O co Ci chodzi? czy muszę się spuszczać na wszystkie scory, nad którymi Wy?Adam Krysiński pisze:nie no, nie licząc fejli Blada, to Mefi pozamiatał - Maras ze swoim "filmów o Rambo z Arnim" wymieka
Jaka to melodia? ODCINEK 5: Creature Walks Among Us
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przecież napisał, że panem nie jest.
Jakby napisał, że jest takim, siakim czy owakim panem, to by to było jednoznaczne.
Pojęcia nie mam czy Mefi zrobił to przypadkiem, czy świadomie ale pisząc, że kompozytor nie jest "wielce znanym panem" nie skłamał. Napisał prawdę. Kompozytor nie jest wielce znany, ani nie jest panem.
Jakby napisał, że jest takim, siakim czy owakim panem, to by to było jednoznaczne.
Pojęcia nie mam czy Mefi zrobił to przypadkiem, czy świadomie ale pisząc, że kompozytor nie jest "wielce znanym panem" nie skłamał. Napisał prawdę. Kompozytor nie jest wielce znany, ani nie jest panem.
Ostatnio zmieniony pn gru 27, 2010 16:27 pm przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale to nie jest całe zdanie.Koper pisze:Przecież napisał, że panem nie jest.
Jakby napisał, że "Kompozytor panem nie jest" to by było jednoznaczne. Jego zdanie nie jest jednoznaczne. Zabawa w jakieś szczalambury...Jakby napisał, że jest takim, siakim czy owakim panem, to by to było jednoznaczne.

Z tego wynika, że skoro nie jest wielce znanym panem to jest mniej znanym panem.Pojęcia nie mam czy Mefi zrobił to przypadkiem, czy świadomie ale pisząc, że kompozytor nie jest "wielce znanym panem" nie skłamał. Napisał prawdę. Kompozytor nie jest wielce znany, ani nie jest panem.

Proponuję poczekać na Mefisto.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bucholc, jak chcesz się bawić w prawnika:
A zdanie Mefisto nie jest jednoznaczne, owszem. Ale regulamin nie zabrania zdań niejednoznacznych. Poza tym jest sensowniejsze od Twoich mega-jednoznacznych podpowiedzi pokroju "Kompozytor urodził się w kraju z pierwszej 20-stki w rankingu ilości lekarzy na 1 mieszkańca".
o anulowaniu zagadki mowy nie ma. Możesz jedynie naliczyć Mefiemu punkt ujemny.- Zając nie może podawać bezsensownych podpowiedzi, bo wówczas zostanie ukarany 1 punktem karnym. W przypadku, gdy dalej będzie to praktykował, może zostać wykluczony z zajęczenia.
A zdanie Mefisto nie jest jednoznaczne, owszem. Ale regulamin nie zabrania zdań niejednoznacznych. Poza tym jest sensowniejsze od Twoich mega-jednoznacznych podpowiedzi pokroju "Kompozytor urodził się w kraju z pierwszej 20-stki w rankingu ilości lekarzy na 1 mieszkańca".
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jest zwyczaj, że zagadki np. zadane o złej porze są anulowane.Koper pisze:o anulowaniu zagadki mowy nie ma. Możesz jedynie naliczyć Mefiemu punkt ujemny.
Niejednoznaczne podpowiedzi są mylące i dlatego nie można ich zadawać.A zdanie Mefisto nie jest jednoznaczne, owszem. Ale regulamin nie zabrania zdań niejednoznacznych.
To nie jest moja podpowiedź. Proponuję zacytować dokładnie. Oczywiście nie zacytujesz, bo MOJA podpowiedź jest jednoznaczna.Poza tym jest sensowniejsze od Twoich mega-jednoznacznych podpowiedzi pokroju "Kompozytor urodził się w kraju z pierwszej 20-stki w rankingu ilości lekarzy na 1 mieszkańca".