THOMAS NEWMAN - NAJLEPSZE UTWORY
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Mefi jest wieeeeelkim fanem Tomka Newmana i odbiera jego kompozycje inaczje niż zwykły śmiertelnik, więc jak poleca dziekanowi stos prac Newmana, to jest wielce prawdopodobne, że dziekan się niektórymi rozczaruje, bo w jego odbiorze mogą być np. jedynie średnie. I tyle. A to, że sobie zażartowałem, że jest fanbojem (w sumie trochę jest), to jeszcze nie powód by rozdzierać szaty i płakać, że "typowe dla forum zabieg" itp. Ja np. za muzyką Tomka N. nieszczególnie przepadam. Owszem, tematy to chłop potrafi napisać piękne i poruszające, ładnie zilustrować film, ale w takim samym stopniu potrafi mnie na albumie znudzić i uśpić. I to chyba bardziej jak Barry. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Trudno mi to ocenić na ile to prawda, a na ile zagrywka pod publiczkę
Ja w sumie też mógłbym nagle zapodawać zdjęcia i chwalić się, ile to ja słucham np. Poledourisa, Goldsmitha, Sarde i w ogóle najwyżej sobie cenię francuską muzykę filmową i pewnie wtedy zyskałbym +50 punktów do szacunku na forum. Ale wtedy to nie do końca byłbym ja, zresztą ja się moich muzycznych ulubieńców nie wstydzę, zwłaszcza, że nie mam ku temu najmniejszych powodów, a wręcz poczucie dumy 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Pawle Stroinski zamiast offtopować może byś się wziął za recke MGS-a w końcuPaweł Stroiński pisze:Dyrygent Lionel Newman (brat Alfreda), Joey Newman (orkiestrator, zrobił jeden czy dwa score'y), Maria Newman (głównie orkiestruje), a reszty nie znam.Wawrzyniec pisze:No jest Thomas Newman, Randy Newman, David Newman, był też Alfred Newman...

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt: