Top 10, 2010

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#91 Post autor: Wojteł » śr gru 29, 2010 16:25 pm

Ja podobnie jak Danielos, uzupełniam jeszcze braki :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#92 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 20:25 pm

Dalej mam dylemat z tym 10 miejscem :? Gdyż w sumie mógłbym nawet dać tego "Prince of Persia". Tylko Bladu tak dużo tej muzyce dał punktów, że jeszcze score ten znajdzie się w czołówce, a niestety na to nie zasługuje. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#93 Post autor: Koper » śr gru 29, 2010 20:26 pm

Wawrzyniec pisze:Dalej mam dylemat z tym 10 miejscem :? Gdyż w sumie mógłbym nawet dać tego "Prince of Persia".
Daj se spokój z tym badziewem
Wawrzyniec pisze:Tylko Bladu tak dużo tej muzyce dał punktów, że jeszcze score ten znajdzie się w czołówce, a niestety na to nie zasługuje. :?
zdecydowanie nie, zwłaszcza rozpatrując kontekst filmowy
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#94 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 20:31 pm

Dobrze, zważywszy na to, że innym nie za bardzo się kwapi na danie swoich typów, pewnie są w Tajlandii, to na mnie przyszła pora. Z góry najmocniej przepraszam za to co ujrzycie:

1. Hans Zimmer - "Inception"
2. John Powell - "How To Train Your Dragon"
3. Christopher Gordon - "Daybreakers"
4. Bruno Coulais - "Oceans"
5. Daft Punk - "TRON: Legacy"
6. Danny Elfman - "Alice in Wonderland"
7. James Newton Howard - "The Last Airbender"
8. Trent Reznor and Atticus Ross - "The Social Network"
9. James Horner - "The Karate Kid"
10. Hans Zimmer and Lorne Balfe - "Megamind"

Jestem gotowy przyjąć najcięższy ostrzał artyleryjski za moją listą i z ciekawością czekam na TOP 10 innych szanownych userów :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#95 Post autor: Adam » śr gru 29, 2010 21:00 pm

nie no lista ok z ręką na sercu i wszystkim, ale to ostatnie miejsce?! aż tak Ci się Ghost Writer nie podoba? :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#96 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 21:08 pm

A dałem tego "Megaminda", gdyż sympatycznie się tego słucha, a i w obrazie dobrze się spisuje. Sympatyczny scorek i tyle. A w sumie "The Tourist" nie widziałem filmu i sam score na początku bardziej mi się podobał niż teraz. Trochę zaczyna mnie męczyć i dłużyć się, a w sumie i tak JNH jest na liście, więc pokrzywdzony się czuć nie może.

A co do "Ghost Writera" to niestety ja nie chwytam tej muzyki :? Film widziałem, soundtrack wiele razy słuchałem i w przeciwieństwie do innych mi znanych score'ów Desplata ten mnie nie umęczył i nie wynudził, ale nie jest to żadne arcydzieło. Tym bardziej nie rozumiem np. krytyki Elfmana, że w "Alice in Wonderland" stworzył jeden mocny temat i ciągle go wałkuje, gdyż w sumie Desplat czyni to samo. :? Tyle, że temat Elfmana bardziej mi się podoba, a za samo "The Truth About Ruth" nie będę tej muzyki umieszczał na liście, zwłaszcza, że i tak zwycięstwo ma już w kieszenie i to także w innych nagrodach, co właśnie Koperowi w temacie "Resume 2009" wytłumaczyłem.
Ale cieszę się, że ogólnie lista nie wywołuje skrajnych emocji. :)

bladerunner

#97 Post autor: bladerunner » śr gru 29, 2010 21:13 pm

Adam Krysiński pisze:nie no lista ok z ręką na sercu i wszystkim, ale to ostatnie miejsce?! aż tak Ci się Ghost Writer nie podoba? :)
Ghost Writer to geniusz i tyle w temacie, jeżeli komuś się nie podoba niech nie słucha jego problem.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#98 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 21:25 pm

Jakoś nie mam z tym szczególnego problemu :)

bladerunner

#99 Post autor: bladerunner » śr gru 29, 2010 21:35 pm

Wawrzyniec pisze: ale nie jest to żadne arcydzieło. Tym bardziej nie rozumiem np. krytyki Elfmana, że w "Alice in Wonderland" stworzył jeden mocny temat i ciągle go wałkuje, gdyż w sumie Desplat czyni to samo. :?
Ty weź Ty przesłucha ten score jeszcze raz bo Ci się słuch stępił :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#100 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 21:41 pm

bladerunner pisze:Ghost Writer to geniusz i tyle w temacie, jeżeli komuś się nie podoba niech nie słucha jego problem.
bladerunner pisze:Ty weź Ty przesłucha ten score jeszcze raz bo Ci się słuch stępił :)
To już sam nie wiem. To mam słuchać ten score czy nie :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#101 Post autor: Koper » śr gru 29, 2010 21:46 pm

Nie wiem. Może spróbuj parę razy walnąć głową w ścianę najpierw i potem posłuchać? Może odbiór będzie inny...? ;):D:D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#102 Post autor: Adam » śr gru 29, 2010 21:47 pm

nie no zajebistą listę Wawrzyn zrobił ale ten Megamind to jest serio fejl :( mógł dać chocby Desplata czy jakiś europejski score zagraniczny.. albo drugiego Powella..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#103 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 21:48 pm

Bardzo zabawne :roll: :wink: Może lepiej wypowiesz się coś o mojej liście? :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#104 Post autor: Wawrzyniec » śr gru 29, 2010 21:50 pm

Adam Krysiński pisze:albo drugiego Powella..
Myślałem o "Knight and Day", gdyż to fajny score, ale film jest okropny, dlatego go nie dałem. Zresztą Powell już jest i ma bardzo wysoką pozycję. Chciałem każdemu dać szansę. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#105 Post autor: Koper » śr gru 29, 2010 21:50 pm

6 i 10 bym wypieprzył bo to średniaczki, nie na poziom TOP. 8 mogłaby zostać tylko pod warunkiem, że decydujące znaczenie ma kontekst filmowy. Za płytę to w życiu. Reszta ok, choć kolejność ustawiłbym nieco inaczej.

ODPOWIEDZ