Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Wyczekiwane score'y

#1606 Post autor: Koper » śr kwie 06, 2011 12:49 pm

Szkoda, że ostatnio ino im sequele w głowie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1607 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 06, 2011 12:59 pm

Wrong :!: :P

"Brave" nowa planowana animacja Pixara, zapowiada się przednio i ma potencjał na świetną muzykę:

http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=30534

http://www.imdb.com/title/tt1217209/

IMDb, pokazuje, że za muzykę odpowiadać będzie Patrick Doyle (zresztą chyba Mystery to wspominał).

A co do samych sequeli to tak długo jak będą one na poziomie "Toy Story 3" to może Pixar spokojnie angażować się w kontynuacje. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1608 Post autor: Koper » śr kwie 06, 2011 13:04 pm

Zabaweczki i samochodziki w kolejnych odsłonach jakoś mnie nie bawią. Ale to co zapodałeś faktycznie ma potencjał na coś fajnego. Oby tylko graficznie to przypominało to, co jest na tych concept-artach, tak nieco mrocznie i klimatycznie, a nie żeby poszło to w cudnie wymuskaną kolorowo-dzieciącą standardową grafikę Pixara.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1609 Post autor: Mystery » śr kwie 06, 2011 16:26 pm

Pixar niech kręci kolejne części swoich przebojów, niech trzepią kasę i zachwycają widzów, gdyż ja wciąż czekam na Iniemamocnych 2 :)

Czołówka "The Borgias"
http://www.youtube.com/watch?v=rJLPeYuW ... r_embedded

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1610 Post autor: Ghostek » śr kwie 06, 2011 18:20 pm

Zacnie to wygląda!
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1611 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 06, 2011 20:00 pm

Mnie też się podoba :) Chociaż w sumie ja akurat Trevora Morrisa prace lubię, szczególnie "The Tudors" więc pewnie mam trochę inne zdanie od innych.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1612 Post autor: Ghostek » śr kwie 06, 2011 21:25 pm

Wawrzyniec pisze:Mnie też się podoba :) Chociaż w sumie ja akurat Trevora Morrisa prace lubię, szczególnie "The Tudors" więc pewnie mam trochę inne zdanie od innych.
Ja też, choć po pierwszych dwóch sezonach trochę poziom spadł tej partytury. Pierwszy album to wypas!
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1613 Post autor: lis23 » śr kwie 06, 2011 22:15 pm

Mystery Man pisze:Pixar niech kręci kolejne części swoich przebojów, niech trzepią kasę i zachwycają widzów, gdyż ja wciąż czekam na Iniemamocnych 2 :)

Czołówka "The Borgias"
http://www.youtube.com/watch?v=rJLPeYuW ... r_embedded
W kolejce są jeszcze " Potwory i Spółka 2 ",gdzie pierwowzór przypadł mi do gustu bardziej niż " Iniemamocni " z których pamiętam tylko przeklinającego Fronczewskiego ;)

a w kwestii zwiastuna: zapachniało mi " Assassins Creed Brotherhood " ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1614 Post autor: Koper » śr kwie 06, 2011 22:53 pm

lis23 pisze:W kolejce są jeszcze " Potwory i Spółka 2 "
komercha ten Pixar :P

bladerunner

#1615 Post autor: bladerunner » śr kwie 06, 2011 23:05 pm

Koper pisze:
lis23 pisze:W kolejce są jeszcze " Potwory i Spółka 2 "
komercha ten Pixar :P

oho Koper ledwo się dorwał do klawiatury i już bzdury piszę :P .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1616 Post autor: Koper » śr kwie 06, 2011 23:13 pm

Przynajmniej nie bawię się w sequele. :P

Poza tym taka prawda. Zresztą Disney sprzedpixarowy też kręcił jakieś sequele i spin-offy swoich hitów ale na szczęście (czy nieszczęście, jak kto woli) były to jakieś straight-to-VHS badziewia dla dzieci, których nikt nie tykał.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1617 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 07, 2011 00:31 am

A widziałeś "Toy Story 3"? Toż to film genialny :) W ogóle nie czuć zmęczenia materiału. Co więcej jest to świetne zwieńczenie trylogii. Bardzo ładny film i w pełni zasłużony Oscar.

A na "Brave" to chyba każde z nas filmowo jak i muzycznie czeka. I pewnie jeszcze trochę sobie poczekamy, ale czuję, że będzie warto. :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1618 Post autor: Marek Łach » czw kwie 07, 2011 01:45 am

No akurat sequeli TS to Pixar nie musi się wstydzić, w zasadzie to jedne z nielicznych sequeli we współczesnym kinie, które w niczym nie ustępują oryginałowi. Ale jeśli na kimś nie zrobiła wrażenia pierwsza część, to kolejne pewnie też go nie ruszą. Co do nowych Aut i nowej konwencji mam same dobre przeczucia. 8)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1619 Post autor: lis23 » czw kwie 07, 2011 03:21 am

Koper pisze:
Poza tym taka prawda. Zresztą Disney sprzedpixarowy też kręcił jakieś sequele i spin-offy swoich hitów ale na szczęście (czy nieszczęście, jak kto woli) były to jakieś straight-to-VHS badziewia dla dzieci, których nikt nie tykał.
Tyle że ja tych sequeli na VHS nie uznaje,podobnie jak filmów typu: " Kurczak Mały "," Dżungla "," Rodzinka Robinsonów "," Piorun " i " Zaplatani " - dla mnie to nie jest Disney,prawdziwy Disney to TYLKO animacja klasyczna :D
poza tym,trzy pierwsze z wymienionych wyżej filmów to gnioty jakich mało ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1620 Post autor: Koper » czw kwie 07, 2011 07:36 am

Marku, Wawrzyńcu - ja oczywiście widzę różnicę między sequelami dawnego Disney'a, a sequelami Pixara - chciałem tylko zwrócić uwagę na totalnie inne podejście do nich. Kolejne części "Toy Story" oczywiście trzymały poziom i to bardzo ładne animacje, ale ileż można wałkować tych samych bohaterów i troszkę ograne schematy (motyw ucieczki z obozu zdecydowanie świeższy był w "Chicken Run"). Dobra, ale to nie miejsce na dyskusje w tym temacie więc tylko powiem, że cenię Pixara ale jeszcze im się nie udało poruszyć moją wyobraźnię i zachwycić mnie tak, jak np. parę razy Miyazakiemu. Zaś sequeli nie lubię z prostego powodu - jeśli film jest planowany jako jedna część (a nie jak np. LOTR), to tak, jako dzieło sztuki, powinien zostać. Reszta pozostaje do dopowiedzenia w wyobraźni widzów. Oczywiście Pixar sequelami nie psuje wrażeń po częściach pierwszych (póki co), ale lepiej niech kręcą nowe historie, niech tworzą nowe światy i bohaterów.
Lis - akurat "Piorun" był całkiem ok., lepszy od paru klasycznych animacji Disney'a (fabularnie to chyba nawet ciekawszy jak "Księżniczka i żaba"), "Tangled" nie widziałem jeszcze, pozostałych wymienionych raczej tykać nie chcę. :) Poza tym i w "Alladynie" czy w "Pięknej i Bestii" były już sekwencje generowane komputerowo, nawet studio Ghibli jeden film na komputerach zrobiło - aczkolwiek domyśleć się tego nie idzie - więc chyba pozostałeś jedynym niewolnikiem tradycji. :) ;)

ODPOWIEDZ