Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Re: Wyczekiwane score'y

#1696 Post autor: Marek Łach » czw kwie 28, 2011 09:15 am

Fantastycznie...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1697 Post autor: Adam » czw kwie 28, 2011 09:25 am

przy okazji.. w hollywood może byc małe zamieszanko bo zmarł nagle słynny agent kompozytorów Robert Urband. Pierwszym jego klientem aż do samego końca był Kamen, pracował też do wczoraj dla np. Desplata (na stronie jeszcze nie dali notki o śmierci i dalej widnieje w kontakcie), Blake Neelego, Shearmura, Navarrete, a wczesniej długoletnio dla np. Bernsteina.
#FUCKVINYL

hp_gof

#1698 Post autor: hp_gof » czw kwie 28, 2011 09:37 am

Faktycznie.
Urband "was the lord of my music world," said the four-time Oscar-nominated Desplat in a statement from London, where he is working on the latest "Harry Potter" score. "Without his bright expertise, his sense of humor, his kindness and his generosity, I would never have become a Hollywood composer."
Przy okazji potwierdziło się, że Desplat siedzi w Londynie i nagrywa Pottera :)
Kurde, nawet znałem nazwisko tego agenta. Nawet wysłałem kiedyś do niego maila i mi odpisał.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1699 Post autor: Adam » czw kwie 28, 2011 09:39 am

baaa.. dla s.pl załatwił pare lat temu rozmowę z Desplatem i kontakt do neigo. bardzo miły facet.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1701 Post autor: Adam » czw kwie 28, 2011 09:52 am

yeap :) i jakby nie patrzyć Desplat był jego najwazniejszym klientem i największym dziełem (poza Kamenem) - prowadził go od samego początku, wprowadził mało znanego kompozytora z europy do usa i finalnie załatwił mu całe hollywood, które teraz leży u stóp Desplata. zarobił na Desplacie niewyobrażalną kasę, ale przynajmniej mamy tego teraz pozytywne efekty tak w kinie jak i na płytach.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1702 Post autor: Marek Łach » czw kwie 28, 2011 11:49 am

Szkoda gościa. Dziękuję za wypromowanie świetnych kompozytorów!

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1703 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 28, 2011 12:01 pm

Adam Krysiński pisze:Game Of Trones Djawadiego wydaje varese 14.06 8)
Z ciekawości przesłucham.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1704 Post autor: Adam » czw kwie 28, 2011 12:07 pm

ja też bo main title mi się podoba, choc niezbyt pasuje klimatem do tej mapy 3d która fajnie się przewija w czołówce..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1705 Post autor: Adam » sob kwie 30, 2011 08:06 am

Desplat znów idzie na 10 filmów na rok :D będzie robił score do filmu brzydala Kluuuneja :D

Alexandre Desplat has signed on to score the drama The Ides of March. George Clooney directs and stars in the film about a young press spokesman, played by Ryan Gosling, who falls prey to backroom politics, the treacherous manipulations of veteran operatives and the seduction of a young intern. The movie is an adaptation of the Broadway play Farragut North and co-stars Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Max Minghella and Jeffrey Wright. Clooney adapted the play for the screen with Grant Heslov who previously co-wrote the director’s Academy-Award-nominated drama Good Night, and Good Luck
#FUCKVINYL

hp_gof

#1706 Post autor: hp_gof » sob kwie 30, 2011 10:51 am

Jakie 10 filmów na rok? On w zasadzie po Potterze przez drugą połowę 2011 roku nie miał nic zaplanowane! Largo Wincha II, Better Life i to francuskie, czego tytułu nie potrafię powtórzyć, bodajże nagrał na przełomie 2010/11 roku. A od stycznia do teraz, bo niedługo skończy, zajmuje się tylko Potterem. No więc sorryyyyyyy - 1 projekt na rok? :P Chyba, że gdzieś tam w konspiracji komponuje coś jeszcze w tajemnicy przed mediami, to przepraszam :D O! i jeszcze jakiś film (Spider's House) pojawił się w jego filmografii na 2012 rok, ale jeszcze się zdjęcia nie zaczęły.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1707 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 30, 2011 12:47 pm

To i tak sporo. Z jednej strony rozumiem, że trzeba wykorzystywać szansę i jak jest tyle propozycji to głupio odmawiać. Ale też istnieje zawsze obawa, że kompozytor mając aż tyle projektów na rok szybciej może się wypalić, co oczywiście Desplatowi nie życzę.

hp_gof

#1708 Post autor: hp_gof » sob kwie 30, 2011 12:59 pm

Swoją drogą jestem ciekaw, ile kompozytor zarabia średnio za taki jeden projekt i czy to dużo czy mało, żeby się z tych kilku projektów utrzymać rocznie. Ma ktoś wiedzę na ten temat? Chodzi mi oczywiście o kompozytorów zagranicznych.

hp_gof

#1709 Post autor: hp_gof » sob kwie 30, 2011 13:06 pm

Chyba znalazłem odpowiedź na to pytanie:
http://www.dvinfo.net/forum/totem-poll- ... -earn.html

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1710 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 30, 2011 13:08 pm

Trudno powiedzieć :? Na pewno taki Desplat zarabia więcej od takiego np. Zielińskiego. Oczywiście zależy też jeszcze co to za projekt, plus dochodzą pewnie tantiemy.
Od takich spraw to niech się lepiej profesjonaliści jakich tutaj na forum nie brakuje, wypowiedzą :)

ODPOWIEDZ