All that jazz...
All that jazz...
Szukam przykładów scorów, utworów (może być z poza filmówki), muzyki quasi-jazzowej, głośnej, zadziornej, z mnóstwem trąbek, najlepiej graną z tłumikami, coś w stylu fragmentów scorów Giacchino (Iniemamocni, MI:III), bądź poniższej suity z doktorka:
http://w978.wrzuta.pl/audio/66Ofx4h4yWZ/suite
http://w978.wrzuta.pl/audio/66Ofx4h4yWZ/suite
Re: All that jazz...
Ujdziebladerunner pisze:James Bond 007: Blood Stone Music by Richard Jacques

Jazzujące rzeczy królowały w latach 60. i 70. oraz trochę na początku lat 80. XX wieku. Nie wiem tylko, czy o to autorowi posta chodzi, np.
Bill Conti - GLORIA
James Horner - 48 HOURS
Bill Conti - GLORIA
James Horner - 48 HOURS
John Powell. Na szybko: Hancock, Jumper (są tam takie momenty są), Paycheck - "Hog Chase" część I i II. Ekscytujących trąbkowych popisów Powella tam nadto
Może trochę w innym stylu: John Williams - American Journey - "Immigration and Building" - fenomenalne, zadziorne trąbkowe sekwencje. Inne kapitalne momenty w następnych utworach z tej pracy koncertowej.

Może trochę w innym stylu: John Williams - American Journey - "Immigration and Building" - fenomenalne, zadziorne trąbkowe sekwencje. Inne kapitalne momenty w następnych utworach z tej pracy koncertowej.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Hans Zimmer - A League Of Their Own 
Szczególnie "Training Playoffs".

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Bardziej chodzi mi o orkiestrowe granie z elementami jazzu, big bandu, które jednak wychodziło by na czoło.Jazzujące rzeczy królowały w latach 60. i 70. oraz trochę na początku lat 80. XX wieku. Nie wiem tylko, czy o to autorowi posta chodzi, np.
http://www.youtube.com/watch?v=wnTSsIAcaOw
No niby tak, ale to bardziej takie symfoniczne granie, ale ciepłoJohn Powell. Na szybko: Hancock, Jumper (są tam takie momenty są), Paycheck - "Hog Chase" część I i II. Ekscytujących trąbkowych popisów Powella tam nadto

To może być toMoże trochę w innym stylu: John Williams - American Journey - "Immigration and Building" - fenomenalne, zadziorne trąbkowe sekwencje. Inne kapitalne momenty w następnych utworach z tej pracy koncertowej.

To już z kolei niemal czyste jazzowe granie, ale bardzo dobre i w sumie spełniające wszystkie warunkiHans Zimmer - A League Of Their Own

Obadaj Ishamy, trochę prac Barry'ego, Younga, niektóre Fieldingi (ale tylko niektóre), Hamlisha, Coodera....
Nie podlizuj się - Kamen walił orkiestrowo lub subtelnie. Właściwie wszystkie jazzowe w jakie celuje tu Zagadkowy, to pozafilmowe koncerty wydane potem na płytach.
Czy np. "Hudson Hawk" Michaela Kamena i Roberta Krafta z piosenkami Bruce'a Willisa spełnia te kryteria?bladerunner pisze:Kamen
Z innych to proponuję jeszcze "The Out Of Towners" Marca Shaimana.
"Cowboy" to bardziej sam jazz czy blues, w kombinacjach z orkiestrą tam raczej nie występuje, choć taki Tank! to już jest coś
Z podobnych klimatów u Kanno rządzi "Darker than Black", moc! http://www.youtube.com/watch?v=ucWNzrQacSw
A brzmienie o jakie dokładnie mi chodzi dostanę już niedługo w "Hoodwinked Too! Hood VS. Evil"

A brzmienie o jakie dokładnie mi chodzi dostanę już niedługo w "Hoodwinked Too! Hood VS. Evil"

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
I po co był ten cały wątek?Mystery Man pisze:A brzmienie o jakie dokładnie mi chodzi dostanę już niedługo w "Hoodwinked Too! Hood VS. Evil"

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Jak go zakładałem to jeszcze nie wiedziałem, że taki film istniejeBucholc Krok pisze:I po co był ten cały wątek?Mystery Man pisze:A brzmienie o jakie dokładnie mi chodzi dostanę już niedługo w "Hoodwinked Too! Hood VS. Evil"