http://www.youtube.com/watch?v=qRUx88vRjIk
Chemicals Brothers to dobry zespół elektroniczny, lepszy od Duft Punku, aczkolwiek o klase niżej niż Kraftwerk.Koper pisze: Co do Chemical Brothers to ja za bardzo nie znam ich twórczości, dlatego trudno mi cokolwiek mówić o szansach na dobry score.
Ja to bym chciał jakiś akcyjniak w stylu Bourna od Moby'egoWawrzyniec pisze:A co do samego score'u, to ja nawet chciałem swego czasu założyć temat o zespołach i muzykach, których widzielibyście w roli kompozytorów filmowych, ale akurat grupy The Chemical Brothers do niej nie zaliczam.
Nie znam się za bardzo, ale nie wydaje mi się żeby to była prawda, DP jest na pewno popularniejszy, wystarczy spojrzeć na lasta, Daft Punk z 80 mln odtworzeń, a Chemicals Brothers z 35 mln.Chemicals Brothers to dobry zespół elektroniczny, lepszy od Duft Punku,
akurat last.fm to nie jest żaden wyznacznik dla przykładu Zimmer ma 25 mln odsłuchań, a Mozart 19mln, a którego zna większość ludzi żyjących na tym świecie mówić chyba nie muszęMystery Man pisze:
Nie znam się za bardzo, ale nie wydaje mi się żeby to była prawda, DP jest na pewno popularniejszy, wystarczy spojrzeć na lasta, Daft Punk z 80 mln odtworzeń, a Chemicals Brothers z 35 mln.
.
Bo last pokazuje, ile kto kogo słucha, a nie zna. ;)bladu pisze:akurat last.fm to nie jest żaden wyznacznik dla przykładu Zimmer ma 25 mln odsłuchań, a Mozart 19mln, a którego zna większość ludzi żyjących na tym świecie mówić chyba nie muszę
Nie, nie, na odwrót - dodatkowa popularność przyszła Tronowi dzięki Daft Punk. :Pj.w. pisze: Dodatkowa popularność przyszła punkom pewnie przez Trona. Ludzie również zaczęli interesować się wcześniejszymi dokonaniami sięgając po scory itd.
Last to bardzo dobry i chyba najlepszy wyznacznik, taki muzyczny OBOP, ale trzeba patrzeć na niego gatunkowo (Mozart, Czajkowski, Vivaldi), (Beyonce, Rihanna, Lady Gaga), (Eminem, 50 cent, Nas), (Williams, Zimmer, Horner) itd nie da się porównać Zimmera i Mozarta, choć nie wiedzieć czemu ty cały czas usiłujeszbladerunner pisze:akurat last.fm to nie jest żaden wyznacznik dla przykładu Zimmer ma 25 mln odsłuchań, a Mozart 19mln, a którego zna większość ludzi żyjących na tym świecie mówić chyba nie muszę.
Bzdura, góra 2 mln więcej odsłuchań doszło.Dodatkowa popularność przyszła punkom pewnie przez Trona. Ludzie również zaczęli interesować się wcześniejszymi dokonaniami sięgając po scory itd.
Tu się zgodzęNie, nie, na odwrót - dodatkowa popularność przyszła Tronowi dzięki Daft Punk.
Tyż prawdaBo last pokazuje, ile kto kogo słucha, a nie zna.![]()
No ale ja od razu pisałem, że się nie znam i chodziło mi tylko o to który jest popularniejszy, bo to z jakością i popularnością to przykra prawda, Jablonsky'ego słucha więcej ludzi od Goldsmithabladerunner pisze:ale znowu popularność nie zawsze idzie w parze z jakościąi nie można tego wyznacznika traktować jako ostateczny sąd nad tym, że dany zespół jest lepszy . Tak sobie sprawdziłem zgodnie z gatunkiem Kraftwerk i ten ma tylko 12 mln, a wiele osób potwierdzi, że jest najlepszy z całej tej stawki elektro