Jaka to melodia? ODCINEK 5: Creature Walks Among Us
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tego nie wiesz, jaką z nimi podpisano umowę. Może mieli mieć płacone ułamek procenta od sprzedanej płyty, jeśli będzie kiedyś wydana a kompozytor ich oszukał i handluje sobie jakimś promo.Bucholc Krok pisze:To mnie nie interesuje, ale przecież orkiestra zapewne miała zapłacone za nagranie. Nie rozumiem dlaczego miałaby jeszcze coś dostawać.

Generalnie wszystko fajnie, tylko trzeba było zasady ustalić jasno przed rozgrywką, a nie naginać w trakcie do swoich potrzeb. Promo babuchowe złe, promo bucholcowe dobre?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
W takim razie Ty też nie wiesz czy było płacone a już sugerujesz, że nie zapłacił. Nieładnie.Koper pisze:Tego nie wiesz, jaką z nimi podpisano umowę. Może mieli mieć płacone ułamek procenta od sprzedanej płyty, jeśli będzie kiedyś wydana a kompozytor ich oszukał i handluje sobie jakimś promo.

Ja chciałem zaliczyć..Generalnie wszystko fajnie, tylko trzeba było zasady ustalić jasno przed rozgrywką, a nie naginać w trakcie do swoich potrzeb. Promo babuchowe złe, promo bucholcowe dobre?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Wtedy poszlibyśmy w dywagacje, czy ma być legalnie w Europie, czy na świecie? Bo w Europie Harkit może działać, ale w stanach już to jest nielegalne... Może jednak jakąś granice trzeba postawić - ja jestem za normalnym regularnym, legalnym wydaniem - to rozwiązuje wszystkie kwestie (niestety żadne promosy, nawet tłoczone - odpada wtedy nawet taki Young Sherlock Holmes). Inaczej - to może być kawałek muzyki z filmu zripowany domowo, bo wtedy wszystko wolno... Bo jak udowodnić, że takiego wydania na CDR lub mp3 nie ma?Bucholc Krok pisze:Oczywiście chodzi o legalnie wydane płyty. Nie wiem jak jest np. z Harkitem (czy jak tam się oni nazywają), który ponoć wydaje jak prawdziwa wytwórnia (jakościowo), ale jest na bakier z prawem. Musiałaby się wypowiedzieć osoba, która się orientuje.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jesteśmy w Europie, więc mogą być.Althazan pisze:Wtedy poszlibyśmy w dywagacje, czy ma być legalnie w Europie, czy na świecie? Bo w Europie Harkit może działać, ale w stanach już to jest nielegalne...

Normalne wydanie dla mnie to takie, które jest na płycie a nie w mp3.Może jednak jakąś granice trzeba postawić - ja jestem za normalnym regularnym, legalnym wydaniem - to rozwiązuje wszystkie kwestie

Jakbyś odgadywał zamiast bumelować to tej zagadki w ogóle by nie było i konkurs by się dawno zakończył.Mystery Man pisze:Tysiące soundtracków, a wy proma dajecie.

Ostatnio zmieniony sob sty 29, 2011 20:02 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Szkoda, że Ty nie jesteś na płycie, bo może byłbyś normalny.Bucholc Krok pisze:Normalne wydanie dla mnie to takie, które jest na płycie a nie w mp3.

Nie było mowy o wydaniach na płycie, tylko o oficjalnych. Jak ktoś sprzedaje mp3 przez iTunes, to też jest oficjalne.
Moim zdaniem punkty Wawrzkowi powinny zostać przyznane, a Bucholc w ramach kary 1 kolejka pauzy. I żadnych promosów więcej.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully