Intrada - 24-11-2009 - BACK TO THE FUTURE / IN SEARCH OF..
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Kolejna próbka:
http://www.intrada.net/namethattune/mystery04.m3u
Tym razem chyba dasz radę, Wawrzyniec?
http://www.intrada.net/namethattune/mystery04.m3u
Tym razem chyba dasz radę, Wawrzyniec?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nie mam pomysłu co do drugiej..VPFreeMan pisze:Próbki świetneA Ty Bucholc masz jakieś typy??
Ale przecież Tadlow wydała Exodus w tym roku.Althazan pisze:Większość skłania się ku: Ernest Gold "Exodus" ze względu na podobieństwo, ewentualnie "Wallenberg: A Hero's Story" (TV). Inni strzelają w Rosenthala...

Swoją drogą ktoś się orientuje jak idzie sprzedaż? Bo się odkłada zakup, a już chyba 2 miesiące od premiery minęły.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Patrząc od strony zbieracza, to nawet gdyby inna wytwórnia wydała ten sam materiał to też by było co innego, ale wydawanie tego samego tytułu w 2 miesiące po re-recordingu jest moim zdaniem bez sensu.
Nie wierzę, że to zrobili. Tym bardziej, że nie wiem ilu będzie chętnych w tym przypadku, poza twardymi fanami Golda. Środowisko w sumie nie jest duże i chyba wytwórnie nie będą sobie podkładać nóg (szczególnie jeśli się znają osobiście). Re-recording jeszcze leży i sobie trochę poleży..

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Oj, ci maruderzy... A poczytać nie łaska?:Mefisto pisze:jestem negatywnie zaskoczony
http://store.intrada.com/s.nl/it.A/id.6315/.f
Kompletny score: 49:24
Alternatywne wersje wcześniejsze: 37:41 (mało kto wiedział, że Silvestri je w ogóle nagrał, są podobno bardziej mroczne i poważniejsze niż wersje finalne)
Bonus (nie zawarty w filmie): 2:01
Dodatkowo kolorowa książeczka z tekstem Michaela Matessino o kulisach produkcji, szczegółach nagrań, datach. To wydanie Intrada przygotowywała 3 lata.
nigdy nie byłem fanem sesji nagraniowych - z reguły jest to bowiem materiał gorszy, odrzucony nie bez przyczyny; lub też taki, którego jakość pozostawia do życzenia, a i sam materiał jest jedynie ciekawostką.
Cały jeden utwór nieużyty w filmie? Wow. Who cares?
Brawa oczywiście dla Intrady, ale po tylu krzykach spodziewałem się czegoś innego.
Cały jeden utwór nieużyty w filmie? Wow. Who cares?

Brawa oczywiście dla Intrady, ale po tylu krzykach spodziewałem się czegoś innego.
Taki materiał pokazuje w jaki sposób kompozytor (i kompozycja) dochodzi do finalnego produktu. Wg stwierdzeń tych co słyszeli jest kilka fragmentów "mocniejszych" od wersji finalnej (podobno świetne puzony przy przybyciu Marty'ego w "Peabody Barn", mocny action-score w "George To The Rescue"). Ja chętnie ich posłucham.
Na szczęście maruderzy zostają w domach - to jeden z najszybszych sell-out'ów w historii Intrady - 3000szt. w mniej niż 24h!
Dodruk będzie za 10-14 dni. Z twierdzeń Douga ostrożnie można wnioskować, że dodrukują następne 3000 i chyba będzie koniec. Radzę kupić płytę z następnej transzy, bo potem może być różnie...
Na szczęście maruderzy zostają w domach - to jeden z najszybszych sell-out'ów w historii Intrady - 3000szt. w mniej niż 24h!

Dodruk będzie za 10-14 dni. Z twierdzeń Douga ostrożnie można wnioskować, że dodrukują następne 3000 i chyba będzie koniec. Radzę kupić płytę z następnej transzy, bo potem może być różnie...