Rango - Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Jak oceniacie score?

1.0
0
Brak głosów
1.5
0
Brak głosów
2.0
2
17%
2.5
5
42%
3.0
2
17%
3.5
1
8%
4.0
1
8%
4.5
0
Brak głosów
5.0
1
8%

Liczba głosów: 12

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Rango - Hans Zimmer

#181 Post autor: Adam » pn mar 21, 2011 20:36 pm

Wawrzyniec pisze:Ech Adam, a wiesz, że było mi Ciebie żal, kiedy tak Koper Cię atakował :roll:
ale z jakiego powodu niby? :D
Wątpię czy ktokolwiek z Was widział ten film.
a czy mówie ze widziałem? nie i nie zamierzam.
Ja widziałem i powiem, że ta muzyka w filmie spisuje się świetnie :)
i spoko
A kawałek "We Ride, Really!" jest genialny :)
j.w.
Po prostu ta muzyka jest źle wydana i tyle, ale sama w sobie nie jest zła i dobrze się spisuje w obrazie.Zresztą więcej napiszę w recenzji.
j.w.

ja w moim poscie wyżej napisałem tylko info o wyglądzie ksiązeczki i o tym że (wierząc ksiązeczce) Hansu znów gówno tam zrobił solo, więc nie jest to żadna samodzielna praca jak się cieszyłeś :) nie pisałem tu czy muzyka jest zła czy dobra.. także o co Ci chodziło? :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#182 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 21, 2011 20:52 pm

No nic po prostu po ludzki zrobiło mi się Ciebie przykro, gdyż ostatnio Koper dość ostro Cię atakował. Więc ludzki odruch z mej strony i tylko tyle. :)

A co do "Rango" to polecam kawałek "We Ride, Really" o to on:

http://www.youtube.com/watch?v=Yy8e5J0CUPQ

I tutaj macie, jak to się spisuje w połączeniu z obrazem. Co prawda tylko fragment, ale dla mnie świetne połączenie muzyki z obrazem:

http://www.youtube.com/watch?v=HI6984KM ... ure=fvwrel

Dalej polecam film, szczególnie dla miłośników westernów.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#183 Post autor: Mystery » wt mar 22, 2011 10:16 am

A co do "Rango" to polecam kawałek "We Ride, Really" o to on:
50 sekund i 3 razy zmieścili tam motyw z Siedmiu Wspaniałych :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#184 Post autor: Adam » wt mar 22, 2011 10:34 am

ale Wawrzyneic oczywiście tego nie zauważył przecież ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#185 Post autor: Mystery » wt mar 22, 2011 13:19 pm

Adam Krysiński pisze:ale Wawrzyneic oczywiście tego nie zauważył przecież ;-)
Musiał zauważyć, przecież reckę pisze :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#186 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 22, 2011 18:20 pm

"Siedmiu Wspanialych". :? A co to za score i w ogole film :? Nigdy o takim nie slyszalem, a nawet jak slyszalem, to oczywiscie podobienstwa nie uslyszalem i na pewno nie uslyszalem podobienstwa za pierwszym razem i dlatego tez nie odswiezylem sobie "Siedmiu Wspanialych", ktorych zreszta i tak nie znam, wiec nie mam co sobie odswiezac, gdyz ja i tak tylko dwoch kompozytorow na krzyz znam.

Mam nadzieje, ze jakos z tego wybrnalem i niezawiodlem pokladanych we mnie nadziei? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#187 Post autor: Koper » wt mar 22, 2011 18:38 pm

Morricone + Bernstein.. się wysilili chłopaki... :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#188 Post autor: Adam » wt mar 22, 2011 18:39 pm

za to Paweł cicho siedzi :D nawala pewnie do pierwszego pirata RCP w necie - Hybrid Soldiera co tu odpisać i jak Hansa bronić/tłumaczyć/wytłumaczyć :lol:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#189 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 22, 2011 18:40 pm

Brzmi dobrze i ma klimat, swietnie sie spisuje w obrazie. :) Jak sam filmem jest wlasciwie holdem dla westernu, to glupota byloby tworzenie zupelnie nowego brzmienia. Nawiazania byly konieczne.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#190 Post autor: Koper » wt mar 22, 2011 18:41 pm

No, spoko, tylko czym tu się podniecać? :P Oryginałów byś posłuchał lepiej i przypomniał sobie jak one genialnie wypadały w obrazie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#191 Post autor: Adam » wt mar 22, 2011 18:45 pm

Wawrzyniec pisze:Brzmi dobrze i ma klimat, swietnie sie spisuje w obrazie. :) Jak sam filmem jest wlasciwie holdem dla westernu, to glupota byloby tworzenie zupelnie nowego brzmienia. Nawiazania byly konieczne.
no popatrz popatrz :P a jak Tyler robi koniecznie nawiązania do których jeszcze go przecież zmuszają tempem to jest źle. No ale wiem - Hansu kopiuje lepiej :D W końcu nikt w utworze trwającym 50 sek nie potrafi wstawić po chamsku trzy razy jednego z kamieni milowych nie tylko filmówki jak i popkultury jakim jest temat żydka Bernsztajna. To potrafi tylko Hansu z przydupasami i za to go trzeba wielbić :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#192 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 22, 2011 18:46 pm

Koper pisze:Oryginałów byś posłuchał lepiej i przypomniał sobie jak one genialnie wypadały w obrazie.
Pssst. Tak miedzy nami to wlasnie ostatnio slucham muzyke do westernow. Duzo Morricone, Bernsteina tez sobie wlasnie odswiezam. Tylko nie chce o tym tak publicznie mowic, co by Adama nie zawiesc :wink:
za to Paweł cicho siedzi
Pewnie jak to napisales, "siedzi cicho", gdyz filmu nie widzial. A akurat aby zrozumiec muzyke do "Rango" trzeba te swietna animacje zobaczyc. Wtedy tez dziwaczny kawalek "Bats" ma sens i staje sie fajny.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#193 Post autor: Adam » wt mar 22, 2011 18:47 pm

Wawrzyniec pisze:Pewnie jak to napisales, "siedzi cicho", gdyz filmu nie widzial. A akurat aby zrozumiec muzyke do "Rango" trzeba te swietna animacje zobaczyc. Wtedy tez dziwaczny kawalek "Bats" ma sens i staje sie fajny.
znów przegapiłeś chyba że ja nie pije nic do filmu, a tylko do samego faktu że po raz kolejny robiło to sto osób. tylko i wyłącznie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#194 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 22, 2011 18:49 pm

Adam Krysiński pisze: ja nie pije nic do filmu, a tylko do samego faktu że po raz kolejny robiło to sto osób. tylko i wyłącznie.
Never change a winning team. Przy "Pirates of the Caribbean" sie sprawdzilo, to dlaczego przy kolejnym filmie Verbinskiego nie mialo byc inaczej. A po za tym nie byles przy nagraniach i tworzeniu tej sciezki, wiec sam nie wiesz jak wygladal podzial pracy i co dokladnie kazdy robil.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#195 Post autor: Adam » wt mar 22, 2011 18:50 pm

Książeczkę mam i widzę. A jeśli w niej kłamią to co mnie czy świat to obchodzi? Papier idzie w świat :)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ