Ale regulamin przewiduje właśnie 3 podpowiedzi. "PIERWSZA podpowiedz" i "podpowiedzi(w ilości dwóch)". Moja zagadka też została odgadnięta po 3 podpowiedzi.czoug pisze:Co to za potrójne podpowiedzi, co? nie zaliczam(2 podpowiedzi max).
Szybki rewolwerowiec, czyli
Re: Szybki rewolwerowiec, czyli
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Ta pierwsza podpowiedź zawiera się w "podpowiedzi, w ilości dwóch". Wrzuciłem "pierwsza podpowiedź" do pierwszego zdania regulaminu by podkreślić tylko jej czas trwania.
Tak więc 1 podpowiedź krótka(znaczy tak do 30s), a następna dowolnie
Tak więc 1 podpowiedź krótka(znaczy tak do 30s), a następna dowolnie
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Chyba powinna się pojawić jakaś wypowiedź "odgórna", jeśli chodzi o stronę.
Czoug, pamiętaj, że to jest konkurs, który nie do końca jest skodyfikowany i chyba w pewnym momencie nawet straciłeś nad nim kontrolę. Przydałby się ktoś inny, kto by przejął kontrolę nad tym konkursem i powoli skodyfikował regulamin.
Czoug, pamiętaj, że to jest konkurs, który nie do końca jest skodyfikowany i chyba w pewnym momencie nawet straciłeś nad nim kontrolę. Przydałby się ktoś inny, kto by przejął kontrolę nad tym konkursem i powoli skodyfikował regulamin.

nudne to i na wskroś przypominające jaką to melodię czyli co Nam w uchu brzęczy, ja chce, żeby powrócił Mefisto ze swoją szachownicą

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nie pyskuj, bladu, tylko zgaduj.
Zaś co się tyczy czouga to jedyne zastrzeżenie jakie mam to to, żeby zasady wreszcie stałe były. :P
Zaś co się tyczy czouga to jedyne zastrzeżenie jakie mam to to, żeby zasady wreszcie stałe były. :P
Fe.
Również uważam, że powinno być to Mystery'emu zaliczone. Nie bądźmy tacy małostkowi...

- Arthur
Bo w aktualnej wersji mocno przypomina. Moja wizja to był szybki konkurs ze znanymi kilkunasto-sekundowymi wycinkami, prosty by każdemu się coś skojarzyło. Jednak na drodze ugody i jako takiego porozumienia wyszła powtórka z rozrywki, bo utworu(płyty) to rarytasy/mało znane jak w JTM. A spowodowane jest to właśnie ilością podpowiedzi.nudne to i na wskroś przypominające jaką to melodię czyli co Nam w uchu brzęczy
Patrzcie co było dotychczas do odgadnięcia:
Rachel Portman - The Lake House, The Lakehouse (2006)- dość świeże dlatego wrzuciłem
James Horner - The Spiderwick Chronicles - Jared and Mulgarath Fight for the Chronicles (2008)
Howard Shore - Panic Room - A Very Emotional Property (2002)
Bernard Herrmann - Journey to the Center of the Earth - Mountain Top/Sunrise/Rope/Torch/March
Passion - Peter Gabriel - With This Love (Choir) (2004)
Conrad Pope - Pavilion of Women
Teenage Mutant Ninja Turtles - John Du Prez – Shredder's Suite myślałem, że każdy oglądał zółwie ninja
Cloudy with a Chance of Meatballs - Mark Mothersbaugh (2009)
The American President - Marc Shaiman - Main Titles
Jak widać większość to za ciężkie scory były na ten konkurs.
Właśnie o to mi chodziło- aby konkurs sam się kręcił. Zasady nie są sprecyzowane, bo nie zdecydowaliśmy(Ja, Bucholc, Mystery) czyCzoug, pamiętaj, że to jest konkurs, który nie do końca jest skodyfikowany i chyba w pewnym momencie nawet straciłeś nad nim kontrolę. Przydałby się ktoś inny, kto by przejął kontrolę nad tym konkursem i powoli skodyfikował regulamin.
1. będzie sztywny terminarz, czy tak bardziej luźno.
2. Dodatkowo chciałem by każdy mógł uczestniczyć w konkursie(jako zapodawacz) i z kolejnością osób które podają zagadki też się zrobił bajzel.
3. Czy konkurs polega na odgadnięciu utworu, czy płyty. W mojej wersji miał być utwór/piosenka(w konkursie może pojawić się wiele utworów z jednej płyty/trylogii), a inni wolą tylko płytę(i ew. utwór)
Tak, więc może przerwijmy konkurs na czas ustalenia reguł. I ja nie ustalam ich, bo widać co wyszło.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Herrmann trudnyczoug pisze: Bernard Herrmann - Journey to the Center of the Earth - Mountain Top/Sunrise/Rope/Torch/March
Jak widać większość to za ciężkie scory były na ten konkurs.

1. ZagadkiTak, więc może przerwijmy konkurs na czas ustalenia reguł. I ja nie ustalam ich, bo widać co wyszło.
- zagadka może być zadana o dowolnej porze
- zagadka może być zadana tuż po odgadnięciu poprzedniej zagadki
- długość: do 20 sekund
- tylko z oficjalnych wydań
2. Podpowiedzi
- podpowiedź może być udzielona najszybciej 2 godziny po zagadce lub innej podpowiedzi
- długość:
pierwsza podpowiedż - do 40 sekund,
druga podpowiedź - cały utwór, ewentualnie jakieś dodatkowe podpowiedzi (tekstowe, dzwiękowe, wideo), ale w jednym "pakiecie", czyli muszą się zawierać w ostatniej podpowiedzi.
3. Odpowiedzi
- można dać tylko 1 odpowiedź na rundę
4. Punktacja
trzy punkty - odgadnięcie bez podpowiedzi
dwa punkty - po pierwszej podpowiedzi
jeden punkt - po drugiej podpowiedzi
dodatkowo 1 punkt za utwór
Jeśli zagadka nie zostanie odgadnięta to nie ma żadnych punktów dla zadającego.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Bo czekam na rozstrzygnięcie dot. zasad konkursu, gdyż nie wiem jak to w końcu jest oficjalnie. :P No, ale ok, zaraz wrzucę.
Fe.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Podpowiedź nr 1DanielosVK pisze:Zagadka
http://w398.wrzuta.pl/audio/6d2E0NQbAnK/zagadka02
http://w62.wrzuta.pl/audio/8PSCyGOaPBN/zagadka_02b
Fe.
- Arthur
Więc regulamin Bucholca zostaje przyjęty, gdyż brak sprzeciwów. W związku z tym Myster nie dostaje punktów:P
Mystery 2x
1x
1x
U:3
DanielosVK 1x
0x
0x
U: 1
muaddib_dw 1x
0x
0x
U:0
Bucholc 0x
1x
0x
U:1
Tomek 0x
0x
2x
U:1
Pamiętać 2 podpowiedzi tylko
Mystery 2x

DanielosVK 1x

muaddib_dw 1x

Bucholc 0x

Tomek 0x

Pamiętać 2 podpowiedzi tylko
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nikt nawet nie strzeli? :|
Btw ja jestem za tym, żeby 1 pkt. dostawał zadający, jeśli nikt nie zgadnie. :P
Btw ja jestem za tym, żeby 1 pkt. dostawał zadający, jeśli nikt nie zgadnie. :P
Fe.
- Arthur
widocznie słabo podpowiadasz:P