Wyczekiwane score'y
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Wyczekiwane score'y
Szkoda, że ostatnio ino im sequele w głowie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wrong
"Brave" nowa planowana animacja Pixara, zapowiada się przednio i ma potencjał na świetną muzykę:
http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=30534
http://www.imdb.com/title/tt1217209/
IMDb, pokazuje, że za muzykę odpowiadać będzie Patrick Doyle (zresztą chyba Mystery to wspominał).
A co do samych sequeli to tak długo jak będą one na poziomie "Toy Story 3" to może Pixar spokojnie angażować się w kontynuacje.

"Brave" nowa planowana animacja Pixara, zapowiada się przednio i ma potencjał na świetną muzykę:
http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=30534
http://www.imdb.com/title/tt1217209/
IMDb, pokazuje, że za muzykę odpowiadać będzie Patrick Doyle (zresztą chyba Mystery to wspominał).
A co do samych sequeli to tak długo jak będą one na poziomie "Toy Story 3" to może Pixar spokojnie angażować się w kontynuacje.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Zabaweczki i samochodziki w kolejnych odsłonach jakoś mnie nie bawią. Ale to co zapodałeś faktycznie ma potencjał na coś fajnego. Oby tylko graficznie to przypominało to, co jest na tych concept-artach, tak nieco mrocznie i klimatycznie, a nie żeby poszło to w cudnie wymuskaną kolorowo-dzieciącą standardową grafikę Pixara.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Pixar niech kręci kolejne części swoich przebojów, niech trzepią kasę i zachwycają widzów, gdyż ja wciąż czekam na Iniemamocnych 2
Czołówka "The Borgias"
http://www.youtube.com/watch?v=rJLPeYuW ... r_embedded

Czołówka "The Borgias"
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mnie też się podoba
Chociaż w sumie ja akurat Trevora Morrisa prace lubię, szczególnie "The Tudors" więc pewnie mam trochę inne zdanie od innych.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ja też, choć po pierwszych dwóch sezonach trochę poziom spadł tej partytury. Pierwszy album to wypas!Wawrzyniec pisze:Mnie też się podobaChociaż w sumie ja akurat Trevora Morrisa prace lubię, szczególnie "The Tudors" więc pewnie mam trochę inne zdanie od innych.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
W kolejce są jeszcze " Potwory i Spółka 2 ",gdzie pierwowzór przypadł mi do gustu bardziej niż " Iniemamocni " z których pamiętam tylko przeklinającego FronczewskiegoMystery Man pisze:Pixar niech kręci kolejne części swoich przebojów, niech trzepią kasę i zachwycają widzów, gdyż ja wciąż czekam na Iniemamocnych 2![]()
Czołówka "The Borgias"

a w kwestii zwiastuna: zapachniało mi " Assassins Creed Brotherhood "

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
komercha ten Pixarlis23 pisze:W kolejce są jeszcze " Potwory i Spółka 2 "

Koper pisze:komercha ten Pixarlis23 pisze:W kolejce są jeszcze " Potwory i Spółka 2 "
oho Koper ledwo się dorwał do klawiatury i już bzdury piszę

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przynajmniej nie bawię się w sequele. 
Poza tym taka prawda. Zresztą Disney sprzedpixarowy też kręcił jakieś sequele i spin-offy swoich hitów ale na szczęście (czy nieszczęście, jak kto woli) były to jakieś straight-to-VHS badziewia dla dzieci, których nikt nie tykał.

Poza tym taka prawda. Zresztą Disney sprzedpixarowy też kręcił jakieś sequele i spin-offy swoich hitów ale na szczęście (czy nieszczęście, jak kto woli) były to jakieś straight-to-VHS badziewia dla dzieci, których nikt nie tykał.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A widziałeś "Toy Story 3"? Toż to film genialny
W ogóle nie czuć zmęczenia materiału. Co więcej jest to świetne zwieńczenie trylogii. Bardzo ładny film i w pełni zasłużony Oscar.
A na "Brave" to chyba każde z nas filmowo jak i muzycznie czeka. I pewnie jeszcze trochę sobie poczekamy, ale czuję, że będzie warto.

A na "Brave" to chyba każde z nas filmowo jak i muzycznie czeka. I pewnie jeszcze trochę sobie poczekamy, ale czuję, że będzie warto.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No akurat sequeli TS to Pixar nie musi się wstydzić, w zasadzie to jedne z nielicznych sequeli we współczesnym kinie, które w niczym nie ustępują oryginałowi. Ale jeśli na kimś nie zrobiła wrażenia pierwsza część, to kolejne pewnie też go nie ruszą. Co do nowych Aut i nowej konwencji mam same dobre przeczucia. 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tyle że ja tych sequeli na VHS nie uznaje,podobnie jak filmów typu: " Kurczak Mały "," Dżungla "," Rodzinka Robinsonów "," Piorun " i " Zaplatani " - dla mnie to nie jest Disney,prawdziwy Disney to TYLKO animacja klasycznaKoper pisze:

poza tym,trzy pierwsze z wymienionych wyżej filmów to gnioty jakich mało

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Marku, Wawrzyńcu - ja oczywiście widzę różnicę między sequelami dawnego Disney'a, a sequelami Pixara - chciałem tylko zwrócić uwagę na totalnie inne podejście do nich. Kolejne części "Toy Story" oczywiście trzymały poziom i to bardzo ładne animacje, ale ileż można wałkować tych samych bohaterów i troszkę ograne schematy (motyw ucieczki z obozu zdecydowanie świeższy był w "Chicken Run"). Dobra, ale to nie miejsce na dyskusje w tym temacie więc tylko powiem, że cenię Pixara ale jeszcze im się nie udało poruszyć moją wyobraźnię i zachwycić mnie tak, jak np. parę razy Miyazakiemu. Zaś sequeli nie lubię z prostego powodu - jeśli film jest planowany jako jedna część (a nie jak np. LOTR), to tak, jako dzieło sztuki, powinien zostać. Reszta pozostaje do dopowiedzenia w wyobraźni widzów. Oczywiście Pixar sequelami nie psuje wrażeń po częściach pierwszych (póki co), ale lepiej niech kręcą nowe historie, niech tworzą nowe światy i bohaterów.
Lis - akurat "Piorun" był całkiem ok., lepszy od paru klasycznych animacji Disney'a (fabularnie to chyba nawet ciekawszy jak "Księżniczka i żaba"), "Tangled" nie widziałem jeszcze, pozostałych wymienionych raczej tykać nie chcę.
Poza tym i w "Alladynie" czy w "Pięknej i Bestii" były już sekwencje generowane komputerowo, nawet studio Ghibli jeden film na komputerach zrobiło - aczkolwiek domyśleć się tego nie idzie - więc chyba pozostałeś jedynym niewolnikiem tradycji.

Lis - akurat "Piorun" był całkiem ok., lepszy od paru klasycznych animacji Disney'a (fabularnie to chyba nawet ciekawszy jak "Księżniczka i żaba"), "Tangled" nie widziałem jeszcze, pozostałych wymienionych raczej tykać nie chcę.