LA-LA LAND 12-04-2011: MoH BOX 8CD / FIRST KNIGHT 2CD

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#46 Post autor: Adam » śr lut 02, 2011 10:28 am

Turek pisze:Kiedy można się spodziewać playlist? Jak myślisz Adamie?
jak zawsze - tydzień przed wydaniem publikują prasowe info i utwory.. przede wszystkim od razu z góry wiadomo że nie będą wydane w osobnych pudełkach, tylko zbiorczo włożone płytki do dużych pudełek po 4CD - dokładnie tak jak w supermenie. książeczka będzie jadna osobno - dokładnie 40 stron z przedmową Spielberga. dla mnie najwazniejsze są te fakty: płyt będzie 8 a scorów było 9. dalej - niektóre scory (Allied, European i Pacific Assault) trwały 16-25 min w wydaniach oficjalnych mp3 które można było kupić legalnie. potem pojawiały się komplity nieoficjalne z dobrym dźwiękiem, czasem nawet 2CD.. i tu przechodzimy do sedna dla mnie - czy wrzucą na płyty oficjalne wydania download-only po te 15-20 bzdurnych minut, i czy zrobią master (choć akurat tutaj nie sądzę by wypalili prosto z mp3 płyty). Liczba płyt z góry zakłada że nie mamy co liczyć na dwupłytowe komplity bo płyt jest mniej niż scorów :)
Ostatnio zmieniony śr lut 02, 2011 10:30 am przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

Turek

#47 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 10:29 am

Tak też. W jednym ze sklepów jest już pre-order - podejrzewam że cena 55 dolców nie jest pewna. Obadajcie to:

http://tarantula-records.com/shop/artik ... ed+to+2000

79,99 €

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#48 Post autor: Adam » śr lut 02, 2011 10:30 am

jest pewna, a tarantula to złodziej :) szkopski Chris Corner też sobie zawsze winduje ceny :)
#FUCKVINYL

Turek

#49 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 10:31 am

Adamie, jakich scorów 9? Wymień mi je proszę, bo coś mnie zastanawia

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#50 Post autor: Adam » śr lut 02, 2011 10:34 am

Turek pisze:Adamie, jakich scorów 9? Wymień mi je proszę, bo coś mnie zastanawia
no przecież było 9 gier :)

1 Medal Of Honor (1999, Giacchino)
2 Underground (2000, Giacchino)
3 Frontline (2002, Giacchino)
4 Allied Assault (2002, Giacchino)
5 Rising Sun (2003, Lennertz)
6 Pacific Assault (2004, Lennertz)
7 European Assault (2005, Lennertz)
8 Airborne (2007, Giacchino)
9 Medal Of Honor (2010, Djawadi)

Vangaurada nie liczymy bo to składanka była.

płyt w boxie będzie 8 więc już widać że raz - będą np po 2 scory na jednej płycie i dwa - taki Frontline czy Allied Assault, z których były 2-płytowe bootlogi nie będą wydane w rozszerzonej i niewydanej wczesniej oficjalnie formie.

i dla przypomnienia oficjalny wpis MV :

We are still working on the set. We are aiming for a Spring release date, most likely late March/early April.
It contains remastered music from 9 of the games, including the most recent one.
It has over 10 hours music. . .
The 8 disc clam shell cases will come housed in a very attractive hard slip cover case (think FSM box set)
The retail price will be: $54.98
I don't know if the 1st 100 will be autographed or if we will be doing a signing event upon its release date.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#51 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr lut 02, 2011 10:40 am

Adam Krysiński pisze:jest pewna, a tarantula to złodziej :) szkopski Chris Corner też sobie zawsze winduje ceny :)
Wtrącę się nieśmiało i zapytam o tarantule, czy to sprawdzony sklep?

Turek

#52 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 10:43 am

Z tym że materiał dodatkowy, który był w Allied Assault, to na bank score z pierwszego MoH. W Frontline było podobnie, tam po prostu ukazały się utwory z Undergrounda i MoHa jak dobrze pamiętam.

Turek

#53 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 10:46 am

Ja mam w mp3 wszystkie MoHy w zwykłych wydaniach oficjalnych - i Winamp podliczył mi 7 godz. 50 minut muzyki. U La Li piszą o ponad 10 więc może coś dodali

bladerunner

#54 Post autor: bladerunner » śr lut 02, 2011 10:50 am

Turek pisze:Ja mam w mp3 wszystkie MoHy w zwykłych wydaniach oficjalnych - i Winamp podliczył mi 7 godz. 50 minut muzyki. U La Li piszą o ponad 10 więc może coś dodali
2 godziny ''ściany '' :D :?:

Turek

#55 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 10:51 am

Adam, a Tyś słyszał bootleg z Allied Assault?

bladerunner

#56 Post autor: bladerunner » śr lut 02, 2011 10:53 am

Turek pisze: Tyś słyszał bootleg z Allied Assault?
o ja z chęcią posłucham, bo pamiętam, że giera była mega, Gdzie tym nowym Moh-om do tych starych :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#57 Post autor: Adam » śr lut 02, 2011 10:58 am

nie słyszałem ale wiem że z kilku mam bootlegi 2cd w mp3 z idealnym dźwiekiem. nie pamiętam z jakich, musiałbym odkopać na dysku.
#FUCKVINYL

Turek

#58 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 11:09 am

Adam Krysiński pisze:nie słyszałem ale wiem że z kilku mam bootlegi 2cd w mp3 z idealnym dźwiekiem. nie pamiętam z jakich, musiałbym odkopać na dysku.

Nie dam głowy, ale wiem że tam są powtórki. Np. w Allied Assault był na tych oficjalnych 15 minutach utwór Tiger Tank - zaś na tym bootlegu - miałem go kiedyś - był on powtórzony jeszcze trzykrotnie (zagrany z identycznej orkiestracji ino w innym tempie). Tytuł jego był Medic dance. Podejrzewam że na bootlegach właśnie są ino powtórki, ewentualnie jakiś tam nieistotny underscore

Turek

#59 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 11:14 am

Zainstalowałem Allied Assault, tam jest w folderze z grą muza w mp3 - zaraz przesłucham i napiszę co i jak! :)

Turek

#60 Post autor: Turek » śr lut 02, 2011 11:21 am

OK, wrzuciłem na playlistę i przeklikałem score z Allied Assault z plików w grze - WSZYSTKO to powtórki. Jest kilka kilkunastosekundowych wstawek dźwiękowych np Allied Succes i tyle. Nie ma sensu na complete z Allied, te 17 minut starczy.

Przejrzałem też Breakthrough i Spearhead - nic nowego. W AA pojawiają się utwory z MoH, MoH Frontline i Undergrounda. Zaś dodatkowy materiał to zwielokrotniona ilość utworów z tych 17 minut - wyciete z tego fragmenty i zapętlenia. Adam nie siej strachu będzie dobrze :D Co do Frontline, wątpię też czy tam było coś ponad album. Na pewno tylko dodane utwory z wcześniejszych wersji.

Co do Lennertza - tutaj liczę na więcej muzyki. A Allied Assault podejrzewam że dorzucą gdzieś na którąś z płyt. Jak wyjebią te głupie bonusy co były wcześniej to zmieszczą.

Jeśli zostawią taki układ utworów jak na wcześniejszych wydaniach to śmiało na płytkę z Undergroundem wejdzie.

Będzie dobrze ;)

ODPOWIEDZ