EPIC FAIL! :D (honorowy patronat: lis23)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: EPIC FAIL! :D
ale po co prowokować jakieś zamachy stanu? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Dawno żadnego nie było. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
http://www.fmf.fm/749/752/piraci-z-kara ... adelt.aspx

Był to w istocie jeden z najlepszych soundtracków w historii kina. Klaus Badelt wspólnie z Hansem Zimmerem stworzyli wspaniałe i niezwykłe dzieło, składające się z klimatycznych, potężnych brzmień.
Bardzo często przywołuje się przy tej okazji spór o to, kto napisał więcej muzyki do Piratów: Zimmer czy Badelt. Prawdą jest, że harmonogram Zimmera był w owym czasie tak napięty (realizował w owym czasie m.in. Matchstick Men Ridleya Scotta i Ostatniego Samuraja Edwarda Zwicka), że ostatecznie cały projekt został zrealizowany przez Klausa Badelta.
Rozmach projektu wymagał całego zastępu współpracowników kompozytorów, dziewięciu orkiestratorów i trzech dyrygentów.
Brzmienia klasycznej orkiestry i syntezatorów uzupełniają instrumenty etniczne.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zimmer kierował projektem nieoficjalnie (Matchstick Men nie było aż takim problemem, problem polegał na ekskluzywności kontraktu na Samuraja i na małej ilości czasu, jaką mieli po wywaleniu Silvestriego). Projektu Badelt nie zrealizował w całości, był tylko jego szefem, zresztą, z tego co mi wiadomo ilość materiału skomponowanego przez samego Klausa jest minimalna. Istniała tematyczna suita Zimmera i jakiś temat Badelta, nie wiem, który, ale Piraci 2 nie podpisują Badelta jako autora tematu Jacka Sparrowa (którego zapowiedź, ten mały jig na wiolonczelę pojawia się już w jedynce).
Dodatkowych kompozytorów przy jedynce było ośmiu i paru ukrytych, tylko nie wiem, kto był ukryty. Sam Badelt, gdyby mógł, wycofałby nazwisko z Piratów dzisiaj. Jego ludzie mówią, że przypisywanie pierwszych Piratów Klausowi zakrawa na gorzką ironię, więc raczej znają jego punkt widzenia.
Wybór kompozytorów dodatkowych miał charakter prawie wezwania do służby wojskowej. Jablonsky wspominał kiedyś, że wyszedł akurat ze studia i przechodzili Zimmer, Verbinski i Bruckheimer. Bruckheimer spytał go "Ty! Co teraz robisz?"
Jablonsky: "Robię ten film animowany..." (Steamboya)
Bruckheimer: "Potrzebujemy cię".
Steve-O nie mógł odmówić...
Kolejny burdel...
Dodatkowych kompozytorów przy jedynce było ośmiu i paru ukrytych, tylko nie wiem, kto był ukryty. Sam Badelt, gdyby mógł, wycofałby nazwisko z Piratów dzisiaj. Jego ludzie mówią, że przypisywanie pierwszych Piratów Klausowi zakrawa na gorzką ironię, więc raczej znają jego punkt widzenia.
Wybór kompozytorów dodatkowych miał charakter prawie wezwania do służby wojskowej. Jablonsky wspominał kiedyś, że wyszedł akurat ze studia i przechodzili Zimmer, Verbinski i Bruckheimer. Bruckheimer spytał go "Ty! Co teraz robisz?"
Kolejny burdel...
- Wojteł
- John Williams
Paweł to taki trochę Strażnik Texasu... albo raczej Kalifornii 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Już wydrukowałem twój tekst i powieszę go na drzwiach wejściowych do sali.Paweł Stroiński pisze:Zimmer kierował projektem nieoficjalnie (Matchstick Men nie było aż takim problemem, problem polegał na ekskluzywności kontraktu na Samuraja i na małej ilości czasu, jaką mieli po wywaleniu Silvestriego). Projektu Badelt nie zrealizował w całości, był tylko jego szefem, zresztą, z tego co mi wiadomo ilość materiału skomponowanego przez samego Klausa jest minimalna. Istniała tematyczna suita Zimmera i jakiś temat Badelta, nie wiem, który, ale Piraci 2 nie podpisują Badelta jako autora tematu Jacka Sparrowa (którego zapowiedź, ten mały jig na wiolonczelę pojawia się już w jedynce).
Kolejny burdel...
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Powinienem kiedyś opowiedzieć historię Twierdzy...
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A nie opowiadałeś już czasem? Wydaje mi się, że tak. To samo z Piratami. :P
Fe.
- Wojteł
- John Williams
To może przy następnym FMF zrobimy jakieś ognisko, kiełbaski i namioty, a Paweł będzie opowiadał straszne historie o RCP? 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Mistrzowski pomysł. Czemu nie podczas FMF ?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A Żeluś podobno nawet nie płakał po ostatniej wtopie, tylko stwierdził, że przegrali przez Murinjo. Szok. Dojrzewa chłopak czy co?Adam Krysiński pisze:epic
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

#FUCKVINYL