Modern Warfare 2 - Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#16 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 08, 2009 17:28 pm

Ele pisze:Jeszcze zostało 6 :)
Respect 8) Dasz radę, trzymam kciuki :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#17 Post autor: Wurger » ndz lis 08, 2009 18:57 pm

Znam juz muze Zimmra z tego promosa :D Całość ma długie utwory które mi najbardziej mi odpowiadają niz kilkadziesiąt krótkich utworów.Dla mnie to typowy Zimmer z swoja muzyka akcji :D

Faktycznie Montage 4 poraża !! :D

Track lista
1. Montage #1 (8:23)
2. Montage #2 (7:16)
3. Montage #3 (6:31)
4. Montage #4 (9:38
5. Montage #5 (9:57
6. End Credits (3:22)

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#18 Post autor: Ele » ndz lis 08, 2009 22:28 pm

Zamierzam wybrać z tych 246 utworów dobre tracki i zrobić album z najlepszymi utworami. Zamierzam je również jakoś otagować (żadne packfile 43743643646 tylko typowe nazwy wojennych scorów typu "last mission" "we can do this" "watch out" itd). Na razie powinno to wystarczeć przed jakimś oficjalnym wydaniem. Pytanie, czy jest tu ktoś zainteresowany, żeby uploadować to na RS czy generalnie nie ma zainteresowania? Domyślam sie, że dla normalnych osób to nielada wyzwanie przejść przez 7 godzin, nie oszukujmy się - momentami ciężko strawnej muzyki.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#19 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 09, 2009 15:57 pm

Ele pisze:Pytanie, czy jest tu ktoś zainteresowany, żeby uploadować to na RS czy generalnie nie ma zainteresowania? Domyślam sie, że dla normalnych osób to nielada wyzwanie przejść przez 7 godzin, nie oszukujmy się - momentami ciężko strawnej muzyki.
Ja oczywiście jestem zainteresowany, zwłaszcza, że zdarza mi się słyszeć, że do końca normalny nie jestem :wink: Ale jedna rzecz mnie dziwi. To ta muzyka nie doczeka się normalnego wydania, jakiegoś cywilizowanego soundtracka :? Przecież trudno uwierzyć, aby coś za co zabrał się Hans Zimmer nie zostało wydane :?

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#20 Post autor: Wurger » pn lis 09, 2009 17:50 pm

Wawrzyniec napisał
Ja oczywiście jestem zainteresowany, zwłaszcza, że zdarza mi się słyszeć, że do końca normalny nie jestem Ale jedna rzecz mnie dziwi. To ta muzyka nie doczeka się normalnego wydania, jakiegoś cywilizowanego soundtracka Przecież trudno uwierzyć, aby coś za co zabrał się Hans Zimmer nie zostało wydane
Jestem po kilkukrotnym przesluchaniu tego 45 minutowego promosa i chyba jestem pewien, ze zostanie tan soundtrack legalnie wydany :D Doskonała produkcja rodem z Hollywood :wink:
Nowy soundtrack Zimmera miejscami przypomina mi Helikopter w Ogniu. :D Normalnie - palce lizac :wink:

Awatar użytkownika
Ele

#21 Post autor: Ele » pn lis 09, 2009 18:12 pm

Dobrze więc, właśnie wysyłam mój "album" na rapidshare, będzie za jakiś czas.
W międzyczasie posłuchajcie sobie Main Theme na moim twitterze:
http://twitter.com/Mattele/status/5506467284

@edit

Już jest!

http://rapidshare.com/files/304621806/MW2.rar
To chyba najlepsze utwory z całego score-a. Nazwy utworów można śmiało zmienić. Wczoraj po zakończeniu rippowania poprosiłem mojego 11-letniego brata który nadał tym utworom takie a nie inne nazwy :)

Matija34
Gość od wnoszenia fortepianu

#22 Post autor: Matija34 » pn lis 09, 2009 22:18 pm

Niech Wawrzyniec na nowo zalozy temat:
''Problematyka nielegalnych kopii ''
Przyda sie.

Ele nam zapodala linka na rapidshare.
Dziekuje.Uwielbiam game rip o jakosci 84 kbps!!!!!!!!!!
Polecam.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#23 Post autor: Koper » pn lis 09, 2009 23:09 pm

Ja szanuję różne gusta, ale jeśli ten main theme to jeden z lepszych utworów tego zimmerowego scora, to ja podziękuję. Kliszowo, patetycznie, sztucznie... Mam wrażenie, że Hans wypłodził to czytając poranną gazetę i popijając poranną kawę. Takie byle-co na autopilocie, fani takiej stylistyki mogą być w miarę usatysfakcjonowani, tyle że ja mam wrażenie, że to wszystko już u Zimmera słyszałem i to w o wiele lepszym wydaniu.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#24 Post autor: Mystery » pn lis 09, 2009 23:22 pm

Zawsze pozostaje nadzieja, że to nie Zimmer :)

Z końcowych creditsów gry wynika, że muzykę skomponował Lorne Balfe, a asekurowali mu m.in. Mark Mancina i Atli Orvarsson.

MAIN THEMES BY
Hans Zimmer

MUSIC PRODUCED BY
Hans Zimmer
Lorne Balfe

MUSIC COMPOSED BY
Lorne Balfe

ADDITIONAL MUSIC
Mark Mancina
Nick Phoenix
Thomas Bergersen
Dave Metzger
Jacob Shea
Noah Sorota
Atli Orvarsson

ADDITIONAL ARRANGING AND PROGRAMMING
Bart Hendrickson
Clay Duncan
Ryeland Allison
Andrew Kawczynski
Tom Broderick

MUSIC EDITOR
Dan Pinder

MUSIC PRODUCTION SERVICES
Steven Kofsky

MUSIC SUPERVISOR
Tom Broderick

SCORE WRANGLER
Bob "Call me old fashioned" Badami

SOLOISTS GUITAR
Tom Broderick

PERCUSSION
Satman Ramgotra
Ryeland Allison

VIOLIN
Noah Sorota

MUSIC MIXED BY
Alan Meyerson

ADDITIONAL ENGINEERING
Katia Lewin Palomo
Slamm Andrews
Jeff Biggers

ASSISTENT ENGINEER
Adam Schmidt

PRODUCTION ASSISTENT FOR HANS ZIMMER
Adrew Zack

MUSIC MIXED AT REMOTE CONTROL PRODUCTION

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#25 Post autor: Koper » wt lis 10, 2009 00:03 am

I wcale mnie to nie dziwi. Hansowi na pewno nie chciało się tracić czas na komponowanie kilku godzin muzyki do jakieś gry, zwłaszcza gdy ma tylu roboli pod bokiem. :D Zanucił im parę tematów, rozdał płytki z samplami i "do roboty, panowie". :P;)

Awatar użytkownika
Ele

#26 Post autor: Ele » wt lis 10, 2009 00:54 am

Ele nam zapodala linka na rapidshare.
Dziekuje.Uwielbiam game rip o jakosci 84 kbps!!!!!!!!!!
Polecam.
Zapodał jak już. Płeć: męska

Jakość 84 kbps to to nie jest, tylko varied bit rate. A że różne programy różnie to odczytują - nie moja sprawa. Bitrate ustawiłem pomiędzy 192 a 256, więc wszelkie uwagi co do jakości proszę kierować do twórców owego gameripa.
MUSIC COMPOSED BY
Lorne Balfe
Podobno sytuacja jak z MW1. Barton skomponował, ale wszyscy kojarzą tamten score z HGW.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#27 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 10, 2009 01:57 am

Mi mimo wszystko dalej Hans Zimmer + gry komputerowe = to jakoś do siebie nie pasuje. Nie wiem czemu, ale dla mnie Zimmer to jednak filmy i chyba rzeczywiście do tej pracy mniej się przyłożył, niż przykłada się do filmów. Zresztą teraz naprawdę pozostaje sobie postawić pytanie ile naprawdę Zimmera jest w tej muzyce :?
Chociaż w sumie ja przeciwnikiem Remote Control nie jestem, więc z chęcią przesłucham. Ale jednak porównania z "Black Hawk Down" bym raczej nie robił. "Black Hawk Down" uwielbiam i uwarzam ten score za wybitny, dlatego też trudno mi go porównywać do muzyki napisanej na potrzeby gry. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Matija34
Gość od wnoszenia fortepianu

#28 Post autor: Matija34 » wt lis 10, 2009 10:15 am

Przepraszam za to,ze pomylilem twoją płec Ele.To sie juz nie powtorzy.
A wracając do tematu to uwazam,ze w sumie malo kogo zadowoli ta praca,poniewaz z tego co slysze Hans i jego zolnieze z RC specjalnie sie nie popisali i tyle.
Jezeli chodzi o soundtracki do gier wojennych to dla mnie Medal Of Honor Michaela Giacchino jest zdecydowanie nr 1 i to sie nie zmieni.

Awatar użytkownika
Ele

#29 Post autor: Ele » wt lis 10, 2009 14:41 pm

Polecam także Supreme Commander oraz całkiem świeże Order Of War, mojego guru Jeremy'ego Soule'a :)

bladerunner

#30 Post autor: bladerunner » wt lis 10, 2009 16:10 pm

słabo niestety panowie, ale nie jest najgorzej. Jezu jak ja się cieszę, że wychwyciłem na allegro używany Crimson Tide i już do mnie idzie :) . Przepraszam nie mogłem się nie pochwalić.

ODPOWIEDZ