Alan Silvestri - Captain America: The First Avenger

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Alan Silvestri - Captain America: The First Avenger

#121 Post autor: Mystery » śr kwie 06, 2011 19:59 pm

bladerunner pisze:Za Carolem nie przepadam, a scory z A-Team i Cobry uważałem, za słabo/ przeciętne, ale ostatnio do nich wróciłem i uważam, że gdyby je odpowiednio wydać tzn. nie 75 minut :P, to nawet fajne by były. Flying a Tank czy End Creditsy z Cobry miażdżą.

Chciałby Brian Tyler pisać na takim poziomie muzykę akcji :mrgreen:.
Pisałem oczywiście tylko o tematach. Co do samych prac, to "Christmas Carol" akurat lubię, "Carriage Chase" to jeden z moich ulubionych utworów akcji od Alana.
http://www.youtube.com/watch?v=SqqgMFqRX7I
G.I. to score raczej słaby, choć z paroma fajnymi trackami, a druga Noc w Muzeum to nawet przyjemny scorek. Jedynie A-Team napawa tu na gniota, ale po takim filmie jest to raczej w pełni zrozumiałe, także głosy o tym, że Alan się skończył są przereklamowane, zresztą już się o tym tu rozpisywałem, więc nie będę się powtarzać :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#122 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 06, 2011 20:03 pm

Ja wierzę w Alana Silvestriego. :) Według mnie ten film ma zdecydowanie większy potencjał na dobrą muzykę od "A-Team" czy "G.I. Joe". Będzie dobrze.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#123 Post autor: Mystery » śr kwie 06, 2011 20:06 pm

Wawrzyniec pisze:Ja wierzę w Alana Silvestriego. :) Według mnie ten film ma zdecydowanie większy potencjał na dobrą muzykę od "A-Team" czy "G.I. Joe". Będzie dobrze.
Dokładnie. A co do Alana, to każdy, nawet najlepszy kompozytor może sobie od czasu do czasu jakiegoś gniota spłodzić :)

bladerunner

#124 Post autor: bladerunner » śr kwie 06, 2011 20:10 pm

Mystery Man pisze:
Wawrzyniec pisze:Ja wierzę w Alana Silvestriego. :) Według mnie ten film ma zdecydowanie większy potencjał na dobrą muzykę od "A-Team" czy "G.I. Joe". Będzie dobrze.
Dokładnie. A co do Alana, to każdy, nawet najlepszy kompozytor może sobie od czasu do czasu jakiegoś gniota spłodzić :)
No tak, ale Alanowi to się ostatnio dosyć często zdarzało nie napisać nic powyżej średniego scoru. Nie wiem czy jego ostatnim wielkim wzlotem nie był Van Helsing . Zwyczajnie za dużo jakiś dyrdymał w stylu komedyjek, w tę stronę brnie ostatnio również Debney :( .

Wydaję mi się, że Alanowi by się przydał projekt jakiegoś filmu przygodowego.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#125 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 06, 2011 20:12 pm

bladerunner pisze:Zwyczajnie za dużo jakiś dyrdymał w stylu komedyjek, w tę stronę brnie ostatnio również Debney :( .
Ostatnio :? Toż to 2/3 filmografii Debneya to dyrdymały i głupie komedyjki. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#126 Post autor: Mystery » śr kwie 06, 2011 20:21 pm

No tak, ale Alanowi to się ostatnio dosyć często zdarzało nie napisać nic powyżej średniego scoru.
Zgoda.
Nie wiem czy jego ostatnim wielkim wzlotem nie był Van Helsing
Był, ewentualnie jego słabszy kuzyn Beowulf.
Zwyczajnie za dużo jakiś dyrdymał w stylu komedyjek, w tę stronę brnie ostatnio również Debney :(
:?: Spójrz na jego filmografię z ostatnich lat. Alan to już trochę taki kompozytorski emeryt. Siedzi sobie w ciepłej Kalifornii, popija własne winko, ale, że wciąż cieszy się uznaniem to jeszcze raczy nas komponowaniem, choć widać, że przepracowywać to już on się za bardzo nie lubi.
Wydaję mi się, że Alanowi by się przydał projekt jakiegoś filmu przygodowego.
I takim właśnie filmem może być Kapitan Ameryka :)

Mefisto

#127 Post autor: Mefisto » śr kwie 06, 2011 22:28 pm

Wawrzyniec pisze:Toż to 2/3 filmografii Debneya to dyrdymały i głupie komedyjki. :)
zajrzyj na imdb, a odszczekasz te słowa :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#128 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 07, 2011 00:29 am

No dobra nie 2/3, a 1/2 :P Ej, a już na poważniej, co jak co, ale akurat do komedii to Debney multum score'ów napisał.

bladerunner

#129 Post autor: bladerunner » czw kwie 07, 2011 17:09 pm

końcowa suita z Mummy Returns, live, dyryguje Alan Silvestri , uważajcie ! ostrzegam, miazga :D .

http://www.youtube.com/watch?v=f_pRQ0gE ... re=related

bladerunner

#130 Post autor: bladerunner » ndz kwie 10, 2011 12:50 pm

wsłuchałem się mocno od kilku dni w complete z Mumii Returns i po prostu kosa maksymalna nie 4 a 5/5 , Gdzie tam Książę Persji chyba zamiata dywany perskie Alanowi w domu :lol: . Chyba Myster miałeś rację mówiąc, że to jedna z najlepszych partytur przygodowych :shock: .

Coś czuję, że Silvestri pozamiata tym nowym projektem 8) .

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#131 Post autor: Koper » ndz kwie 10, 2011 12:55 pm

bladerunner pisze:Gdzie tam Książę Persji chyba zamiata dywany perskie Alanowi w domu
Ech, kobieta zmienną jest... :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#132 Post autor: bladerunner » ndz kwie 10, 2011 12:59 pm

Koper pisze:
bladerunner pisze:Gdzie tam Książę Persji chyba zamiata dywany perskie Alanowi w domu
Ech, kobieta zmienną jest... :P

Wydanie Decci spartolone, ale ten complete to potęga :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#133 Post autor: Adam » śr kwie 20, 2011 10:58 am

Szef Marvel Studios Kevin Feige wypowiedział się na temat przyszłości uniwersum Marvela na dużym ekranie. Wyjawił też kilka informacji o tym nad czym studio pracuje. Feige potwierdził m.in., że "Thor" i "Captain America: Pierwsze starcie" doczekają się sequeli. Thora czeka kolejna przygoda - mówi Feige, a Kapitan Ameryka będzie kontynuował odkrywanie współczesnego świata w kolejnym własnym filmie. Mamy nadzieję, że podobnie będzie z Czarną Wdową, Hawkeye'em i ich szpiegowską organizacją, S.H.I.E.L.D., bo są zdolni do udźwignięcia własnych filmów. Mamy tez wielu innych bohaterów, których przygotowujemy do debiutu na ekranie: świat sztuk walki, te wielkie fantasy w przestrzeni kosmicznej, Dr. Strange'a i magiczną stronę Uniwersum Marvela.

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#134 Post autor: Mystery » śr kwie 20, 2011 12:20 pm

Póki ludzie chcą to oglądać, i zostawiać kasę w kinie będą kręcić ile wlezie :) Na szczęście po kiepskich Iron Man 2, X-Men Origins: Wolverine czy Spider-Man 3, widać, że panowie z Marvela przyłożyli się trochę do jakości i stawiają na świeżość, bo te nowsze filmy zapowiadają się dość porządnie (Thor na RT ma na razie tylko 2 negatywne recenzje, a Kapitan, też zapowiada się nie najgorzej). Do tego angażują coraz poważniejsze nazwiska, co powinno wyjść raczej ich produkcjom na dobre.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#135 Post autor: Adam » sob maja 14, 2011 20:07 pm

score wychodzi 19 lipca na cd - ta sama firma co od Thora - Walt Disney/Buena Vista.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ