Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#136 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 10:14 am

swordfish pisze:Jak jest z zamówieniami pre-order w amazon.co.uk?

Zamówiłem LOTR:ROTK complete za 16 funtów, mam go w zamówieniu otwartym i mam czekać na odzew z ich strony, bo nie mieli go dostępnego. Ale już teraz z powrotem go mają i cena jest już zdecydowanie wyższa (77 funtów). Czy mogą mi zmienić cenę; czy stwierdzą, że za 16 funtów nie mają, czy jak?
Ceny nie zmienią, zamawiałeś za 16 funtów i nie zapłacisz więcej. Też mam otwarte zamówienie, kwestia tylko, czy kiedykolwiek zostanie ono zrealizowane, bo płyta jest jak na razie u nich niedostępna (ma od dłuższego czasu status: Temporarily out of stock). Zostaje tylko cierpliwie czekać i liczyć na cud :wink:

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#137 Post autor: swordfish » śr sty 19, 2011 11:30 am

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:
swordfish pisze:Jak jest z zamówieniami pre-order w amazon.co.uk?

Zamówiłem LOTR:ROTK complete za 16 funtów, mam go w zamówieniu otwartym i mam czekać na odzew z ich strony, bo nie mieli go dostępnego. Ale już teraz z powrotem go mają i cena jest już zdecydowanie wyższa (77 funtów). Czy mogą mi zmienić cenę; czy stwierdzą, że za 16 funtów nie mają, czy jak?
Ceny nie zmienią, zamawiałeś za 16 funtów i nie zapłacisz więcej. Też mam otwarte zamówienie, kwestia tylko, czy kiedykolwiek zostanie ono zrealizowane, bo płyta jest jak na razie u nich niedostępna (ma od dłuższego czasu status: Temporarily out of stock). Zostaje tylko cierpliwie czekać i liczyć na cud :wink:
Jeszcze kilka dni temu sprawdzałem i mieli dostępną za 77 funtów. Teraz widzę, że znów jej nie mają, ale zamówienia przyjmują. I cena spadła teraz do 54 funtów. A ja cały czas ma w otwartym zamówieniu za 16 funtów. Czekam cierpliwie, więc na cud :lol:

Ceny widzę, że zmieniają co chwila. Takie "Apocalypto" Hornera kosztuje raz 2 funty, a raz 10 funtów. Trzeba obserwować i łapać okazje.

Do LOTRA dodałem 2 płytki po 2-3 funty i całość wyszła mi na 21,50 funtów. Oczywiście, jak było wspomniane wcześniej, nie doliczyli mi kosztów dostawy do PL.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#138 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 11:37 am

swordfish pisze:Jeszcze kilka dni temu sprawdzałem i mieli dostępną za 77 funtów. Teraz widzę, że znów jej nie mają, ale zamówienia przyjmują. I cena spadła teraz do 54 funtów.

Haha.. nawet 54 funty to przegięcie.
A ja cały czas ma w otwartym zamówieniu za 16 funtów. Czekam cierpliwie, więc na cud :lol:
Dostaniesz za 16 funtów a wysyłka będzie kosztować 67 funtów. ;)
Ceny widzę, że zmieniają co chwila. Takie "Apocalypto" Hornera kosztuje raz 2 funty, a raz 10 funtów. Trzeba obserwować i łapać okazje.
Normalka w Amazonach. Wystarczy wrzucić do koszyka i odwiedzać codziennie sklep. Jeśli będziesz wrzucał zalogowany to przy następnej wizycie (po wejściu do koszyka) automat wyświetli Ci wszystkie zmiany (wzrosty i spadki cen). Sam mam w amerykańskim kilka płyt (niektóre chyba od roku) i obserwuję jak to skacze. :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#139 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 11:48 am

swordfish pisze:
Jeszcze kilka dni temu sprawdzałem i mieli dostępną za 77 funtów.
Była za 77 funtów i owszem , ale również ze statusem 'Temporarily out of stock'. Trzymam rękę na pulsie, ale zbytnio nie wierze w realizację tego zamówienia :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#140 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 11:50 am

Bucholc Krok pisze: Normalka w Amazonach. Wystarczy wrzucić do koszyka i odwiedzać codziennie sklep. Jeśli będziesz wrzucał zalogowany to przy następnej wizycie (po wejściu do koszyka) automat wyświetli Ci wszystkie zmiany (wzrosty i spadki cen). Sam mam w amerykańskim kilka płyt (niektóre chyba od roku) i obserwuję jak to skacze. :)
Prawda, nie ma lepszego sposobu zwłaszcza, że ceny lubią często zmieniać i potrafią naprawdę tym pozytywnie zakoczyć.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#141 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 12:03 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Była za 77 funtów i owszem , ale również ze statusem 'Temporarily out of stock'.
Może wydanie japońskie? 8)
Prawda, nie ma lepszego sposobu zwłaszcza, że ceny lubią często zmieniać i potrafią naprawdę tym pozytywnie zakoczyć.
Negatywnie zaskakiwać tez potrafią. Coś kupujesz przekonany, że to świetna ferta, a dzień, dwa po zakupie okazuje się, że jeszcze obniżyli. :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#142 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 12:09 pm

Bucholc Krok pisze: Może wydanie japońskie? 8)
A takie w ogóle było?
Bucholc Krok pisze: Negatywnie zaskakiwać tez potrafią. Coś kupujesz przekonany, że to świetna ferta, a dzień, dwa po zakupie okazuje się, że jeszcze obniżyli. :)
Oczywiście, ale wszystkiego przewidzieć się nie da. Jeżeli cena jest zadowalająca, to nie ma co czekać, że może będzie jeszcze lepsza, tylko brać i cieszyć się muzyką :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#143 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 12:13 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:A takie w ogóle było?
Ponoć nie, ale może w UK mają. ;)
Oczywiście, ale wszystkiego przewidzieć się nie da. Jeżeli cena jest zadowalająca, to nie ma co czekać, że może będzie jeszcze lepsza, tylko brać i cieszyć się muzyką :)
Ale taka głupia, dodatkowa obniżka potrafi zepsuć radość z zakupu. :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#144 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 12:18 pm

Bucholc Krok pisze:

Ale taka głupia, dodatkowa obniżka potrafi zepsuć radość z zakupu. :)
Nie jest tak źle, właśnie przejrzałem swoje ostatnie zamówienie z Amazona i jedna pozycja jest tańsza o 2,5Ł niż w momencie, gdy ja zamawiałem, ale z kolei dwie inne są o kilka funtów droższe. Wychodzi więc i tak na plus :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#145 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 12:22 pm

No właśnie. Nigdy nie utrafisz tak, żeby wszystkie pozycje z koszyka staniały. Może każdemu indywidualnie (z automatu) ustalają ceny? ;)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#146 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 12:26 pm

Bucholc Krok pisze:No właśnie. Nigdy nie utrafisz tak, żeby wszystkie pozycje z koszyka staniały. Może każdemu indywidualnie (z automatu) ustalają ceny? ;)
Widzę, że wietrzysz spisek :lol: Tak na serio, jak by nie było, niemal zawsze i tak bardziej się opłaca kupować u nich, niż w Polsce. Chociaż moje ostatnie zamówienie w jednym z rodzimych sklepów, naprawdę mnie pozytywnie zaskoczyło. Na 4 zamówione tytuły, wszystkie były nowe i w celafonie, a do tego taniej niż za granicą, normalnie szok :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#147 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 13:04 pm

I płyty były w jednym kawałku? :shock: :wink: Jeśli płaciłeś kartą to może więcej naliczyli? :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#148 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 13:15 pm

Bucholc Krok pisze:I płyty były w jednym kawałku? :shock: :wink: Jeśli płaciłeś kartą to może więcej naliczyli? :)
Jaką kartą, u nas płacę tylko przelewem. Płyty w jednym kawałku, bardzo dobrze zabezpieczone. Co prawda, sklep wysłał mi jedną nie ta płytę, którą zamówiłem, ale jestem bardzo z tego faktu zadowolony, bo zamiast Schifirina dostałem 'YOUNG BESS (MIKLOS ROZSA VOL. 3)' Prometheusa :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#149 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 19, 2011 14:20 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jaką kartą, u nas płacę tylko przelewem.

O, czyżbyś nie miał zaufania? :D
Płyty w jednym kawałku, bardzo dobrze zabezpieczone. Co prawda, sklep wysłał mi jedną nie ta płytę,
Czyli jednak spartolił. :)
którą zamówiłem, ale jestem bardzo z tego faktu zadowolony, bo zamiast Schifirina dostałem 'YOUNG BESS (MIKLOS ROZSA VOL. 3)' Prometheusa :lol:
A co to za sklep?

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#150 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr sty 19, 2011 16:07 pm

Bucholc Krok pisze:
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Jaką kartą, u nas płacę tylko przelewem.

O, czyżbyś nie miał zaufania? :D
Jakoś w Polsce wygodniej mi robić przelew i nie ma to nic wspólnego z brakiem zaufania
Czyli jednak spartolił. :)
Niby tak, ale pierwszy raz jestem zadowolony z tego, że sklep coś pomieszał w zamówieniu
A co to za sklep?

Ten sklep to zbyt dobre źródło płyt w naprawdę niezłych cenach, aby sie nim chwalić na lewo i prawo :wink:

ODPOWIEDZ