Nominacje IFMCA
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Prędzej wygra Rózsa niż Poledouris, chociaż nie wiadomo jaka jest średnia wieku oceniających. W każdym razie jak będą dupy wołowe to wygra Arnold. Natomiast w przypadku wytwórni wygra Intrada (a przynajmniej powinna) chyba że znowu będą wołowe to wówczas Lala. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Bucholc Krok pisze:Prędzej wygra Rózsa niż Poledouris, chociaż nie wiadomo jaka jest średnia wieku oceniających. W każdym razie jak będą dupy wołowe to wygra Arnold. Natomiast w przypadku wytwórni wygra Intrada.. chyba że znowu będą wołowe to wówczas Lala.
Bucholcowi jak się gadka wyostrzyła

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niech Ci tak będzie. Mnie nominacje Desplata tak nie przeszkadzają, jeśli wszystkie score'y traktuje się równo i obiektywnie i wybiera te naprawdę dobre, nie ważne czyjego autorstwa i z jakiego gatunku filmowegoKoper pisze:Przecież dwa Despalty nominowali.Ale Tobie wystarczy, że nominowali The Perfect Work i już klapki na oczy i wszystko pasuje.

Ale przecież Wy lubicie FrancuzówMam nadzieję, że Francuzi nie wygrają u nas za odkrycie. Smile

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak właśnie uczyniliśmy w filmmuzach.Wawrzyniec pisze:Niech Ci tak będzie. Mnie nominacje Desplata tak nie przeszkadzają, jeśli wszystkie score'y traktuje się równo i obiektywnie i wybiera te naprawdę dobre, nie ważne czyjego autorstwa i z jakiego gatunku filmowego![]()

Mylisz się. My lubimy dobrą muzykę. Nieważne jakiej narodowości jest kompozytor.Wawrzyniec pisze:Ale przecież Wy lubicie Francuzów
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Chodzi o te ogólnie archiwalne wydania? Co roku jest ich około setki..Sama Intrada miała z 50. Starocia wydane pierwszy raz też powinny być liczone moim zdaniem.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
A ja myślę, że Conan ma jednak duże szanse - bo pewnie każdy głosujący go kupił/dostał. Rózsa czy North to gigantyczny wydatek, nawet dla fanów, więc wielu pewnie musiałoby głosować "na ślepo" (bo chyba nie ma w IFMCA obowiązku posiadania wszystkich nominowanych płyt?
), a populistyczny Conan w takiej cenie musiał sprzedać się jak ciepłe bułeczki.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No ja nie posiadam, nawet nie wiem co tam jest.
Spartakus nigdy nie budził u mnie (i pewnie u 90% słuchaczy gatunku) takich emocji jak Conan - ino love theme ubóstwiam. Pozostaje jeszcze Lawrence z Arabii ale Jarre w tak rozległym wydaniu jest dla mnie nieco męczący. Podejrzewam, że dla większości również. Zatem typowałbym Conana. W każdym razie ta kategoria jest najsilniej obsadzona i ma najsensowniejsze nominacje ze wszystkich.
Reszta roi się od faili i średniactw niestety, dlatego te wyróżnienia IFMCA niestety nie są dla mnie wykładnikiem niczego.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +