PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
ale przecież ja nie napisałem co on tam robi?
Wawrzkowi chleb na myśli
ja np wczoraj byłem na kolanach pod stołem jak mi komórka spadła i jakoś nikt nie mówił że to było niesmaczne
lepiej skomentuj poszerzającą się w tempie błyskawicy obsadę kompozytorską Twego najwbardziej wyczekiwanego w tym roku hitu muzyki filmowej 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
John Williams jako kompozytor i chyba Conrad Pope zajmuje sie orkiestracjami, nie slyszalem na razie o jakis zmianachAdam Krysiński pisze: lepiej skomentuj poszerzającą się w tempie błyskawicy obsadę kompozytorską Twego najwbardziej wyczekiwanego w tym roku hitu muzyki filmowej

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nikogo nie zdradzielm. Zreszta od zawsze Zimmer byl moim No.2 (tak tez zostanie), zas No.1 jest Williams. Wiec jak wreszcie ukaze sie kolejny score, wlasciwie score'y Maestro to wiadomo co jest najbardziej wyczekiwane.
A po za tym bez przesady z tymi "Piratami". Nie jest to tez zaden film pokroju "Inception", po ktorym mozna byloby sie spodziewac wiekopomnej muzyki. Jest to naciagany sequel, ktorego sam nie chcialem.
Jak powstanie dobry score to bardzo fajnie, ale wcale sie nie zalamie, jak bedzie troche gorzej. Na pewno lepiej od "At World's End" nie bedzie i takie jest moje zdanie.
A po za tym bez przesady z tymi "Piratami". Nie jest to tez zaden film pokroju "Inception", po ktorym mozna byloby sie spodziewac wiekopomnej muzyki. Jest to naciagany sequel, ktorego sam nie chcialem.
Jak powstanie dobry score to bardzo fajnie, ale wcale sie nie zalamie, jak bedzie troche gorzej. Na pewno lepiej od "At World's End" nie bedzie i takie jest moje zdanie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Music Production Services to po prostu obsługa techniczna studia, nic więcej.Adam Krysiński pisze:a Wawrzyniec jak zwykle mówi tylko pół-prawdy, wygodniejszej dla siebieWawrzyniec pisze:Wyglada na to, ze oprocz tego Latynosa, Hans Zimmer zaprosil rowniez chlopakow z Two Steps From Hell, do pomocy przy muzyce.
Zapowiada sie ciekawie, ale raczej "At World's End" ten score nie przebije.
Hansu zaprosił JESZCZE (poza tymi dwoma lamami z Two Steps) :
Geoff Zanelli - Additional Music
Tom Gire (Magic Box Music) - Additional Music
John Sponsler (Magic Box Music) - Additional Music
Matthew Margeson - Additional Music
Guillaume Roussel - Additional Music
także znów będzie sieczka na 50 kompozytorówcry:
a do tego nowy magik Steven Kofsky jako Music Production Services
Sponsler i Gire pracowali nad dwójką i trójką, Zanelli też.
Margeson służy ostatnio głównie jako ghostwriter Briana Tylera, od Rambo co najmniej (napisał część Expendables i zapewne Battle LA, chociaż w tym czasie robił Skyline zapewne, które dostał w spadku po Brajanie).
Roussel to nowy chłopak w RCP i dość szybko przeszedł do pracy z Hansem.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale Drogi Koperze, ten score musiałby pewnie co najmniej zabrzmieć jak "Wyspa Piratów" Debneya, abyś był zadowolony.
Akurat "At World's End" to bardzo dobry score, dobry też od strony technicznej posiadający wszystko co powinien dobry przygodowy score posiada i nawet SAM Babuch tę muzykę ocenił.
Dlatego też logiczne się wydaje, że ciężko będzie coś takiego powtórzyć, tym bardziej, że nie wiemy jaki potencjał film sam w sobie posiada.
Akurat "At World's End" to bardzo dobry score, dobry też od strony technicznej posiadający wszystko co powinien dobry przygodowy score posiada i nawet SAM Babuch tę muzykę ocenił.
Dlatego też logiczne się wydaje, że ciężko będzie coś takiego powtórzyć, tym bardziej, że nie wiemy jaki potencjał film sam w sobie posiada.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jeśli napisany do spółki z ilomaś pomagierami, korzystający z tematów z poprzednich części, przesadzony w filmie "At Worlds End" to już absolutny szczyt możliwości Hansa w kinie to jestem rozczarowany. Myślałem, że lepszy z niego composer...
:P

No, skoro pisał recenzję, to ją ocenił (zresztą za wysoko) i co z tego? Babuch recenzował też i oceniał 150 innych scorów.Wawrzyniec pisze:i nawet SAM Babuch tę muzykę ocenił.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
SZkoda, że aż tyle nieprawdziwych wyrazów w tym jednym zdaniuKoper pisze:Jeśli napisany do spółki z ilomaś pomagierami, korzystający z tematów z poprzednich części, przesadzony w filmie "At Worlds End" to już absolutny szczyt możliwości Hansa w kinie to jestem rozczarowany. Myślałem, że lepszy z niego composer...:P

Akurat ten score jest bardzo świeży i nie można powiedzieć, że Zimmer poszedł w nim na łatwiznę.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore