Ostinato w muzyce filmowej

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#61 Post autor: Marek Łach » pt lut 18, 2011 11:57 am

EPIC EPIC EPIC FAIL ROKU. :lol:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#62 Post autor: Wojteł » pt lut 18, 2011 12:34 pm

dziekan pisze:
Wojtek pisze:Ech, no niefortunny skrót myślowy, ale chodziło mi o to, że podczas swobodnej rozmowy przez internet nie widzę powodów stosowania formy listu formalnego :P
A jak nie zgadzam sie z tobą na dany temat to moge napisac do ciebie cos obrazliwego czy nie wypada tak robic? :P
to zależy co rozumiesz poprzez słowo obraźliwy. Ja osobiście się nie obrażę o jakiś złośliwy żart, ale takie burakie teksty typu "Bucholc to ciota" to były mało zabawne moim zdaniem
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

bladerunner

#63 Post autor: bladerunner » pt lut 18, 2011 13:01 pm

Paweł Stroiński pisze:Jest lepszym technikiem, to na pewno, . HGW jest na pewno bardziej wszechstronny. I może jest lepszym etnikiem.
Często słuchając tylko płyt a nie wykonań na żywo można odnieść mylne wrażenie, dlatego ciężko mi ocenić, który z ''nich'' jest lepszy technicznie.
Sinbad, który wydaję się być świetny, w wykonaniu na żywo w Madrycie brzmiał tak tragicznie, że się prawie słuchać nie dało :(.
Nie słyszałem raczej u Tylera az takiej sztampy, która niestety się wkrada u Gregsona choćby w Prince Of Persia, ale znowuż nie byłem godzień usłyszeć u niego tak wykwintne brzmienia jakie doświadczyłem w Shrekach. Pozwólcie, że odniosę się do kwestii Co potrafi takiego Tyler a czego nie potrafi HGW? . Będzie szybciej ;). Ano Brian co się chwali potrafi ładnie zilustrować film akcji. Harry natomiast co wydawałoby się na pozór lekkim paradoksem, potrafi pisać utwory akcji, ale nie dla kina sensacyjnego :) .

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#64 Post autor: Paweł Stroiński » pt lut 18, 2011 13:04 pm

Kawałki, które HGW napisał do Twierdzy są świetne, z wyjątkiem napisanego z Harperem The Chase.

bladerunner

#65 Post autor: bladerunner » pt lut 18, 2011 13:11 pm

Te z Twierdzy zwłaszcza na płycie nie przekonują mnie do końca, natomiast całkiem niezłe, były kawałki napisane przez HGW w Enemy Of The State, ale strasznie kliszowe i bardzo w stylu chłopaków z MV. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#66 Post autor: Wojteł » pt lut 18, 2011 18:19 pm

Kurde Bladu, ubiegłeś mnie z tym cytatem :(
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#67 Post autor: Wawrzyniec » pt lut 18, 2011 23:34 pm

Turek pisze:POMYŁKA! O KURWA!

Miało być HARRY GREGSON WILLIAMS nie John Williams!

Sorry dla tych co padli na zawał :lol: Moja pomyłka... :)
Nie ma sprawy. Zapłać tylko za moją rehabilitację i rozrusznik do serca, a zapomnę o całej sprawie :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#68 Post autor: Bucholc Krok » sob lut 19, 2011 10:11 am

Turek pisze:Miało być HARRY GREGSON WILLIAMS nie John Williams!
Sorry dla tych co padli na zawał :lol: Moja pomyłka... :)
Jak można pomylić Johna z Gregsonem :?: :?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#69 Post autor: Wawrzyniec » sob lut 19, 2011 12:40 pm

W sumie dla mnie to też nie pojęte :? Ale nie ciągnijmy już tej dyskusji, gdyż niestety całkowicie odbiegliśmy od ostinatowego tematu :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ