Tak, wiemy już wiemy - miej litość.Wawrzyniec pisze:Chodziło mi tylko o to, że Zimmer jest bardzo dobrym kompozytorem
PATRICK DOYLE - THOR (2011)
Re: Patrick Doyle - THOR (2011)
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jego ghost-writterzy też są nieźli.Wawrzyniec pisze:Chodziło mi tylko o to, że Zimmer jest bardzo dobrym kompozytorem, więc komponowanie jak on samo w sobie nie jest złe. Gorzej tylko jak się za to zabierają nieodpowiednie osoby.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To i to Marvela. Zresztą widziałeś pewnie zwiastun? Film wygląda dość kiczowato i miejscami tandetnie, szczególnie kostiumy nordyckich bogów.Mystery Man pisze:(myślę, że na jakiegoś Spider-mana by się raczej nie zdecydował)
Ale muzycznie może być dobrze, plus czekam na ciekawy motyw superbohatera.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Po prostu Branagh pasuje do takiego projektu i stąd właśnie się tu znalazł i chce go zrobić (nordycka mitologia, konflikt ojca z synem itd.) W Hulku, Supermanie czy Spidermanie bym go nie widział.Wawrzyniec pisze:To i to Marvela. Zresztą widziałeś pewnie zwiastun? Film wygląda dość kiczowato i miejscami tandetnie, szczególnie kostiumy nordyckich bogów.Mystery Man pisze:(myślę, że na jakiegoś Spider-mana by się raczej nie zdecydował)
Ale muzycznie może być dobrze, plus czekam na ciekawy motyw superbohatera.
Mam identyczne podejście do tego "problemu". Dlatego też w dużej większości nie słucham nowo wychodzącej muzyki z RCP z zasady /bo jest strasznie przewidywalna i taka sama do wszystkiego, do każdego gatunku, o czym mówi Koper/.DanielosVK pisze:Jak chcę słuchać Zimmera to słucham Zimmera. Jakby każdy miał komponować jak Zimmer to by była bida.
I gdyby nie Branagh, nie udałoby się zwerbować do filmu aktorów pokroju Hopkinsa i Portman, co w jakimś stopniu podnosi prestiż filmu...Mystery Man pisze:Po prostu Branagh pasuje do takiego projektu i stąd właśnie się tu znalazł i chce go zrobić (nordycka mitologia, konflikt ojca z synem itd.) W Hulku, Supermanie czy Spidermanie bym go nie widział.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Patrząc, że Natalie Portman gra teraz w takim filmie jak "Your Highness" nie oznacza też do końca, że gdyby nie było na stanowisku reżysera Branagha to by się na ten film nie zdecydowała.
Z Hopkinsem nie wiem, ale grywał i w gorszych czy mnie ambitnych filmach.
Z Hopkinsem nie wiem, ale grywał i w gorszych czy mnie ambitnych filmach.
To, że "Your Highness" ma gównianą muzyke, nie oznacza że jest zły. Chodziło mi o to, że to nie "Thor" zwabił Portman i Hopkinsa a Branagh.

Doyle brzmiący jak RCP?! Koniec świata
http://thor.marvel.com/
Melodia, jak już tak leci któryś raz z rzędu, nawet wpada w ucho, ale brzmi to bardziej jak Randy Edelman do Mumii 4, niż wariacja Doyle'a odnośnie tematu nordyckiego boga

http://thor.marvel.com/
Melodia, jak już tak leci któryś raz z rzędu, nawet wpada w ucho, ale brzmi to bardziej jak Randy Edelman do Mumii 4, niż wariacja Doyle'a odnośnie tematu nordyckiego boga

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Widać tak się gra w Asgardzie 
W ogóle to już wyszło??
http://allegro.pl/thor-patric-doyle-sou ... 06214.html

W ogóle to już wyszło??
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Właśnie nie wiem, na allegro widziałem też Rio z tego DVDmax'a... mają szybciej niż na amazonieKoper pisze:Widać tak się gra w Asgardzie
W ogóle to już wyszło??

- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Chyba tylko u nas, bo według Amazona, premiera ma być 3 maja. Co do Doyla, po co się nad nim znęcać, za Thora, nie lepiej posłuchać 'Needful Things' , albo 'Frankensteina'

Lepiej, ale myślałem, że Thor poziomem i stylistyką do tych prac dołączynadszyszkownik Kilkujadek pisze:Co do Doyla, po co się nad nim znęcać, za Thora, nie lepiej posłuchać 'Needful Things' , albo 'Frankensteina'

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Temacik jak temacik, pytanie czy reszta to będzie taka sieczka a la Djawadi, czy coś na jakimś rozsądnym poziomie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, nie dramatyzujcie, temat wcale nie jest taki zły. Producenci chcieli coś takiego to im Doyle coś takiego dał. Taki był jego job. A po za tym też nie jest to w końcu taki pierwszy kawałek Doyle'a a la RCP.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie dramatyzujemy, ale mógł to jakoś lepiej zaaranżować, bo jakoś tak bidnie brzmi, brak rozmachu i powera, ale to może tylko tak na stronie...?