Top 10, 2010

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#241 Post autor: Adam » pn sty 03, 2011 19:30 pm

Koper pisze:Bladu dał Unstoppable, które sam ocenia jako mierny score, więc chłopak chyba po prostu dawał, co w ogóle przesłuchał. :D
ale ja teraz piszę o Marasie :P uważam że jest nieobiektywny :P Nosz zrozumiałem 1 miejsce Incepcji u Wawrzyńca choć cięzko było, ale zrozumiałem, amen. Ale nie dać Smoka w ogóle, Airbendera też, a dać Pukową a przede wszystkim tą miernotę tego Gebelsa?! gdzie tu logika :?
Wojtek pisze:A swoją drogą, ciekawi mnie, która z prac w tym roku miała waszym zdaniem najwyższy poziom techniczny? Pewnie zaraz będzie, że Daybreakers, ale powiem szczerze, że pod tym względem też moim zdaniem był bardzo dobry Debney z Predatorsami. No i oczywiście Desplat.
Adam pewnie powie, że Narnia, z czym jeszcze można się zgodzić, ale Bladu zaraz wyjedzie ze Shrekiem :D

Więc kto waszym zdaniem najciekawszy technicze score zaprezentował?
Adam nic takiego nie powie :) dla mnie jest to chyba Smok (jesli chodzi o orkiestre z prawdziwego zdarzenia. jeśli o suspence to Autor Widmo, a jesli chodzi o elektronike z domieszką orkiestry to Tron.

bladerunner

#242 Post autor: bladerunner » pn sty 03, 2011 19:30 pm

Wojtek pisze: Więc kto waszym zdaniem najciekawszy technicze score zaprezentował?
Autor Widmo, Shrek Forever tyle w temacie

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#243 Post autor: Koper » pn sty 03, 2011 19:31 pm

Desplat, Gordon, Coulais, Hirschfelder...

Debney jakiegoś szału technicznie nie zaprezentował, choć trzyma poziom, ale te gitary elektryczne mnie wkurwiają w jego Predatorsach. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#244 Post autor: Wojteł » pn sty 03, 2011 19:34 pm

Koper pisze:Desplat, Gordon, Coulais, Hirschfelder...
Właśnie, o Kulasie zapomniałem :D
Koper pisze:Debney jakiegoś szału technicznie nie zaprezentował, choć trzyma poziom, ale te gitary elektryczne mnie wkurwiają w jego Predatorsach. :)
Moim zdaniem ciekawie sobie poradził z blachami, zwłaszcza w takim Nikolai Blows. Ale fakt, gitary i perkusje powinien zostawić tradycyjne.

Bladu, weź się z tym Shrekiem ogarnij, nawet żeś ankietę robił i nikt tam poza toba na tego HGW nie głosował :D
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#245 Post autor: Tomek » pn sty 03, 2011 19:34 pm

Mnie też :P Poza tym to ściana dźwięku raczej.

Nie będę oryginalny - Gordon i Desplat (bo to kompozytorzy z prawdziwego zdarzenia).
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#246 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 03, 2011 19:36 pm

Tomek pisze:Nie będę oryginalny - Gordon i Desplat (bo to kompozytorzy z prawdziwego zdarzenia).
Kompozytorzy to ma się rozumieć. Ale jeżeli masz na myśli kompozytorów filmowych, to tylko Gordon bez Desplata.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#247 Post autor: Tomek » pn sty 03, 2011 19:36 pm

Wawrzyniec pisze:No i mamy kolejną listę. Lekkie kontrowersje budzi, ale szanuję wybór Tomka, który jest bardzo wierny swoim przekonaniom. :)

Wawrzku zawsze jestem wierny :D O to właśnie chodzi - Ty też bądź :) Różnorodność musi być :)
Wawrzyniec pisze:Kompozytorzy to ma się rozumieć. Ale jeżeli masz na myśli kompozytorów filmowych, to tylko Gordon bez Desplata.
Tak ma się rozumieć.
PS. Aleś teraz po Desplacie pojechał :D
Ostatnio zmieniony pn sty 03, 2011 19:37 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#248 Post autor: Adam » pn sty 03, 2011 19:37 pm

Adam Krysiński pisze: ale ja teraz piszę o Marasie :P uważam że jest nieobiektywny :P Nosz zrozumiałem 1 miejsce Incepcji u Wawrzyńca choć cięzko było, ale zrozumiałem, amen. Ale nie dać Smoka w ogóle, Airbendera też, a dać Pukową a przede wszystkim tą miernotę tego Gebelsa?! gdzie tu logika :?
Marek, czekamy. chcesz przez to powiedzieć że Smok i Airbender wymiękają i nawet do dychy się nie nadają a gebels i pukowa tak? :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#249 Post autor: Wojteł » pn sty 03, 2011 19:37 pm

Wawrzyniec pisze:
Tomek pisze:Nie będę oryginalny - Gordon i Desplat (bo to kompozytorzy z prawdziwego zdarzenia).
Kompozytorzy to ma się rozumieć. Ale jeżeli masz na myśli kompozytorów filmowych, to tylko Gordon bez Desplata.
Ale przecież Gordon filmówkę okazjonalnie robi :o
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#250 Post autor: Koper » pn sty 03, 2011 19:37 pm

Adam Krysiński pisze:Marek, czekamy. chcesz przez to powiedzieć że Smok i Airbender wymiękają i nawet do dychy się nie nadają a gebels i pukowa tak? :)
Przecież Smok jest słaby bo muzyka w filmie zagłusza dialogi... Przynajmniej po piątym piwie. :D:D:D
Wojtek pisze:Ale przecież Gordon filmówkę okazjonalnie robi :o
Niestety :(
Ostatnio zmieniony pn sty 03, 2011 19:39 pm przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#251 Post autor: Tomek » pn sty 03, 2011 19:39 pm

Dajcie spokój już temu Markowi :P Sam mówi, że uznaje tylko Top-5 (w sumie ja też ku temu się skłaniam) i to dolne zestawienie jak sam pisał trochę na siłę (i może z przypadku wybrał).
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#252 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 03, 2011 19:39 pm

Tomek pisze:
Wawrzyniec pisze:Kompozytorzy to ma się rozumieć. Ale jeżeli masz na myśli kompozytorów filmowych, to tylko Gordon bez Desplata.
Tak ma się rozumieć.
PS. Aleś teraz po Desplacie pojechał :D
Dokładnie 8) Zrobiłem to w takim samym stylu jak Horner pojechał po Yaredzie :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#253 Post autor: Bucholc Krok » pn sty 03, 2011 19:39 pm

Uff.. dałem radę:

1. Jan A.P. Kaczmarek - Leonie
naciągane:
2. Coulais - Oceans
3. Elfman - The Wolfman
4. Elfman - Alice in Wonderland

Proszę wpisać do protokołu!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#254 Post autor: Adam » pn sty 03, 2011 19:40 pm

no więc na 3 miejscu ma pukową. sorki ale to porównywalny fail z unstoppable i robinem u Blada :P a on przynajmniej dał airbendera i smoka :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#255 Post autor: Koper » pn sty 03, 2011 19:40 pm

Bucholc Krok pisze:Uff.. dałem radę:

1. Jan A.P. Kaczmarek - Leonie
naciągane:
2. Coulais - Oceans
3. Elfman - The Wolfman
4. Elfman - Alice in Wonderland

Proszę wpisać do protokołu!
:roll: :roll: :roll:

ODPOWIEDZ