Oscary 2011
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
JEDNA jaskółka wiosny nie czyni
Mefisto mówił o kilku 
Ale to fakt, "Daybreakers" to jedyny score AD2010 który łączy ambitne podejście, znakomitą technikę z potężną symfoniką. Howardowski "Last Airbender" jest blisko, ale nie ma tego kunsztu w muzyce, tego wrażenia obcowania z czymś naprawdę nietuzinkowym. Jest technicznie bardzo dobry, bardzo "słuchalny", ale jednak nie wykracza poza pewien standard Howarda (no i on sam miał ambitniejsze ścieżki na koncie w tym nurcie - np. "Lady in the Water").

Ale to fakt, "Daybreakers" to jedyny score AD2010 który łączy ambitne podejście, znakomitą technikę z potężną symfoniką. Howardowski "Last Airbender" jest blisko, ale nie ma tego kunsztu w muzyce, tego wrażenia obcowania z czymś naprawdę nietuzinkowym. Jest technicznie bardzo dobry, bardzo "słuchalny", ale jednak nie wykracza poza pewien standard Howarda (no i on sam miał ambitniejsze ścieżki na koncie w tym nurcie - np. "Lady in the Water").

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I proszę jest kilka tych klasycznych symfonicznych score'ów. Zresztą nie wiem czy ma sens takie dzielenie, zwłaszcza, że najważniejsze jest czy score jest dobry i dobrze się spisuje w filmie. A co z tego, że kilka tych wymienionych tytułów jest na orkiestrę patrz "Harry Potter" czy "Percy Jackson", skoro nie są tak dobre i nie działają tak dobrze w filmie, jak chociażby nie czysto orkiestrowe, ale z elementami orkiestry "Inception" czy "Black Swan". (UWAGA! To ostatnie zdanie jest wyłącznie subiektywną opinią użytkownika Wawrzyniec).
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja coś czuję, że nominacje mogą być zupełnie inne. Jakoś nie wyobrażam sobie, aby Akademia stała się tak liberalna i dała szansę "The Social Network", jak Paweł napisał "Inception" też nie jest pewne
Więc na razie najbardziej prawdopodobnym nominowanym jest A.R. Rahman.

Więc na razie najbardziej prawdopodobnym nominowanym jest A.R. Rahman.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
True Grit nie będzie nominowane do Oskarów, jak pisałem. Adaptacja poprzedniego materiału. Jeśli będą konsekwentni, odpadnie też Incepcja, a pobąkuje się o odrzuceniu King's Speech.Mystery Man pisze:Myślę, że tak, za Elfmana pewnie coś wskoczy, może True Grit, albo Tron.Adam Krysiński pisze:nominacje do oscarów wg mnie się pokryją w 3/4 z tymi do globów.
W takim razie za "In the Hall of the Mountain King" pierwszy do odrzutu powinien być "The Social Network".Paweł Stroiński pisze:True Grit nie będzie nominowane do Oskarów, jak pisałem. Adaptacja poprzedniego materiału. Jeśli będą konsekwentni, odpadnie też Incepcja, a pobąkuje się o odrzuceniu King's Speech.Mystery Man pisze:Myślę, że tak, za Elfmana pewnie coś wskoczy, może True Grit, albo Tron.Adam Krysiński pisze:nominacje do oscarów wg mnie się pokryją w 3/4 z tymi do globów.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: