W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 10:14 am
swordfish pisze:Jak jest z zamówieniami pre-order w amazon.co.uk?
Zamówiłem LOTR:ROTK complete za 16 funtów, mam go w zamówieniu otwartym i mam czekać na odzew z ich strony, bo nie mieli go dostępnego. Ale już teraz z powrotem go mają i cena jest już zdecydowanie wyższa (77 funtów). Czy mogą mi zmienić cenę; czy stwierdzą, że za 16 funtów nie mają, czy jak?
Ceny nie zmienią, zamawiałeś za 16 funtów i nie zapłacisz więcej. Też mam otwarte zamówienie, kwestia tylko, czy kiedykolwiek zostanie ono zrealizowane, bo płyta jest jak na razie u nich niedostępna (ma od dłuższego czasu status: Temporarily out of stock). Zostaje tylko cierpliwie czekać i liczyć na cud

-
swordfish
- Zdobywca Oscara
autor: swordfish » śr sty 19, 2011 11:30 am
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:swordfish pisze:Jak jest z zamówieniami pre-order w amazon.co.uk?
Zamówiłem LOTR:ROTK complete za 16 funtów, mam go w zamówieniu otwartym i mam czekać na odzew z ich strony, bo nie mieli go dostępnego. Ale już teraz z powrotem go mają i cena jest już zdecydowanie wyższa (77 funtów). Czy mogą mi zmienić cenę; czy stwierdzą, że za 16 funtów nie mają, czy jak?
Ceny nie zmienią, zamawiałeś za 16 funtów i nie zapłacisz więcej. Też mam otwarte zamówienie, kwestia tylko, czy kiedykolwiek zostanie ono zrealizowane, bo płyta jest jak na razie u nich niedostępna (ma od dłuższego czasu status: Temporarily out of stock). Zostaje tylko cierpliwie czekać i liczyć na cud

Jeszcze kilka dni temu sprawdzałem i mieli dostępną za 77 funtów. Teraz widzę, że znów jej nie mają, ale zamówienia przyjmują. I cena spadła teraz do 54 funtów. A ja cały czas ma w otwartym zamówieniu za 16 funtów. Czekam cierpliwie, więc na cud
Ceny widzę, że zmieniają co chwila. Takie "Apocalypto" Hornera kosztuje raz 2 funty, a raz 10 funtów. Trzeba obserwować i łapać okazje.
Do LOTRA dodałem 2 płytki po 2-3 funty i całość wyszła mi na 21,50 funtów. Oczywiście, jak było wspomniane wcześniej, nie doliczyli mi kosztów dostawy do PL.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 11:37 am
swordfish pisze:Jeszcze kilka dni temu sprawdzałem i mieli dostępną za 77 funtów. Teraz widzę, że znów jej nie mają, ale zamówienia przyjmują. I cena spadła teraz do 54 funtów.
Haha.. nawet 54 funty to przegięcie.
A ja cały czas ma w otwartym zamówieniu za 16 funtów. Czekam cierpliwie, więc na cud

Dostaniesz za 16 funtów a wysyłka będzie kosztować 67 funtów.
Ceny widzę, że zmieniają co chwila. Takie "Apocalypto" Hornera kosztuje raz 2 funty, a raz 10 funtów. Trzeba obserwować i łapać okazje.
Normalka w Amazonach. Wystarczy wrzucić do koszyka i odwiedzać codziennie sklep. Jeśli będziesz wrzucał zalogowany to przy następnej wizycie (po wejściu do koszyka) automat wyświetli Ci wszystkie zmiany (wzrosty i spadki cen). Sam mam w amerykańskim kilka płyt (niektóre chyba od roku) i obserwuję jak to skacze.

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 11:48 am
swordfish pisze:
Jeszcze kilka dni temu sprawdzałem i mieli dostępną za 77 funtów.
Była za 77 funtów i owszem , ale również ze statusem 'Temporarily out of stock'. Trzymam rękę na pulsie, ale zbytnio nie wierze w realizację tego zamówienia

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 11:50 am
Bucholc Krok pisze:
Normalka w Amazonach. Wystarczy wrzucić do koszyka i odwiedzać codziennie sklep. Jeśli będziesz wrzucał zalogowany to przy następnej wizycie (po wejściu do koszyka) automat wyświetli Ci wszystkie zmiany (wzrosty i spadki cen). Sam mam w amerykańskim kilka płyt (niektóre chyba od roku) i obserwuję jak to skacze.

Prawda, nie ma lepszego sposobu zwłaszcza, że ceny lubią często zmieniać i potrafią naprawdę tym pozytywnie zakoczyć.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 12:03 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Była za 77 funtów i owszem , ale również ze statusem 'Temporarily out of stock'.
Może wydanie japońskie?
Prawda, nie ma lepszego sposobu zwłaszcza, że ceny lubią często zmieniać i potrafią naprawdę tym pozytywnie zakoczyć.
Negatywnie zaskakiwać tez potrafią. Coś kupujesz przekonany, że to świetna ferta, a dzień, dwa po zakupie okazuje się, że jeszcze obniżyli.

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 12:09 pm
Bucholc Krok pisze:
Może wydanie japońskie?
A takie w ogóle było?
Bucholc Krok pisze:
Negatywnie zaskakiwać tez potrafią. Coś kupujesz przekonany, że to świetna ferta, a dzień, dwa po zakupie okazuje się, że jeszcze obniżyli.

Oczywiście, ale wszystkiego przewidzieć się nie da. Jeżeli cena jest zadowalająca, to nie ma co czekać, że może będzie jeszcze lepsza, tylko brać i cieszyć się muzyką

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 12:13 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:A takie w ogóle było?
Ponoć nie, ale może w UK mają.
Oczywiście, ale wszystkiego przewidzieć się nie da. Jeżeli cena jest zadowalająca, to nie ma co czekać, że może będzie jeszcze lepsza, tylko brać i cieszyć się muzyką

Ale taka głupia, dodatkowa obniżka potrafi zepsuć radość z zakupu.

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 12:18 pm
Bucholc Krok pisze:
Ale taka głupia, dodatkowa obniżka potrafi zepsuć radość z zakupu.

Nie jest tak źle, właśnie przejrzałem swoje ostatnie zamówienie z Amazona i jedna pozycja jest tańsza o 2,5Ł niż w momencie, gdy ja zamawiałem, ale z kolei dwie inne są o kilka funtów droższe. Wychodzi więc i tak na plus

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 12:22 pm
No właśnie. Nigdy nie utrafisz tak, żeby wszystkie pozycje z koszyka staniały. Może każdemu indywidualnie (z automatu) ustalają ceny?

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 12:26 pm
Bucholc Krok pisze:No właśnie. Nigdy nie utrafisz tak, żeby wszystkie pozycje z koszyka staniały. Może każdemu indywidualnie (z automatu) ustalają ceny?

Widzę, że wietrzysz spisek

Tak na serio, jak by nie było, niemal zawsze i tak bardziej się opłaca kupować u nich, niż w Polsce. Chociaż moje ostatnie zamówienie w jednym z rodzimych sklepów, naprawdę mnie pozytywnie zaskoczyło. Na 4 zamówione tytuły, wszystkie były nowe i w celafonie, a do tego taniej niż za granicą, normalnie szok

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 13:04 pm
I płyty były w jednym kawałku?

Jeśli płaciłeś kartą to może więcej naliczyli?

-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 13:15 pm
Bucholc Krok pisze:I płyty były w jednym kawałku?

Jeśli płaciłeś kartą to może więcej naliczyli?

Jaką kartą, u nas płacę tylko przelewem. Płyty w jednym kawałku, bardzo dobrze zabezpieczone. Co prawda, sklep wysłał mi jedną nie ta płytę, którą zamówiłem, ale jestem bardzo z tego faktu zadowolony, bo zamiast Schifirina dostałem 'YOUNG BESS (MIKLOS ROZSA VOL. 3)' Prometheusa

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 14:20 pm
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jaką kartą, u nas płacę tylko przelewem.
O, czyżbyś nie miał zaufania?
Płyty w jednym kawałku, bardzo dobrze zabezpieczone. Co prawda, sklep wysłał mi jedną nie ta płytę,
Czyli jednak spartolił.
którą zamówiłem, ale jestem bardzo z tego faktu zadowolony, bo zamiast Schifirina dostałem 'YOUNG BESS (MIKLOS ROZSA VOL. 3)' Prometheusa

A co to za sklep?
-
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 16:07 pm
Bucholc Krok pisze:nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jaką kartą, u nas płacę tylko przelewem.
O, czyżbyś nie miał zaufania?

Jakoś w Polsce wygodniej mi robić przelew i nie ma to nic wspólnego z brakiem zaufania
Czyli jednak spartolił.

Niby tak, ale pierwszy raz jestem zadowolony z tego, że sklep coś pomieszał w zamówieniu
A co to za sklep?
Ten sklep to zbyt dobre źródło płyt w naprawdę niezłych cenach, aby sie nim chwalić na lewo i prawo