PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: PIRATES OF THE CARIBBEAN 4 - HANS ZIMMER

#316 Post autor: Adam » pn kwie 18, 2011 10:42 am

a co za informator Ci powiedział że mu nic nie odrzucili? :D Odrzucili na początkach kariery, choć może fakt, nie było to wyruzcenie całego scoru z całego filmu ;-) Wiem to od Syrewicza któremu Hansu robił aranże klawiszy na dwóch scorach, oczywiście w czasach przed swoją świetnością, jeszcze za czasów bycia przydupasem Myersa. Także każdemu coś odrzucili/nieprzyjęli w Hollywood, nawet Williamsowi i Zimmerowi :)

i po co miałby sabotować takiego producenta jak Jerry B.? nie doszukujmy się drugiego dna :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#317 Post autor: Paweł Stroiński » pn kwie 18, 2011 11:51 am

Zimmer powiedział, że mu odrzucili score kiedyś, ale zmienił się producent i go przywrócili. Informator nie pochodzi od Hansa, jest koleś, który zbiera wszystkie historie o odrzuconych score'ach od początku gatunku. Barry'ego i Bernsteina jest w sumie najwięcej (na trzecim miejscu jest Goldsmith). Hans jest tylko wymieniany jako osoba zastępująca. Gość w ogóle nie znosi Zimmera i jest jednym z dwóch ludzi, jakich znam, którzy życzą Hansowi śmierci. Udziela się na forum MainTitles i jest jednym z największych chamów, jakich widziałem na necie.

Jest jeszcze dziwna historia z Białym kłem, którą może opowiem w innym miejscu, ale to jedna z tych sytuacji, których chyba nawet sam Hans nie rozumie.

Dlaczego Hans chciałby spieprzyć score dla Bruckheimera... Anegdotkę tę opowiadali Matt Stone i Trey Parker (South Park). Kiedy odrzucili muzykę Shaimana do Team America: World Police (zrobił to w końcu jak wiadomo HGW w jakieś... 2-3 tygodnie), zapewne dlatego że nie było tam dość parodii MV/RCP (po których Shaiman jedzie w piosenkach), poszli do samego Hansa, z którym pogadali. Zimmer powiedział im jedną z fajniejszych anegdotek, jakie słyszałem o pracach nad Pearl Harbor i które tłumaczą jego stosunek do filmu (kiedy przychodzili do niego z rolkami taśmy do zilustrowania, na wszelki wypadek pytał, czy na pewno chcą to zostawić w filmie) i powiedział im coś takiego: "Jeśli wam to wyjdzie, to może nie będę musiał znowu tego pisać". Czyli on sam ma dosyć tego Bruckheimerowskiego stylu i woli robić takie rzeczy jak Incepcja. I tak dla Bruckheimera robi w tej chwili tylko Piratów.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#318 Post autor: Adam » pn kwie 18, 2011 14:00 pm

to dlaczego po prostu mu nie powie że nie chce robić tego filmu albo lepiej, dlaczego nie poleci któregoś ze swoich chłopków? tezy o sabotażu są dziwne, bo Jerry B i tak łyknie każdy score :D nie takie gnioty już zostawiał w filmach finalnie :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#319 Post autor: Arthur » pn kwie 18, 2011 14:09 pm

Za ile miesięcy Hansu staruje?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#320 Post autor: Paweł Stroiński » pn kwie 18, 2011 14:32 pm

w maju score już wychodzi. Ósmego kwietnia jeszcze miał ostatni miks.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#321 Post autor: Adam » pn kwie 18, 2011 14:46 pm

17 maj/20 maj. wersja normalna i (na EU wschodnią - raj piratów ;-) ) niskobudżetowa bez książeczki za pół ceny.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#322 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 18, 2011 22:46 pm

Adam Krysiński pisze:He's A Pirate megakult :!: 8) szczególnie w wersji z ostatniego traka z trójki 8)
Chwila coś tu nie gra :? Adam pisze z sensem, tak że się z nim zgadzam i do tego chwali Hansa Zimmera. :shock: I to tego "późniejszego Hansa" :shock: :shock:
Albo zdarzył się cud, choć Wigilii nie ma, albo Adam sobie coś popalił, albo jakąś miksturę stworzył :P Cholera, ja się z tym w pełni zgadzam :shock: Podobnie jak z tym co Adam napisał na temat filmów :shock: :shock: Ja się z Adamem zgadzam :shock: :shock: :shock:

Dziwne to, ale...
Dobra Adam mów czego chcesz :?: :mrgreen: :wink:

A wracając do ciekawego wątku, który Paweł poruszył, to coś może być na rzeczy.
Ja sam jednak uważam, że "Pirates" to Zimmer bardziej komponował dla Verbinskiego niż dla Bruckheimera. Gdyż akurat z Verbinskim dobrze się dogadują i chyba się nawet dość lubią i jak widać Zimmer kontynuuje współpracę z tym reżyserem. I w sumie muzyka do "Pirates" nie jest dla mnie taka typowo bruckheimerowska i nie mam na myśli tylko fletów w trzeciej części :)
Tylko teraz kiedy już nie ma Verbinskiego, to wcale bym się nie zdziwił, gdyby Zimmer mniej się przyłożył do tego score'u, skoro pewnie myślami jest już przy "The Dark Knight Rises".
Ale liczę na dobry score, tylko ciekawe czy sam Zimmer życzy temu filmowi sukcesu :P Gdyż jak taki będzie to się pewnie będzie szykowała kolejna część i nie wiem czy Zimmerowi podoba się wizja pisania do takiego tasiemca. :)

Ale po za "Piratami" to już Zimmer rzeczywiście dla Bruckheimera nic nie tworzy i zapewne bardziej mu się podoba praca dla Nolana i pewnie też chciałby wrócić do pewnego innego reżysera. I ja dalej liczę, że pewnego dnia Hans otrzyma telefon, który będzie mniej więcej tak brzmiał:

"Hej Hans, tu Ridley. Pewnie słyszałeś o "Prometeuszu"? Kurwa naprawdę jestem zadowolony z tego filmu, ale to co ten twój dawny szofer odpierdala to idzie się zajebać! Normalnie taką muzyczną chujnię odstawił, że tego na trzeźwo nie idzie słuchać. Zresztą i po pijaku ssie to jak diabli! Może miałbyś czas wpaść i zerknąć co da się zrobić?"

Ale tak chyba niestety nie będzie :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#323 Post autor: DanielosVK » pn kwie 18, 2011 22:49 pm

I dobrze. Scott się skończył. Drugi też.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#324 Post autor: Adam » wt kwie 19, 2011 08:47 am

Wawrzyniec pisze:Chwila coś tu nie gra :? Adam pisze z sensem, tak że się z nim zgadzam i do tego chwali Hansa Zimmera. :shock: I to tego "późniejszego Hansa" :shock: :shock:
Albo zdarzył się cud, choć Wigilii nie ma, albo Adam sobie coś popalił, albo jakąś miksturę stworzył :P Cholera, ja się z tym w pełni zgadzam :shock: Podobnie jak z tym co Adam napisał na temat filmów :shock: :shock: Ja się z Adamem zgadzam :shock: :shock: :shock:

Dziwne to, ale...
Dobra Adam mów czego chcesz :?: :mrgreen: :wink:
:? kompletnie nie rozumiem Twojego nagłego podniecenia. Przecież ja nigdy nie pisałem nic strasznie złego o Piratach, bo muzykę znałem na pamięć z wersji płytowych. Nie znałem po prostu filmów. Jedynka to ścierwo pod względem techniki itd, ale temat główny to już - niestety - klasyk. A w filmie wypada fajnie o czym się przekonałem dopiero tydzień temu. A że trójka jest muzycznie najlepsza to ameryki nie odkryłem przecież. Dlategoż kompletnie nie rozumiem istoty Twojego postu :P Jarasz się jak Kaczor wygrywając wybory w śnie ;-) a co do posta Danielosa - zgoda - Scott się skończył jeszcze bardziej niż Hansu, i to podwójnie, bo Scott Number 2 jeszcze bardziej się skończył niż bardziej znany brat :D Przykre ale prawdziwe.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#325 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 19, 2011 17:21 pm

O tylko się trochę droczę, gdyż w sumie nie napisałeś nic nowego, czego ja już nie raz napisałem, z ta różnicą, że ja za to otrzymywałem baciory, epi-faile, LOLy itd. :P :wink:

A co do Scott Brothers, to ja Ridleya ocenię po "Prometeuszu". Przy czy ja chyba nigdy nie powiem o kimś, że się skończył. W sumie nie umiem tak oceniać ludzi i sądzę, że z Ridleyem Scottem nie jest jeszcze tak źle, jak z Coppolą, który się naprawdę skończył :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#326 Post autor: DanielosVK » wt kwie 19, 2011 17:23 pm

Wawrzyniec pisze:Przy czy ja chyba nigdy nie powiem o kimś, że się skończył.
j.w. pisze:jak z Coppolą, który się naprawdę skończył :mrgreen:
:lol:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#327 Post autor: Koper » wt kwie 19, 2011 17:25 pm

Carmine Coppolą? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#328 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 19, 2011 17:29 pm

Koper pisze:Carmine Coppolą? :D
Aj, to już trochę z grubszej rury strzeliłeś. :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#329 Post autor: Adam » wt kwie 19, 2011 19:05 pm

Wawrzyniec pisze:gdyż w sumie nie napisałeś nic nowego, czego ja już nie raz napisałem, z ta różnicą, że ja za to otrzymywałem baciory, epi-faile, LOLy itd. :P :wink:
tłumacze że za trylogie piratów nigdy nie otrzymywałeś ode mnie epic faili i lolów więc się nie biczuj :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#330 Post autor: Paweł Stroiński » śr kwie 20, 2011 00:54 am

Już się boję.

Zobaczcie ostatnie tracki....

http://filmmusicreporter.com/2011/04/19 ... k-details/

ODPOWIEDZ