PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Też uważam że "At World's End" to najlepszy soundtrack z całej pirackiej trylogii ale mam też nadzieję że Zimmer wzniesie się w końcu na wyżyny przy czwórce - bo jak nie teraz to kiedy?
jeśli i tym razem Zimmer i ska odwala chałę to będzie znaczyć iż Zimmer naprawdę skończył się te pięć lat temu ...
jeśli i tym razem Zimmer i ska odwala chałę to będzie znaczyć iż Zimmer naprawdę skończył się te pięć lat temu ...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wcale sie nie skonczyl. Zreszta poprzednim rokiem dobitnie to udowodnil.
Ale mimo wszystko nie oczekujcie od tego score'u za wiele. To jest muzyka do sequela, sequela, sequela i nie jest to jakies wielkie filmowe, ani muzyczne wydarzenie. Zimmer moze w ogole nie byc zmotywowany do tego projektu, ale z obowiazku kompozytorskiego i faktu, ze prawie nigdy nie odmawia to sie za te sciezke wzial.
Ale mimo wszystko nie oczekujcie od tego score'u za wiele. To jest muzyka do sequela, sequela, sequela i nie jest to jakies wielkie filmowe, ani muzyczne wydarzenie. Zimmer moze w ogole nie byc zmotywowany do tego projektu, ale z obowiazku kompozytorskiego i faktu, ze prawie nigdy nie odmawia to sie za te sciezke wzial.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Swoją drogą, Pope orkiestrował też pierwszych Piratów.Wawrzyniec pisze:John Williams jako kompozytor i chyba Conrad Pope zajmuje sie orkiestracjami, nie slyszalem na razie o jakis zmianachAdam Krysiński pisze: lepiej skomentuj poszerzającą się w tempie błyskawicy obsadę kompozytorską Twego najwbardziej wyczekiwanego w tym roku hitu muzyki filmowej
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No to odwalił robotę...Paweł Stroiński pisze:Swoją drogą, Pope orkiestrował też pierwszych Piratów.Wawrzyniec pisze:John Williams jako kompozytor i chyba Conrad Pope zajmuje sie orkiestracjami, nie slyszalem na razie o jakis zmianach :?Adam Krysiński pisze: lepiej skomentuj poszerzającą się w tempie błyskawicy obsadę kompozytorską Twego najwbardziej wyczekiwanego w tym roku hitu muzyki filmowej :P
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Znaczy co? Wskazywał nazwy plików z samplami?
;)
Swoją drogą nie przeceniajmy znaczenia orkiestratorów. McRitchie orkiestrował Poledourisowi i Edelmanowi, a różnice w brzmieniu są gigantyczne. Pope też za Williamsa muzyki nie pisał.

Swoją drogą nie przeceniajmy znaczenia orkiestratorów. McRitchie orkiestrował Poledourisowi i Edelmanowi, a różnice w brzmieniu są gigantyczne. Pope też za Williamsa muzyki nie pisał.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: PIRATES OF THE CARIBBEAN 4 - HANS ZIMMER
to fragmencik postu Pawła z innego postu.. rozumiem że pojawiłą się literówka bo miało byc że czwórka nie będzie tak dobra jak trójka. tego akurat byłem pewny ale czy to znaczy że dostaniemy jakieś badziewie? zdradź cośPaweł Stroiński pisze:RCP ma jeszcze parę innych problemów z wyciekami i dzięki czemu, jeśli mówię, że np. Piraci 4 nie będą tak dobrzy jak czwórka, to dlatego, że słyszałem demówkę, która poszła do orkiestratora i wyciekła z jego dysku. Nie mogę tego niestety nikomu udostępnić, ale słyszałem jeden kawałek. Słyszałem także temat z How Do You Know w takiej samej formie. Jeśli te demówki wyciekają, to przy okazji z nazwy pliku można się zorientować, kto go zrobił, czy raczej aranżował.

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wiele zdradzić się nie da, ale brzmienie raczej podobne do dwójki, z tego co słyszałem i mówił mi kumpel. Score'u pewnie będzie ze dwie godziny, wyciekło 35 minut, z czego słyszałem dwie i pół może, ale wybitne to nie było. Aranżację tego, co słyszałem zrobił Matthew Margeson.
Tak to jest jak 100 osób pracuje nad jedną rzeczą
Troszkę jestem zawiedziony, gdyż po nowej części oczekiwałem małego odcięcia się od trylogii i trochę nowego, świeższego muzycznego języka dla tej serii, ale jak ma to przypominać dwójkę to nie zapowiada się za wesoło.

ło jezu Margerson.. od tego ścierwa Skyline..
Brajan zobaczył tylko 5 minut filmu i od razu oddał pachołkowi ten projekt
score z Piratów 2 to był fail. jak tak się ma prezentować czwórka to ja dziękuję 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zgodzę się, że dwójka to fail, ale ile w tym winy samej muzyki, ile idiotycznego pomysłu Zimmera, by w sequelu unikać starych tematów, jak ognia (brak End Credits na przykład), to nie jestem w stanie ocenić