WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#16 Post autor: Koper » pt gru 24, 2010 15:40 pm

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#17 Post autor: Mefisto » sob gru 25, 2010 14:39 pm

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#18 Post autor: Koper » sob gru 25, 2010 14:44 pm

Wysoko :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#19 Post autor: bladerunner » sob gru 25, 2010 14:54 pm

..dla mnie te życzenia :D :?: Klemensen ocenił wyżej niż Social i Tron 8)

Mefisto

#20 Post autor: Mefisto » sob gru 25, 2010 14:57 pm

Social nie miał oceny, a Tron dostał 3, więc kolejny BEF :P

bladerunner

#21 Post autor: bladerunner » sob gru 25, 2010 15:00 pm

Mefisto pisze:Social nie miał oceny, a Tron dostał 3, więc kolejny BEF :P
oo overall, a Unstoppable nie obejrzał duński narciarz, więc gdyby luknął to podczas recki końcowa ocena mogłaby mieć wypadkową 3. :P

Mefisto

#22 Post autor: Mefisto » sob gru 25, 2010 15:00 pm

Mogłaby, ale nie ma :P

bladerunner

#23 Post autor: bladerunner » sob gru 25, 2010 15:22 pm

Mefisto pisze:Mogłaby, ale nie ma :P
Szachowski mógłby tam u Was napisać reckę Unstoppable :lol: . Ma trochę więcej obiektywizmu od Klemensena :P :wink: .

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#24 Post autor: Paweł Stroiński » sob gru 25, 2010 15:25 pm

bladerunner pisze:
Mefisto pisze:Social nie miał oceny, a Tron dostał 3, więc kolejny BEF :P
oo overall, a Unstoppable nie obejrzał duński narciarz, więc gdyby luknął to podczas recki końcowa ocena mogłaby mieć wypadkową 3. :P
To, że nie daje oddzielnej recenzji, nie oznacza, że nie obejrzał filmu. Są w tekście dowody na to, że obejrzał.

bladerunner

#25 Post autor: bladerunner » sob gru 25, 2010 15:41 pm

no to trochę bez sensu, że robi raz tak a raz inaczej, ale jego sprawa :wink: .

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#26 Post autor: Paweł Stroiński » sob gru 25, 2010 15:43 pm

Zwłaszcza w przypadku Zimmera :D

W jego przypadku krytykuje Hansa za film bez obejrzenia filmu, w oparciu o to, jak mu się wydaje, że bedzie działać. I tak, przyznaje się do tego :D

Dwójka to obiektywna ocena, sądzę, i film moim zdaniem niewiele tu wniesie. Na pewno jest lepiej od Pelhama, choć o to nietrudno.

bladerunner

#27 Post autor: bladerunner » sob gru 25, 2010 15:58 pm

Paweł Stroiński pisze:Zwłaszcza w przypadku Zimmera :D

W jego przypadku krytykuje Hansa za film bez obejrzenia filmu, w oparciu o to, jak mu się wydaje, że bedzie działać. I tak, przyznaje się do tego :D

Dwójka to obiektywna ocena, sądzę, i film moim zdaniem niewiele tu wniesie. Na pewno jest lepiej od Pelhama, choć o to nietrudno.
Moim zdaniem, obejrzenie tego nowego filmu jednak trochę wnosi . Ostatnio miałem okazję powtórzyć seans z Deja Vu i kolejny raz zrobić odsłuch. Dla mnie brzmi to dosłownie jak Sampler, po mimo użycia orkiestry. Pelham to również szit jakich mało, a Man On Fire hm wcale na płycie, aż tak nie błyszczy, dałem 4 ( jako ocenę ogólną, a rzadko to robię), głownie za to, że w filmie działa naprawdę na niezłym poziomie. Więc reasumując Man on Fire jest pracą lepszą od Unstoppable, ale mniej ''słuchalną'' dla mnie . Pewnie główną winą jest czas trwania. Oczywiście te wszystkie prace są gorsze od niezbyt dobrze wydanego, ale genialnego '' Spy Game'' .
Ogólnie się zgodzę z tą dwójką dla Unstoppable :) , choć dla mnie dla hardfana balansuje, gdzieś ten score na granicy trójki.

P.S i jeszcze jedna rzecz Klemensen jest troszeczkę niepoważny jak dla mnie, oceniając Zimmera, a w szczególności kiksują tam oceny piratów czy batmanów, które osobiście cenie i szanuję i w życiu nie dałbym dwójki. Bo jak chciałbym porównać z tym jakie emocje oferuje Unstoppable a Dark Knight, to z całym szacunkiem do HGW nie miałbym czego porównywać :D.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#28 Post autor: Paweł Stroiński » sob gru 25, 2010 20:28 pm

Ba, gość chyba nie zauważył jak się ma Stanton Curve do Why So Serious.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#29 Post autor: Adam » sob gru 25, 2010 20:29 pm

a czemu dał maxa Narni? :) sam miałem szok :D
#FUCKVINYL

bladerunner

#30 Post autor: bladerunner » sob gru 25, 2010 21:52 pm

Paweł Stroiński pisze:Ba, gość chyba nie zauważył jak się ma Stanton Curve do Why So Serious.
Słuchając Unstoppable dochodzę do wniosku, że za nisko oceniłem Incepcję :lol: .
A tak całkiem serio to dwójka dla Unstoppable to dość wysoko, biorąc pod uwagę, że tyle samo dał Nolanowi i spółce :wink:

ODPOWIEDZ