FILMMUZY 2010

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#31 Post autor: DanielosVK » ndz lut 27, 2011 00:20 am

Doczytałem. I nie wiem o czym mówisz. Jaka przełomowość? Sztampowa muza ze sztampowym anthemem w stylu RCP.

A jeśli chodzi o PoP...

http://www.youtube.com/watch?v=4tlYNfbmbsg

8)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

bladerunner

#32 Post autor: bladerunner » ndz lut 27, 2011 00:28 am

DanielosVK pisze:Doczytałem. I nie wiem o czym mówisz. Jaka przełomowość? Sztampowa muza ze sztampowym anthemem w stylu RCP.

8)
w ogóle ciekawa historia wiąże się z tą sztampowością w stylu RCP The Rock czy Enemy Of The State . Ponoć japońscy pracownicy Konami zauważyli, że ta muzyka świetnie pasuję jak podłoży się ją do gier :) . Czytałem, że byli pod wrażeniem umiejętności Grega i zaproponowali mu, żeby skomponował muzykę do gry Metal Gear Solid. Okazało się to strzałem w dziesiątke :D !. Te partytury dla fanów znaczą bardzoooo wiele :) .

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#33 Post autor: Paweł Stroiński » ndz lut 27, 2011 00:51 am

I trzy czwarte MGS 2 napisał Jablonsky, bo promo HGW, które zmontowali Kojimie było w 80% autorstwa Jablonsky'ego :mrgreen:

bladerunner

#34 Post autor: bladerunner » ndz lut 27, 2011 00:56 am

Paweł Stroiński pisze:I trzy czwarte MGS 2 napisał Jablonsky, bo promo HGW, które zmontowali Kojimie było w 80% autorstwa Jablonsky'ego :mrgreen:
skąd to info ? Jabłoński był zawsze wymieniany jako additional.

ODPOWIEDZ