LA-LA LAND - 2011 ROK - PLANY WYDAWNICZE

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

LA-LA LAND - 2011 ROK - PLANY WYDAWNICZE

#1 Post autor: Adam » wt sty 04, 2011 22:46 pm

MV ogłosił listę nazwiska kompozytorów, których limity będą wydawać w tym roku. Kosmos :shock:

Barry
Debney
Elfman
Goldsmith
Horner
Howard
Kamen
Mancina
Newman
Morris
Poledouris
Portman
Snow
Tiomkin
Williams

And there are more than one Williams', Poledoris' and Goldsmiths too!
. . . and a host of others will be out on our label this year!

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2 Post autor: Koper » wt sty 04, 2011 22:49 pm

wydaliby coś, co nie było wydane, albo nie było rozsądnie, a ze ścieżek tych nazwisk to mała szansa... Znowu complety albo expandedy... Niby fajnie, ale...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#3 Post autor: Althazan » wt sty 04, 2011 22:50 pm

No to chyba szykuje się wreszcie Highlander, przebąkuje się też o Twisterze Manciny, ja mam nadzieję na Flatliners... :) Oj, ciężki rok dla portfela się szykuje...
Adam Krysiński pisze:And there are more than one Williams', Poledoris' and Goldsmiths too!
A to akurat dotyczyło tego, że jest kilku Williamsów, Goldsmithów, itp... jako osoby, nie jako tytuły do wydania... :)

Mefisto

Re: LA-LA LAND - 2011 ROK - PLANY WYDAWNICZE

#4 Post autor: Mefisto » śr sty 05, 2011 01:21 am

Adam Krysiński pisze:Kamen
<modli się>Action Jackson, Die Hard w normalnej formie, From the Earth to the Moon, Frequency, Back to Gaya...
Newman
który?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#5 Post autor: Adam » śr sty 05, 2011 08:54 am

Kamena będzie Die Hard, Williamsa Hook 2cd (29 listopada), Manciny Fair Game lub Twister (i to jedno wydanie będzie z autografem), Snowa box Xfiles (3/4cd). To są infa już wczesniej zapowiedziane. Dodatkowo będzie "Gods And Generals" - czyzby nie był to limit skoro MV nie podał nazwiska w tej liście wyżej? A reszta naziwsk? Typować trzeba przede wszystkim w scory z Paramountu - Czerwony Październik, First Knight, Starship Troopers, BOrn On The 4th Of July itp..

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#6 Post autor: Tomek » śr sty 05, 2011 09:36 am

Adam Krysiński pisze:scory z Paramountu - Czerwony Październik, First Knight, Starship Troopers, BOrn On The 4th Of July itp..
Scoregasm? No chyba :mrgreen:

A skąd tak dokładne info (że dokładnie 29.11) o tym "Hooku"?

"Die Hard" jest ciężkostrawne już na Varese, więc to chyba tylko taka próba załatania 'dziury nakładowej' (to już chyba dawno out-of-print jest?).
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » śr sty 05, 2011 09:37 am

przy premierze expanded Kevina, też z okazji jego 20 rocznicy btw, zapytali o Hooka, a MV odpisał, żeby się nie martwić, bo Hook 20 rocznice ma za rok i puścił oczko. no więc chyba jasne że będzie prędzej czy pózniej :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#8 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 05, 2011 12:04 pm

Tomek pisze:"Die Hard" jest ciężkostrawne już na Varese, więc to chyba tylko taka próba załatania 'dziury nakładowej' (to już chyba dawno out-of-print jest?).
A jakie ceny osiąga.. :roll:
Mnie się w gruncie rzeczy to podoba. Chce ktoś mieć Predatora z Varese, który jest już OOP i kosztuje jakieś koszmarne pieniądze to czeka na nowe wydanie w jakiejś innej wytwórni i później płaci za wersję Varese bardziej rozsądną cenę. 8)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#9 Post autor: Althazan » śr sty 05, 2011 13:08 pm

Bucholc Krok pisze:A jakie ceny osiąga.. :roll:
Mnie się w gruncie rzeczy to podoba. Chce ktoś mieć Predatora z Varese, który jest już OOP i kosztuje jakieś koszmarne pieniądze to czeka na nowe wydanie w jakiejś innej wytwórni i później płaci za wersję Varese bardziej rozsądną cenę. 8)
Die Hard "chodzi" $70-$100.
A Predator z Varese jeszcze się nieźle trzyma: $50-$80 :)

Turek

#10 Post autor: Turek » śr sty 05, 2011 14:13 pm

Poledouris - to ja chcę Destroyera complete, Lonesome Dove, i porządnie wydane Les Miserables :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#11 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 05, 2011 14:34 pm

Althazan pisze:Die Hard "chodzi" $70-$100.
Nowa?
A Predator z Varese jeszcze się nieźle trzyma: $50-$80 :)
Dlaczego "jeszcze"? :)
Turek pisze:Poledouris - to ja chcę Destroyera complete, Lonesome Dove, i porządnie wydane Les Miserables :)
Cierpliwości, wszystko po kolei. 8)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#12 Post autor: Tomek » śr sty 05, 2011 14:38 pm

Turek pisze:Poledouris - to ja chcę Destroyera complete, Lonesome Dove, i porządnie wydane Les Miserables :)
Moje wydanie Les Miserables, które stoi na półce jest całkiem porządne. Rozumiem, że nie pasą Ci te suity? ;-)

A co do spadków cen w przypadku re-relase'u przez inną wytwórnię, to nie wiem czym się podniecać i robić nadzieje. Cena spada na chwilę, a potem jak rozejdzie się nowy nakład, to obie wersje osiągają ten sam pułap cenowy od nowa (często nadal kosmiczny).
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#13 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 05, 2011 14:47 pm

Niekoniecznie. Predator Varesowy jest poniżej 100$.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#14 Post autor: Althazan » śr sty 05, 2011 15:00 pm

Bucholc Krok pisze:Nowa?
Czasem nowa, czasem stara... ;)
A co złego jest w wydaniu "Lonesome Dove" Sonika? Wg mnie bardzo porządne...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#15 Post autor: Bucholc Krok » śr sty 05, 2011 15:05 pm

Althazan pisze:A co złego jest w wydaniu "Lonesome Dove" Sonika? Wg mnie bardzo porządne...
Nie ma limitu i radochę diabli biorą. :wink: :)

ODPOWIEDZ