Ironclad - Lorne Balfe
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Ironclad - Lorne Balfe
Wrócił i od razu zamęt sieje.
Porównuje do KoH, bo stylistyka podobna ino wykonanie słabsze. Mi tam się podoba, więc nie widzę powodu, by się znęcać nad tym skorem
Porównuje do KoH, bo stylistyka podobna ino wykonanie słabsze. Mi tam się podoba, więc nie widzę powodu, by się znęcać nad tym skorem

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Akurat Southallowi sie soundtrack nie spodobal:
http://www.movie-wave.net/?p=1220
Ja tam jednak daje miedzy 3.5, a -4, gdyz jak dla mnie debiut to naprawde zacny, a i muzyka ma cos w sobie.
Boje sie tylko, ze ta nadekspresyjna muzyka moze troche dziwnie w filmie wypadac, ktory jest niezalezna produkcja raczej klasy B. 
http://www.movie-wave.net/?p=1220
Ja tam jednak daje miedzy 3.5, a -4, gdyz jak dla mnie debiut to naprawde zacny, a i muzyka ma cos w sobie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Amen!bladerunner pisze:Tomasz Goska, jakiekolwiek próby porównywania Ironclanda z Kohem są tutaj kompletnie nie na miejscu
No, Bladu, tym razem mówisz z sensem.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Myślisz, że to ten jeden, jedyny raz? 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale to tak chyba niechcący 
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Czemu? Bo obie ścieżki dzieli bariera nazwisk twórców i poziomu twórczości tych dwóch panów? Jeżeli miałbym z czymś porównywać Ironclad (co wyszło na przestrzeni ostatnich lat), to właśnie z KoHem bym zestawiał tę partyturę.Koper pisze:Amen!bladerunner pisze:Tomasz Goska, jakiekolwiek próby porównywania Ironclanda z Kohem są tutaj kompletnie nie na miejscu
No, Bladu, tym razem mówisz z sensem.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
W sumie to prawda, że z kręgu RCP najprędzej można by się odnieść do KoHa, ze względu na stopień wykorzystania chóru. Z tym że przepaść między KoH a Ironclad jest ogólnie gigantyczna.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przepaść może jest, ale KoH nie był debiutem HGW, a w sumie "Ironclad" takim debiutem dla Balfego jest. I jak dla mnie nadzwyczaj udany. Sądzę, że będą z niego ludzie, gdyż jak już wspominałem, akurat Ci główni współpracownicy Zimmera, pokazywali w przyszłości najwięcej, patrz: HGW, Powell, czy też Badelt.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Przez jakiś krótszy czas też Mark Mancina.
No dobra, przekonałem się. 4/5. Świetne Ciminatio! Generalnie cała akcja tutaj jest na wysokim poziomie (Satnam na perce <3)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja zaś po pewnym czasie dostrzegam parę wad tej ścieżki, za to dostrzegam więcej zalet "The Eagle", które moim zdaniem jest bardziej przemyślanie napisane. Nie zmienia to faktu, że praca Balfego mi się podoba i jak na debiut jest naprawdę imponująca. Świetnie wykorzystanie skrzypiec. Ale jednak według mnie mógłby on trochę częściej operować ciszą, czy też spokojniejszym graniem, a nie serwować prawie ciągle potężne granie.