Nominacje IFMCA

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#16 Post autor: Bucholc Krok » sob lut 12, 2011 19:12 pm

Prędzej wygra Rózsa niż Poledouris, chociaż nie wiadomo jaka jest średnia wieku oceniających. W każdym razie jak będą dupy wołowe to wygra Arnold. Natomiast w przypadku wytwórni wygra Intrada (a przynajmniej powinna) chyba że znowu będą wołowe to wówczas Lala. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

bladerunner

#17 Post autor: bladerunner » sob lut 12, 2011 19:13 pm

Bucholc Krok pisze:Prędzej wygra Rózsa niż Poledouris, chociaż nie wiadomo jaka jest średnia wieku oceniających. W każdym razie jak będą dupy wołowe to wygra Arnold. Natomiast w przypadku wytwórni wygra Intrada.. chyba że znowu będą wołowe to wówczas Lala. :)

Bucholcowi jak się gadka wyostrzyła :) . Proszę, Proszę nie poznaje naszego dziadka forumowego :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#18 Post autor: Bucholc Krok » sob lut 12, 2011 19:18 pm

Wyostrzyła? I tak określiłem to delikatnie.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

bladerunner

#19 Post autor: bladerunner » sob lut 12, 2011 19:19 pm

Bucholc Krok pisze:Wyostrzyła? I tak określiłem to delikatnie.
Słuchaj tego co Ci się podoba i nie przejmuj się recenzjami/opiniami :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#20 Post autor: Wawrzyniec » sob lut 12, 2011 19:45 pm

Koper pisze:Przecież dwa Despalty nominowali. :P Ale Tobie wystarczy, że nominowali The Perfect Work i już klapki na oczy i wszystko pasuje. :D
Niech Ci tak będzie. Mnie nominacje Desplata tak nie przeszkadzają, jeśli wszystkie score'y traktuje się równo i obiektywnie i wybiera te naprawdę dobre, nie ważne czyjego autorstwa i z jakiego gatunku filmowego :)
Mam nadzieję, że Francuzi nie wygrają u nas za odkrycie. Smile
Ale przecież Wy lubicie Francuzów :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Mefisto

#21 Post autor: Mefisto » sob lut 12, 2011 20:46 pm

nominacje jak nominacje, ale parę face palmów zaliczyć można :D oby faktyczni zwycięzcy dawali radę.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#22 Post autor: Koper » sob lut 12, 2011 22:36 pm

Wawrzyniec pisze:Niech Ci tak będzie. Mnie nominacje Desplata tak nie przeszkadzają, jeśli wszystkie score'y traktuje się równo i obiektywnie i wybiera te naprawdę dobre, nie ważne czyjego autorstwa i z jakiego gatunku filmowego :)
Tak właśnie uczyniliśmy w filmmuzach. :P
Wawrzyniec pisze:Ale przecież Wy lubicie Francuzów :)
Mylisz się. My lubimy dobrą muzykę. Nieważne jakiej narodowości jest kompozytor.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#23 Post autor: Wojteł » ndz lut 13, 2011 00:03 am

Kurczę, nie wiedziałem, że tyle wznowień w tym roku wyszło :shock:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#24 Post autor: Bucholc Krok » ndz lut 13, 2011 10:45 am

Chodzi o te ogólnie archiwalne wydania? Co roku jest ich około setki..Sama Intrada miała z 50. Starocia wydane pierwszy raz też powinny być liczone moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#25 Post autor: Marek Łach » ndz lut 13, 2011 11:56 am

A ja myślę, że Conan ma jednak duże szanse - bo pewnie każdy głosujący go kupił/dostał. Rózsa czy North to gigantyczny wydatek, nawet dla fanów, więc wielu pewnie musiałoby głosować "na ślepo" (bo chyba nie ma w IFMCA obowiązku posiadania wszystkich nominowanych płyt? ;) ), a populistyczny Conan w takiej cenie musiał sprzedać się jak ciepłe bułeczki.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#26 Post autor: Koper » ndz lut 13, 2011 12:27 pm

No ja nie posiadam, nawet nie wiem co tam jest. :D Spartakus nigdy nie budził u mnie (i pewnie u 90% słuchaczy gatunku) takich emocji jak Conan - ino love theme ubóstwiam. Pozostaje jeszcze Lawrence z Arabii ale Jarre w tak rozległym wydaniu jest dla mnie nieco męczący. Podejrzewam, że dla większości również. Zatem typowałbym Conana. W każdym razie ta kategoria jest najsilniej obsadzona i ma najsensowniejsze nominacje ze wszystkich. :) Reszta roi się od faili i średniactw niestety, dlatego te wyróżnienia IFMCA niestety nie są dla mnie wykładnikiem niczego.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#27 Post autor: Wojteł » ndz lut 13, 2011 13:54 pm

To ja sobie teraz pewnie wiochy narobię tym pytaniem, ale ten Spartakus to jest Rerecording czy zremasterowany oryginał?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#28 Post autor: Marek Łach » ndz lut 13, 2011 14:23 pm

Oryginał.

Turek

#29 Post autor: Turek » ndz lut 13, 2011 14:41 pm

Conan wygra. Powtórzyć mógłbym argumenty kolegi Marka, które są bardzo trafne, a po drugie chyba kolesie z IMFCA docenią ogrom pracy włożony w zrealizowanie tak (powtórzę raz jeszcze) znakomitego re-recordingu.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#30 Post autor: Marek Łach » ndz lut 13, 2011 14:44 pm

To równie dobrze powinni docenić ogrom pracy, jaki włożono w re-recording Lawrence z Arabii. A założę się, że taki Spartakus i MR Treasury wymagały 10x większego wysiłki niż ten włożony przez Tadlow. No ale jak pisałem, Conan wygra (niesłusznie), bo wszyscy go kupią.

ODPOWIEDZ