PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A czy ja napisałem, że nie stworzył nowych?? Napisałem, że korzysta ze starych. A może nie pojawiają się? Nowych fajnych tematów pamiętam jeden, więc już nie róbmy z tego jakieś dzieło. Ot, solidny score. Nic ponadto.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie był. To temat podróży skomponowanie specjalnie na potrzeby "At World"s End".DanielosVK pisze:Który był już w 1 cz.?Ale nie Zimmer stworzył całkowicie nowe tematy, z przepięknym motywem przewodnim podróży
Napisałeś to tak, że brzmiło, jakby cały score powstał na zasadzie "kopiuj-wklej". A co do całej muzyki to wybacz i najmocniej przepraszam, ale szalenie mi się ona podoba i jest to jeden z tych score'ów do których najczęściej wracam, więc niestety przykro mi, ale będę do niego podchodził emocjonalnie.A czy ja napisałem, że nie stworzył nowych?? Napisałem, że korzysta ze starych. A może nie pojawiają się? Nowych fajnych tematów pamiętam jeden, więc już nie róbmy z tego jakieś dzieło. Ot, solidny score. Nic ponadto.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A czy ja Ci bronię? Mi też się podoba czy mam sentyment do pewnych scorów, które wielkimi i znaczącymi dziełami nie są, a mimo to często i chętnie do nich wracam. Co nie znaczy, że nie zdaję sobie sprawy z ich miejsca w szeregu. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Póść sobie takie utwory jak "At Witt's End", "I See Dead People in Boats" "One Day" i "Drink Up My Hearties" (szczególnie końcówka), jak i też fragmenty w "I Don't Think It's Now The Best Time" to z pewnością go usłyszysz i skojarzysz, co to za temat.DanielosVK pisze:To wybacz, ale się pogubiłem. Który dokładnie to ten temat podróży?Nie był. To temat podróży skomponowanie specjalnie na potrzeby "At World"s End".

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gdzie go słyszysz w jedynce? Niemożliwe.
A Drogi Koperze, ja Ci tu tak ładnie odpowiadam, a Ty tak mi odpowiadasz. A w ogóle to sporo fajnej muzyki z trójki nie znalzło się na płycie. Ja np. bardzo lubię motyw, zaraz po śmierci Davy'ego Jonesa. Kiedy Will leży martwy i wtedy pojawiają się przeklęci piraci z Latającego Holendra, a wziąć jego serca. W tle pojawia się bardzo ładna aranżacja jednego z głównych motywów, a potem wchodzi prześliczny chyba dzięcięcy chór. Piękny, bardzo, krótki fragment muzyczny który nie wiedzieć czemu nie znalazł się na płycie. A w sumie można byłoby go, plus słynna motyw lotu połączyć i mielibyśmy jakieś 5 minut wspaniałej muzyki. A niestety nie mamy
A Drogi Koperze, ja Ci tu tak ładnie odpowiadam, a Ty tak mi odpowiadasz. A w ogóle to sporo fajnej muzyki z trójki nie znalzło się na płycie. Ja np. bardzo lubię motyw, zaraz po śmierci Davy'ego Jonesa. Kiedy Will leży martwy i wtedy pojawiają się przeklęci piraci z Latającego Holendra, a wziąć jego serca. W tle pojawia się bardzo ładna aranżacja jednego z głównych motywów, a potem wchodzi prześliczny chyba dzięcięcy chór. Piękny, bardzo, krótki fragment muzyczny który nie wiedzieć czemu nie znalazł się na płycie. A w sumie można byłoby go, plus słynna motyw lotu połączyć i mielibyśmy jakieś 5 minut wspaniałej muzyki. A niestety nie mamy

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No bo Wawrzek, sorry, ale pisać mi że jakaś scena z kiczowatego sequela do sequela Piratów z Karaibów jest piękna a ilustrujący ją nieszczególny motywik (o którym prócz fanbojów Hansa nikt już nie pamięta) również, no to sorry, ale dla mnie to zakrawa na fanbojskie oszołomstwo.
Piękna scena z piękną muzyką to mógłbyś powiedzieć o przylocie na Isla Nublar w Jurassic Parku albo scenie z Misji, gdy leci "Vita Nostra", a nie o takiej popierdółce. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra moge robic w Twoich oczach za fanboya oszolomaKoper pisze:No bo Wawrzek, sorry, ale pisać mi że jakaś scena z kiczowatego sequela do sequela Piratów z Karaibów jest piękna a ilustrujący ją nieszczególny motywik (o którym prócz fanbojów Hansa nikt już nie pamięta) również, no to sorry, ale dla mnie to zakrawa na fanbojskie oszołomstwo.

To nie jest piekna scena. To jest scena PRZEPIEKNA, PRZECUDNA, MAGIA KINA i jedna z GENIALNIEJSZYCH/WYBITNIEJSZYCH SCEN W HISTORII KINA, KLASYK, ARCYGENIALNE POLACZENIE MUZYKI Z OBRAZEM itd.Koper pisze:Piękna scena z piękną muzyką to mógłbyś powiedzieć o przylocie na Isla Nublar w Jurassic Parku

Ale co do "Piratow" zdania swego nie zmieniam i uwazam, ze Zimmer skomponowal naprawde dobra i ladna, a miejscami piekna i bardzo dobra muzyke. Az chyba sobie przypomnie "At World End", gdyz chyba juz z miesiac nie sluchalem tej plyty, a mi smaka narobliscie

Muzyka z "At World's End" jest akurat scorem zdecydowanie dobrym i najlepszym IMO z całej trylogii nie wnikając w to ile jest w tym pracy samego Hansa, ile jest starych tematów i ile nowych, bo mało mnie interesuje takie rozdrabnianie się
. Z obrazem współgra doskonale, szczególnie w kluczowych scenach filmu. Na brak ładnych melodii i różnorodności narzekać nie można (czułem wręcz przesyt, ale przejścia granicznego prowadzącego do królestwa kiczu w moim odczuciu score nigdy nie przekracza - choć się do niej czasami niebezpiecznie zbliża) i sądzę, że kwestia jest na tyle wyczerpana, że Hans pracując przy czwartej części skomponuje już coś sporo słabszego.