Oscary 2011
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
TKS już chyba oficjalnie przeszedł dalej, za filmmusicreporter:Tomek pisze:Hehe, czyli są równi i równiejsi
Jak mogą to naginają zasady dla własnego upodobania, dobre
"Alexandre Desplat’s score for The King’s Speech, which has been discussed as being potentially disqualified for its use of classical music in some key scenes was ruled eligible for Oscar consideration by the music branch committee"
Do Oscara nie będzie nominowany Toy Story 3. Randy Newman nie zgłosił go do kandydatury, gdyż część scoru (około 10 minut) napisali jego orkiestratorzy, w tym Don Davis.
Piątka nominowanych powinna być wyłoniona z tego zestawu:
Hans Zimmer for his Inception,
Alexandre Desplat for The Kings’ Speech,
A.R. Rahman for 127 Hours
Trent Raznor and Atticus Ross for The Social Network.
Alice in Wonderland by Danny Elfman,
How to Train Your Dragon by John Powell,
Tangled by Alan Menken,
Get Low by Jan Kaczmarek,
The Ghost Writer by Alexandre Desplat
Never Let Me Go by Rachel Portman
Jakby chcieli do się doczepili za Vangelisa, albo za samego Hansa w Hansie (Time)Tomek pisze:Ale tam chyba jest też jakaś zasada, że może być coś tam źródłowego, ale wielkość materiału oryginalnego musi być sporo większa (nie wiem jakie są proporcje/procenty) od nieoryginalnego, więc jeżeli tam Zimmer wziął frazę od Piaf to się raczej nie doczepią.

Mystery Man pisze:
Do Oscara nie będzie nominowany Toy Story 3. Randy Newman nie zgłosił go do kandydatury, gdyż część scoru (około 10 minut) napisali jego orkiestratorzy, w tym Don Davis.
Czyli moje podejrzenie, że Davis jest autorem "The Claw" chyba jest słuszne

Mój typ:Mystery Man pisze:Piątka nominowanych powinna być wyłoniona z tego zestawu:
Hans Zimmer for his Inception,
Alexandre Desplat for The Kings’ Speech,
A.R. Rahman for 127 Hours
Trent Raznor and Atticus Ross for The Social Network.
Alice in Wonderland by Danny Elfman,
How to Train Your Dragon by John Powell,
Tangled by Alan Menken,
Get Low by Jan Kaczmarek,
The Ghost Writer by Alexandre Desplat
Never Let Me Go by Rachel Portman

Rezerwa: Never Let Me Go
Ostatnio zmieniony śr gru 22, 2010 13:40 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.

Soundtracka nie znam, ale w filmie muza wypada sympatycznie.Adam Krysiński pisze:Get Low?Nieźle
Janek zamknie gęby krzykaczom
Jak najbardziejTomek pisze:Czyli moje podejrzenie, że Davis jest autorem "The Claw" chyba jest słuszne

Never Let Me Go za Elfmana i lista jak ta lalaInception
The Kings’ Speech
The Social Network
Alice in Wonderland
How to Train Your Dragon