Tron Legacy - Daft Punk

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#256 Post autor: Adam » czw gru 23, 2010 15:36 pm

dokładnie :?
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#257 Post autor: Marek Łach » czw gru 23, 2010 15:37 pm

Za dużo czasu marnuję z "obowiązku" na scory, które mnie nie obchodzą. Ale nie offtopujmy. :)

bladerunner

#258 Post autor: bladerunner » czw gru 23, 2010 15:41 pm

Wracając do tematu nie rozumiem w czym się objawia ta ''owa'' świeżość tego scoru, o której mówił Tomasz :?:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#259 Post autor: Koper » czw gru 23, 2010 16:18 pm

Paweł Stroiński pisze:To, co mnie ciekawi, w kontekście Daft Punk (i Koprze, nie, nie czytałem recenzji Clemmensena, tylko ocenę)
a czemu do mnie pijesz coś tu? Co mnie obchodzi jakiś Clemmensen i czy go czytałeś czy nie?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#260 Post autor: Tomek » czw gru 23, 2010 16:37 pm

To miało być do mnie :) - Paweł nas pomylił :)
Marek Łach pisze:Za dużo czasu marnuję z "obowiązku" na scory, które mnie nie obchodzą. Ale nie offtopujmy. :)
Ale właśnie, po co Marek? Kto Ci każe? Jaki "obowiązek"?
Ech, to były czasy gdy się wchodziło na Dyrwin's OSTs i się czytało mega-opracowania (bardzo zainspirowane) Ben-Hura, Goldsmithów, Roty od deski do deski :-)

Ktoś Ci kazał pisać takie kiepy jak "Chain Reaction" Jerry'ego albo Henri IV? ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#261 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 23, 2010 16:41 pm

Ja np. nie potrafię tak profesjonalnie jak Marek podejść do oceniania score'ów. Ja podchodzę nad emocjonalnie i jak coś mi się szalenie podoba, to tak to opisuję, a potem dostaję za to :P :wink:

"Tron" pewnie mi się spodoba, chociaż pewnie nie aż tak bardzo jak pewien "pretensjonalny" score, który zachwyca mnie swoim "niesamowitym inteligentnym, głębokiego i złożonym, artyzmem :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#262 Post autor: Łukasz Wudarski » czw gru 23, 2010 17:01 pm

Wawrzyniec pisze:
"Tron" pewnie mi się spodoba, chociaż pewnie nie aż tak bardzo jak pewien "pretensjonalny" score, który zachwyca mnie swoim "niesamowitym inteligentnym, głębokiego i złożonym, artyzmem :wink:
Echhhh
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#263 Post autor: Tomek » czw gru 23, 2010 17:24 pm

Wawrzyniec pisze:"Tron" pewnie mi się spodoba, chociaż pewnie nie aż tak bardzo jak pewien "pretensjonalny" score, który zachwyca mnie swoim "niesamowitym inteligentnym, głębokiego i złożonym, artyzmem :wink:
Wreszcie się nie samobiczujesz i nie przepraszasz, że coś Ci się podoba ;-) :D
Marek Łach pisze:Przesadzacie z tą pretensjonalnością Incepcji. :) Takie Time to owszem, pomyłka, ale duża część Incepcji to albo fajny akcyjniak (zarówno ciężkie Dream Is Collapsing, jak i "lekka", przebojowa Mombassa, w której czuć tę adrenalinę i determinację pościgu)
Mało tam dość tej akcji jest, a jak już jest to Zimmer miał dużo lepsze momenty w swojej karierze pod tym kątem.
Marek Łach pisze:Incepcja potrafi przynudzać, ale nawet sam patent z przeróbką Piaf to pomysł fajny i nie wydaje mi się, żeby ten akurat koncept rościł sobie pretensje do wielkich ambicji czy wielopłaszczyznowości.

Trochę kiepsko jak na ledwie 45 minutowy album... ;-) Patentu nie krytykuję - również uważam go za pomysłowy. I żeby nie było, "Incepcję" oceniam na 3-3,5, też mnie (troszkę) wciągnęła, nawet bonusowe tracki ze strony ściągnąłem :D Film Nolana jest czystą rozrywką a zgłasza pretensje do bycia nie wiadomo czym i w tym przypadku mam probelm z pracą Zimmera, która też takie pretensje zgłasza. A za tym rzesza fanów, która bierze ją na ołtarzyk bo Hansu tak w wywiadach mówi ;) Mimo to uważam, że to score nieco lepszy od "TDK".
Paweł Stroiński pisze:A zbyt duża ilość muzyki to zasługa Nolana, nie Zimmera (który jak sam mówi po pokazie sam poszedł do Nolana spytać, czy to nie przesada, Nolan powiedział mu, że nie i nagle wszyscy są muzyką Hansa w filmie zachwyceni, jeśli chodzi o krytykę filmową w Stanach.
Paweł za duże znaczenie przywiązujesz do krytyk, recenzji, forów. Kogo to obchodzi? Liczy się własne zdanie chyba ;-) W Stanach na kilometr dobrej muzyki i dobrego filmu nie potrafią rozpoznać...
bladerunner pisze:Wracając do tematu nie rozumiem w czym się objawia ta ''owa'' świeżość tego scoru, o której mówił Tomasz :?:
Bladu nie zrozumiałeś mnie - pisałem o świeżości muzyki Zimmera z lat 90-ych (i elektroniki), która mi o wiele bardziej odpowiada niż te ciężkostrawne, pseudo-ambitne ciężary, które pisze w ostatnich latach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#264 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 23, 2010 17:58 pm

Zwracam uwagę na krytykę filmową, bo to najlepsze recenzje Hansa za film od lat. Nie masz pojęcia, jak zwykle po nim jadą, o Tears of the Sun już nie wspomnę.

bladerunner

#265 Post autor: bladerunner » pt gru 24, 2010 19:56 pm

Paweł Stroiński pisze:Zwracam uwagę na krytykę filmową, bo to najlepsze recenzje Hansa za film od lat. Nie masz pojęcia, jak zwykle po nim jadą, o Tears of the Sun już nie wspomnę.
Mnie się często Hans podoba w filmie, nawet w Tears of the Sun, ostatnio leciał Drop Zone i przypomniałem sobie, że tam też nieźle sobie radzi.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#266 Post autor: Adam » sob gru 25, 2010 20:00 pm

wszystkie dostępne traki we wszystkich wydankach ułożone wg występowania w filmie :

01 - The Grid
02 - The Son of Flynn
03 - Encom Part I
04 - Encom Part II
05 - Recognizer
06 - Armory
07 - Arena
08 - Round One
09 - Rinzler
10 - The Game Has Changed
11 - Outlands
12 - Father and Son
13 - Adagio For Tron
14 - Nocturne
15 - Outlands Part II
16 - End of Line
17 - Castor
18 - Derezzed
19 - Fall
20 - Reflections
21 - Solar Sailer
22 - Sea of Simulation
23 - Rectifier
24 - Disc Wars
25 - C.L.U.
26 - Arrival
27 - Flynn Lives
28 - Sunrise Prelude
29 - Tron Legacy (End Titles)
30 - Finale

"Overture" is not in the movie. "The Grid" starts right after the Disney Logo.

Wyglada więc na to że wydali już w sumie absolutnie complete score :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#267 Post autor: Adam » pn gru 27, 2010 14:04 pm

zapodałem sobie z ciekawości tracklistę ułożoną jak w filmie wyżej i jeszcze lepiej się słucha tego! fuck yeah 8)

bladerunner

#268 Post autor: bladerunner » pn gru 27, 2010 14:05 pm

Adam Krysiński pisze:zapodałem sobie z ciekawości tracklistę ułożoną jak w filmie wyżej i jeszcze lepiej się słucha tego! fuck yeah 8)
Znowu wyjeżdżasz z tym badziewiem? :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#269 Post autor: Adam » pn gru 27, 2010 14:06 pm

polecam temat - http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic.php?t=1571
i wszystko jasne :lol:

bladerunner

#270 Post autor: bladerunner » pn gru 27, 2010 14:12 pm

Tron na płycie to badziewie, posłuchaj i poczytaj co piszą ludzie w necie o tym scorze.

ODPOWIEDZ