Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1456 Post autor: Paweł Stroiński » pn lut 21, 2011 15:06 pm

Powaliły mi się sequele :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1457 Post autor: Mystery » pn lut 21, 2011 16:25 pm

Marek Łach pisze:Wziął już Newmanowi Auta, więc Potwory mógłby sobie darować. ;)
Pojawił się nowy spot do Cars 2, muzycznie potencjał wydaje się większy niż MI IV :)
http://www.youtube.com/watch?v=7OyWYqKKFoE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#1458 Post autor: Bucholc Krok » pn lut 21, 2011 17:03 pm

Ja tam słyszę jeden łomot plus fragment znanej piosenki. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1459 Post autor: Tomek » pn lut 21, 2011 17:49 pm

Ja też :) I głos Michaela Caine'a :)

Mystery: a dlaczego potencjał większy niż Misja Niemożliwa IV-ta?
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1460 Post autor: Mystery » pn lut 21, 2011 17:56 pm

Tomek pisze:Ja też :) I głos Michaela Caine'a :)

No bo nie dość, że film szpiegowski, to jeszcze najeżony akcją, humorem, kolorami, lokacjami, pełen pościgów, wyścigów i do tego animacja, zapowiada się na coś w stylu Iniemamocni+Speed Racer, a misja niemożliwa IV-ta będzie raczej przedłużeniem muzycznego konceptu części III, choć po międzynarodowym charakterze tego filmu (Rosja, Dubaj) i nowym reżyserze można się spodziewać jednak czegoś więcej.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1461 Post autor: Tomek » pn lut 21, 2011 18:34 pm

Rozumiem :) Jeżeli (i to chyba raczej naturalne powinno być :D) MG pójdzie w ślady "Speed Racera" to tylko przyklasnę, choć może tu być jeden kwas (biorąc pod uwagę również pierwsze "Auta") - za duża ilość mickeymousingu... Co Giacchino się już przydarzało i nie było to zbyt interesujące - vide zupełnie nieudany "Land of the Lost" :P

A co do M:I-iii (przedłużone do M:I-IV) to chyba Ty jesteś dużo większym fanem tego ode mnie ;-), więc dziwią mnie twe niskie oczekiwania :D Niemniej, jak piszesz - lokalizacje (Rosja!) plus najważniejsza rzecz - Brad Bird jako mastermind całości, dają szansę na coś nietuzinkowego ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1462 Post autor: Mystery » pn lut 21, 2011 20:05 pm

Tomek pisze:Rozumiem :) Jeżeli (i to chyba raczej naturalne powinno być :D) MG pójdzie w ślady "Speed Racera" to tylko przyklasnę, choć może tu być jeden kwas (biorąc pod uwagę również pierwsze "Auta") - za duża ilość mickeymousingu... Co Giacchino się już przydarzało i nie było to zbyt interesujące - vide zupełnie nieudany "Land of the Lost" :P
Aby dla Giacchino udał się score, obraz musi go natchnąć, a w przypadku "Land of the Lost" z tym było raczej ciężko, więc wyszło tak jak wyszło. Produkcje Pixara to już nieco inna bajka i tu z znalezieniem inspiracji problemów być nie powinno, tym bardziej, iż te Cars 2 kompletnie odcinają się od części pierwszej, i zapowiadają się na takiego bajkowego quasibonda, tutaj bardziej niż mickeymousingu obawiałbym się pójścia w Barry'ego, choć jakiś Barry'owski motywik dla charakteru Michaela Caine'a byłby mile widziany :)
Tomek pisze:A co do M:I-iii (przedłużone do M:I-IV) to chyba Ty jesteś dużo większym fanem tego ode mnie ;-), więc dziwią mnie twe niskie oczekiwania :D Niemniej, jak piszesz - lokalizacje (Rosja!) plus najważniejsza rzecz - Brad Bird jako mastermind całości, dają szansę na coś nietuzinkowego ;-)
Bird i Giacchino odbierają na takich samych falach, obaj mają ogromny mają szacunek do kina i ta wspólna ich pasja może po raz kolejny przerodzić się w coś niezwykłego. Giacchino to lepszy i bardziej doświadczony kompozytor, niż 4 lata temu, gdzie w MI III przypominał trochę takiego dużego dzieciaka z ADHD wrzuconego do pokoju z 112 zabawkami :wink: Myślę, że Ghost Protocol może być scorem bardziej klasycznym, na pewno dojrzalszym i wydaje mi się, że Bird wyciśnie z Michaela dużo więcej, niż Abrams, ale żeby pisać coś dalej przydałby się jakiś zwiastun, bo sam film tak jak każda z poprzednich części będzie stanowił odrębną historię i klimat.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1463 Post autor: Wawrzyniec » wt lut 22, 2011 00:30 am

Mystery Man pisze:
Tomek pisze:Ja też :) I głos Michaela Caine'a :)

No bo nie dość, że film szpiegowski, to jeszcze najeżony akcją, humorem, kolorami, lokacjami, pełen pościgów, wyścigów i do tego animacja, zapowiada się na coś w stylu Iniemamocni+Speed Racer, a misja niemożliwa IV-ta będzie raczej przedłużeniem muzycznego konceptu części III, choć po międzynarodowym charakterze tego filmu (Rosja, Dubaj) i nowym reżyserze można się spodziewać jednak czegoś więcej.
Amen Brother! "Cars 2" prezentują się zdecydowanie bardziej zachęcająco od pierwszej części. Nie mogę się doczekać, a i ze scorem Giacchino z chęcią się zapoznam. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1464 Post autor: Mystery » pn lut 28, 2011 14:29 pm

Na scorenotes.com pojawiła się suita z "Paula".

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1465 Post autor: Adam » pn lut 28, 2011 20:15 pm

22 min muzy, jest dobrze 8)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1466 Post autor: Tomek » pn lut 28, 2011 22:53 pm

Adam liczyłeś na więcej biorąc pod uwagę, że to komedia i score pewnie jest tam niezbyt ważny przy całej zgrai piosenek? ;-) To nie "Godzilla" ani Bond, to tylko "Paul" :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1467 Post autor: Wawrzyniec » pn lut 28, 2011 23:28 pm

Niby tak, ale np. suitę z "Hot Fuzz" bardzo lubię, ma kilka mega-mocnych momentów :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1468 Post autor: Adam » wt mar 01, 2011 08:52 am

Tomek pisze:Adam liczyłeś na więcej biorąc pod uwagę, że to komedia i score pewnie jest tam niezbyt ważny przy całej zgrai piosenek? ;-) To nie "Godzilla" ani Bond, to tylko "Paul" :D
ważne że cokolwiek jest :P
Wawrzyniec pisze:Niby tak, ale np. suitę z "Hot Fuzz" bardzo lubię, ma kilka mega-mocnych momentów
geniusz!

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1469 Post autor: Mystery » wt mar 01, 2011 12:19 pm

Abel żyje :wink:
"Abel Korzeniowski is scoring the upcoming romantic drama W.E. The film is directed by Madonna, who also co-wrote the screenplay for the film. The movie stars Abbie Cornish, Natalie Dormer, Richard Coyle, Oscar Isaac and James D’Arcy. The drama tells the parallel love stories between Wallis Simpson and King Edward VIII and a modern romance in the 80′s"

Może z tego go nie wyrzucą :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1470 Post autor: Adam » wt mar 01, 2011 13:47 pm

film w rezyserii Madonny :D lol przecież to dostanie 20 złotych malin :D

ODPOWIEDZ