Michael Giacchino - Star Trek
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
WiemMefisto pisze:Taka sobie ta lista.
Z animacjami pewnie bardziej Ci się spodoba
http://www.filmscoreclicktrack.com/2010 ... lm-scores/
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Taka dość średnio przemyślana ta lista - wrzucili jakby najpopularniejsze tytuły (SW, Alien, Star Trek, Battle Star, 2001) i poukładali na krzyż. Widać, że Amerykanie to robili
A co do giaczinowskiego "Star Treka" to moje zdanie mocno zmieniło się (na plus) po przesłuchaniu 2-płytowego "Deluxe", tak więc nie jest tak źle Mystery
Choć nie dziw się Koprowi, bo on swoje zdanie opiera tylko na wydaniu podstawowym i trzeba mu rację przyznać, że to akurat był dość średni album 
Szkoda ino, że to Deluxe jest tak drogie na aukcjach w obecnej chwili...
A co do giaczinowskiego "Star Treka" to moje zdanie mocno zmieniło się (na plus) po przesłuchaniu 2-płytowego "Deluxe", tak więc nie jest tak źle Mystery
Szkoda ino, że to Deluxe jest tak drogie na aukcjach w obecnej chwili...

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
bardziej na działaniu w filmie nawet.Tomek pisze:Choć nie dziw się Koprowi, bo on swoje zdanie opiera tylko na wydaniu podstawowym i trzeba mu rację przyznać, że to akurat był dość średni album
Że wydanie 2CD jest lepsze to prawda, ale nadal nie jest to muzyka na 3 miejsce na liście najlepszych partytur do kina S-F. Zresztą sama lista taka bez pojęcia, jak Tomek pisze, najgłośniejsze tytuły ino. W animacji tak samo albo jeszcze gorzej (gdzie Coulais?).
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Trochę? Moim zdaniem całkiem sporo, Narada Boom, Hangar Management, Jehosafats, Chutes and Matter, I've Fallen and I Can't Beam Up!, Frozen Dinner, Scotty's Tanked, Trekking Down the Narada, Black Holes Have a Lot of Pull to tracki na 4, lub nawet i więcej, są atrakcyjne, świeże, dość nietuzinkowe, okazałe brzmieniowo, a nawet tematycznie, świetny motyw akcji w Chutes and Matter.Koper pisze:Ale 2CD ma tylko trochę fajnych utworów akcji dodanych, chyba nie ma tam zupełnie nowych idei, tematów, nowatorskich rozwiązań. Prawda?Tomek pisze:Tu się zgadzam oczywiście, bo i mi Deluxe otworzyło na nowo oczyCiekawe czy Marek się odnosił do wydania 2-CD czy podstawowego?
Zwykłe wydanie w porównaniu do Deluxe jest niezwykle wykastrowane, muzyka na 2cd prezentuje się po prostu pełniej i wreszcie odbiera się ją jako całość.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
nieważne ile, ale jakby do wydania np. "Avatara" dorzucili i z 5 takich "Thanator Chase"ów to też by nie zmieniło jakości całości i nagle nie stał by się score Hornera muzyką przełomową i arcydziełem.Mystery Man pisze:Trochę? Moim zdaniem całkiem sporo
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński