Muzyka ktora mnie urzekla;;;;;

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#31 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 11, 2009 21:46 pm

Matija34 pisze:W sumie to rzucanie sie plytami to troche niebezpieczna sprawa Panie Bucholc Krok. Nie dosc,ze mozna sobie krzywde zrobic
Ale o to chodzi.. Po cóż innego się spotykać? :)
to jeszcze poniesiesz koszty za zniszczenie wlasnosci Media Markt a potem zabraknie funduszy na panskie nowe wydania kolekcjonerskie.
Koszty poniesie przegrany. Nie wiem jak Wawrzyńcowi, ale mi 5 płyt powinno wystarczyć. Rzucam serią, Wawrzyniec pada, mieszam się w tłum i zanim przyleci ochrona (która zazwyczaj obstawia wejście na salę) zaalarmowana przez obsługę to juz mnie nie ma. Grunt to dobry plan.
Czy moglbys jeszcze wyjasnic co to znaczy byc sflaczałym dla rodziny?
Ani do tańca ani do.. Nie byłeś pan nigdy sflaczały? :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#32 Post autor: Koper » śr lis 11, 2009 21:50 pm

Za tego "Robin of Sherwood" to go i ode mnie z raz traf, Bucholc. ;);):P:D Proponuję krążkiem z "Transformersów 2", żeby się od razu owa płytka połamała. Jedna egzemplarz scoru Steve'a mniej, to świat odrobinę szczęśliwszy. ;):D:D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#33 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 11, 2009 21:55 pm

Niestety w MM a) nigdy nie widziałem Transformersów (raczej nie widziałem, nie przypominam sobie w tej chwili), b) płyty są zapakowane w "pancerne" ramki i nic im się nie stanie, c) raczej będę rzucał czym podleci, bo czasu nie będzie zbyt dużo. :) Jak chcesz to możesz przyjśc i od siebie coś rzucić. ;)
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2009 19:44 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#34 Post autor: Koper » śr lis 11, 2009 22:01 pm

E, to ja proponuję porwać Wawrzyńca, związać, umieścić w jakimś ustronnym miejscu i wtedy będzie można spokojnie rzucać wybranymi płytami (Jablonsky, Djawadi etc.). ;):D:D

Matija34
Gość od wnoszenia fortepianu

#35 Post autor: Matija34 » śr lis 11, 2009 22:04 pm

Jezeli tak to przedstawiasz Bucholc to jestem czesto sflaczały tym bardziej,ze prowadze dosc sportowy tryb zycia.
Zostaw mi Koper Steve'a w spokoju.Z tego co napisales wynika,ze jego album do Transformersow jest gowno wart a ja moze ze dwie dyszki moglbym zainwestowac w tą ,,Zbyszko Polo Cole,,.

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#36 Post autor: Ele » śr lis 11, 2009 22:47 pm

A ja powiem że lubię pana Jablonsky'ego! Jego alternatywna wersja Arrival To Earth mnie prawie wzruszyła, ha!

In before flame

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#37 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 12, 2009 09:23 am

Koper pisze:E, to ja proponuję porwać Wawrzyńca, związać, umieścić w jakimś ustronnym miejscu i wtedy będzie można spokojnie rzucać wybranymi płytami (Jablonsky, Djawadi etc.). ;):D:D
To są pomysły kryminalne i ja w tym udziału nie wezmę. :) Poza tym, co to za radocha rzucać w związanego? Wawrzyniec na 100% nie przeżyje, bo sporo będzie chętnych, szczególnie za Robin Hooda. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#38 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 12, 2009 12:37 pm

Znowu to samo :) Człowiek na jakiś czas zniknie, dokładniej wybierze się do kina, a Ci już plany na drugą Włodawę obmyślają :wink:
Koper pisze:E, to ja proponuję porwać Wawrzyńca, związać, umieścić w jakimś ustronnym miejscu i wtedy będzie można spokojnie rzucać wybranymi płytami (Jablonsky, Djawadi etc.). ;):D:D
Hm, interesujące. Mniej więcej o tej samej porze w filmie miała miejsce, troszkę podobna scena. Brrr straszne...

Bucholc jednak w porwaniu nie chce brać udziału. Jak to można zinterpretować? Szlachetność? Czy może strach przed konsekwencjami za taki czyn? :wink:

Nie przeraża mnie też za bardzo dostaniem płytami Jablonsky'ego. Ja obie części "Transformersów" i "Steamboya" chętnie ze sobą wezmę. W sumie nawet mogę kilka, będę mógł się z kimś podzielić. Jeżeli chcecie mnie zniszczyć jakimś soundtrackiem to musicie się bardziej postarać :wink:

A tak w ogóle to dlaczego tylko mnie się dostaje za tego nieznanego "Robin Hooda" :?: :!: Przecież nie jestem jedyną osobą, która go nie zna.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#39 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 12, 2009 12:40 pm

Koper pisze:Nie zmieściła się :P, ale żeby się zmieściła musiałbym rozszerzyć co najmniej o drugie tyle. Poza tym, jakkolwiek lubię ten score Badelta i mam do niego sentyment, to jednak gdzie temu do Conana, Misji czy Cyda. :P
Nie uwłaczając, ale ten argument mnie akurat nie przekonuje. Ja np. mam wielki sentyment do "Star Wars Episode III Revenge of the Sith" "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" i "Pirates of the Caribbean At World's End". I chociaż zarówno Williams jak i Zimmer stworzyli lepsze partytury to jednak te mnie zauroczyły. A jak człowiek jest zauroczony to nie myśli rozumem, czy w tym wypadku też uszami, które niby podpowiadają, że ta partytura jest wybitniejsza itd. Tylko wtedy myśli się sercem, że się ta poetycko wyrażę. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#40 Post autor: Koper » czw lis 12, 2009 18:14 pm

Ale żadna z wymienionych przez Ciebie partytur nie zżyna tematu z "The Edge" Goldsmitha, że już o innych zapożyczeniach w "Wehikule czasu" nie wspomnę. :) Badelt może zauroczyć, ale przy dogłębniejszym poznaniu nieco traci, choć nadal lubię go słuchać i uważam, że świetnie działa w filmie.
Wawrzyniec pisze:A tak w ogóle to dlaczego tylko mnie się dostaje za tego nieznanego "Robin Hooda" :?: :!: Przecież nie jestem jedyną osobą, która go nie zna.
Sam jesteś nieznany. Nieznane to będą te wypociny, co Streitenfeld spłodzi. :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#41 Post autor: Koper » czw lis 12, 2009 18:16 pm

Matija34 pisze:Jezeli tak to przedstawiasz Bucholc to jestem czesto sflaczały tym bardziej,ze prowadze dosc sportowy tryb zycia.
Zostaw mi Koper Steve'a w spokoju.Z tego co napisales wynika,ze jego album do Transformersow jest gowno wart a ja moze ze dwie dyszki moglbym zainwestowac w tą ,,Zbyszko Polo Cole,,.
No, fakt. Transformery jeszcze idzie przeżyć. Lepiej do rzucania wykorzystać "D-War". ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#42 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 12, 2009 19:29 pm

Wawrzyniec pisze:Bucholc jednak w porwaniu nie chce brać udziału. Jak to można zinterpretować? Szlachetność? Czy może strach przed konsekwencjami za taki czyn? :wink:
Mogę wziąc udział tylko jako fotoreporter, jeśli organizatorzy mnie zaproszą. ;) W końcu Koper ma zdjęcia z akcji i się nimi publicznie chwali, więc ktoś je musi robić. :)
Nie przeraża mnie też za bardzo dostaniem płytami Jablonsky'ego. Ja obie części "Transformersów" i "Steamboya" chętnie ze sobą wezmę.
Ale dokąd chcesz pan je wziąć? Na tamten świat? :D
A tak w ogóle to dlaczego tylko mnie się dostaje za tego nieznanego "Robin Hooda" :?: :!: Przecież nie jestem jedyną osobą, która go nie zna.
Tylko Ty się do tego przyznajesz.. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#43 Post autor: Koper » czw lis 12, 2009 20:12 pm

Bucholc Krok pisze:Mogę wziąc udział tylko jako fotoreporter, jeśli organizatorzy mnie zaproszą. ;) W końcu Koper ma zdjęcia z akcji i się nimi publicznie chwali, więc ktoś je musi robić. :)
ŻE JAK? :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#44 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 12, 2009 21:01 pm

A kto pozuje do zdjęć z porwanym bachorem tuż przed wejściem do łódki? :) Myśli , że jak założy kapelusz i płaszcz to nikt nie pozna.. :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#45 Post autor: Koper » czw lis 12, 2009 21:30 pm

To nie łódka, tylko specjalny transporter dla osób, które nie doceniały "Robin of Sherwood". ;):D

ODPOWIEDZ