James Newton Howard - The Green Hornet (2010)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"The Green Lantern" zwiastun ma kiepski, ale jestem ciekaw tego filmu i liczę na udaną produkcję, pod względem science fiction zapowiadającą się wręcz znakomicie. Muzycznie wygląda to na wymarzony projekt dla kompozytora, więc .... JNH czekamy.Wawrzyniec pisze:Spokojnie JNH został jeszcze oczojebny "The Green Lantern", który ze swoją całą kiczowatością ma potencjał na ciekawy score. I na pewno w tym wypadku otrzymamy klasyczną 60 minutową ścieżkę dźwiękową.
Ja ostatnio skorzystałem z promocji w jednym z Multiplexów i obejrzałem 60% "Green Hornet". Promocja polegała na tym, że w połowie seansu zabrakło nagle prądu w kinie. Po kilku minutach seans włączyli z powrotem, ale nie było już efektów 3D i trzeba było się męczyć z rozjechanym obrazem (najprawdopobniej pokazywali obraz tylko dla lewego oka, nie dając obrazu dla prawego). 100% kasy za bilet zwrócili. Po tym co obejrzałem, to wygląda na porządną rozrywkę z mnóstwem cytatów z innych tego typów produktów. Są bandziory, są strzelanki, są pościgi, są gadżety i dialogi z humorem.lis23 pisze:Jak nie w polskim skoro dziś w kinie widziałem plakat?Althazan pisze: Tylko w kinie... ale nie polskim...A na amazonie nie ma, bo nie ma wydania...
płyty CD nie będzie w ogóle? ...
HIP-HOPu to mało. Jest "GANGSTA PARADISE" w normalnej wersji z przyśpiewkami aktorów.
Pościgi są zilustrowane fajną elektroniką - JNH daje czadu.
Jakieś rzewne i melancholijne tematy nastrojowe na orkiestre też są, więc ogólnie nie jest tak źle.
Na film poszedłem głównie dla pomysłowości i kreatywności Gondry'ego. Producenci trzymali go mocno w ryzach, ale coś niecoś też tam przemycił od siebie.
Drugi raz, aby obejrzeć całość, już nie pójdę, bo scenariusz jest przewidywalny i już wiadomo, że zły przegra, a dobry wygra.