Włodek Pawlik goni Lorenca

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

Włodek Pawlik goni Lorenca

#1 Post autor: bladerunner » czw kwie 07, 2011 23:27 pm

Do Adasia to chyba nic nie do ciera :D :roll:

znowu 31 utworów w 40 minut :lol:

http://soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1268#comment

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Włodek Pawlik goni Lorenca

#2 Post autor: Koper » pt kwie 08, 2011 10:05 am

:mrgreen:

No to czekamy na adamową reckę, z której dowiemy się z jakim arcydziełem mamy do czynienia. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3 Post autor: Mystery » pt kwie 08, 2011 10:08 am

bladerunner pisze:Do Adasia to chyba nic nie do ciera :D :roll:

znowu 31 utworów w 40 minut :lol:

http://soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1268#comment
Do liczby i długości już idzie się przyzwyczaić, ale mógł Adam przynajmniej jakoś te utwory ponazywać :D

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#4 Post autor: swordfish » pt kwie 08, 2011 11:01 am

Bladu, chyba "Pora umierać" widząc tak długie utwory :wink:

Ale b. dobrze, że mamy wydany score do filmu Kędzierzawskiej!

Może będzie szansa na wydanie re-edycji "Wron" Pawlika.

I może pojawi się też już oficjalnie "Nic" Lorenca i premierowo "Jestem" Nymana. Jakby to "Jestem" Nymana ukazałoby się to i zagranica byłaby tym zainteresowana.

Co do muzyki z filmu "Pora umierać" to pamiętam to była taka chyba delikatna melancholia, takie lekkie pitu-pitu. Większość filmu odgrywała się w ciszy i w skupieniu.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#5 Post autor: Bucholc Krok » pt kwie 08, 2011 15:22 pm

Marzyciel.. :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6 Post autor: Adam » wt kwie 12, 2011 11:35 am

bladu kiedy wreszcie zrozumiesz że przygotowaniem płyty, utworów i tytułów zajmuje się kompozytor i że jest to wyłącznie jego decyzja? niektórzy sobie robią płyty po 79:59 jak Horner, a inni dają sobie 30-sek kawałki jak Pawlik i tyle :roll: i nikt nie każe słuchać ani jednego ani drugiego :P a scory z Nic i Jestem nie będą (nigdy) wydane, a przynajmniej do czasu gdy pewna reżyserka posiadać będzie do nich prawa jak obecnie ;-)
#FUCKVINYL

bladerunner

#7 Post autor: bladerunner » wt kwie 12, 2011 11:38 am

Adam Krysiński pisze:bladu kiedy wreszcie zrozumiesz że przygotowaniem płyty, utworów i tytułów zajmuje się kompozytor i że jest to wyłącznie jego decyzja? niektórzy sobie robią płyty po 79:59 jak Horner, a inni dają sobie 30-sek kawałki jak Pawlik i tyle :roll: i nikt nie każe słuchać ani jednego ani drugiego :P a scory z Nic i Jestem nie będą (nigdy) wydane, a przynajmniej do czasu gdy pewna reżyserka posiadać będzie do nich prawa jak obecnie ;-)

Oj oj tam :P . Podobno o materiale na płycie w przypadku Czasu Honoru podobno decydowałeś m.in Ty, wiec nie ściemniaj :P, i ja się pytam po co come on wywalić, że 20 minut i byśmy mieli megakultową ścieżkę 8) , a a tak mamy jedynie dobrą :roll: .

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#8 Post autor: Adam » wt kwie 12, 2011 11:40 am

owszem, decydowałem też ja, ale nie tylko ja. a jeśli takie sytuacje są, to jest o nich wzmianka w booklecie jak przy Honorze. w 99% przypadków jest jednak tak jak Ci napisałem wyżej.
#FUCKVINYL

bladerunner

#9 Post autor: bladerunner » wt kwie 12, 2011 11:43 am

Adam Krysiński pisze:owszem, decydowałem też ja, ale nie tylko ja. a jeśli takie sytuacje są, to jest o nich wzmianka w booklecie jak przy Honorze. w 99% przypadków jest jednak tak jak Ci napisałem wyżej.
Ale pamiętaj o tym, że Ty przemawiasz głosem fanów muzyki filmowej i masz realny wpływ obecnie na samą muzykę filmową. To zobowiązuje :P , więc może jakoś wypadałoby lekko zasugerować, co tym kompozytorom, czy pajacom od wydawania płyt 8) .

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#10 Post autor: Adam » wt kwie 12, 2011 11:50 am

wystarczy że sugeruję i poszukuję co wydawać lub co spróbować wydać.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#11 Post autor: Koper » wt kwie 12, 2011 12:03 pm

Pawlikowi mogłeś powiedzieć, że to ma być na płytę a nie na klipy do amazon. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ