Home Alone, Star Trek V 2CD, Batman Returns 2CD, Jade (LALA)
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Ja krajowych nie dostaję, a co tu mówić o zagranicznych. Rozmawiałem dzisiaj ze swoim listonoszem i powiedział mi, ze są naprawdę spore opóźnienia w dostarczaniu przesyłek. Do tego dochodzi ryzyko, że w przedświątecznym szczycie wiele przesyłek, po prostu ginie. Chciałem zamówić dwie płyty nowej Intrady z SAE ale daruję sobie, bo po zeszłorocznych wydarzeniach w analogicznym okresie czasu, na 99% stawiam, że do mnie by nie dotarły.Bucholc Krok pisze:Ktoś inny dostał zagraniczną przesyłkę w tym tygodniu? Kiedy była wysłana?
dla pocieszenia - polecony priorytet od firmy która ma umowę bezznaczkową z pocztą i jest jej jednym z 3 największych kontrahentów (również firma państowa) a wiadomo że takie paczki są traktowane lepiej i bardziej priorytetowo, wysłany 1 grudnia w Wawie dojechał do mnie 10tego. także lepiej teraz nic nie zamawiać, cud że ostatnia lala doszła tak szybko 

#FUCKVINYL
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
W zesżłym roku (jakoś w tym okresie) zginęła mi jedna przesyłka z Intrady. Problemu z wysłaniem drugiej paczki oczywiście nie było, ale smród został. Teraz znowu mnie martwi, że paratcze i Varese jakby się umówili i wczoraj wysłali przesyłki jakby nie mogli poczekać do stycznia.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Do tego dochodzi ryzyko, że w przedświątecznym szczycie wiele przesyłek, po prostu ginie. Chciałem zamówić dwie płyty nowej Intrady z SAE ale daruję sobie, bo po zeszłorocznych wydarzeniach w analogicznym okresie czasu, na 99% stawiam, że do mnie by nie dotarły.

Słyszałem, że polecone (nie priorytety) idą dłużej niż zwykłe listy.Adam Krysiński pisze:dla pocieszenia - polecony priorytet od firmy która ma umowę bezznaczkową z pocztą (...) także lepiej teraz nic nie zamawiać, cud że ostatnia lala doszła tak szybko

Otóż to. Może więcej osób się wstrzyma jednak.nadszyszkownik Kilkujadek pisze: Pewnie, że lepiej nie zamawiać, tylko czy 'limity' będą czekały

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
BATMAN RETURNS 2-CD - nieco lepsze wrażenie niż album oryginalny, słychać/"widać" tą wizję Elfmana na muzykę, chociaż materiału jest naprawdę dużo i tylko elfmaniacy będą potrafili to od razu i za jednym razem przejść. Potężna dawka underscore'u, zabawy z muzyką, Elfmanowych "odjzadów", chociaż jest niewątpliwie kilka highlightów
To wydanie La-Li jakoś ciekawsze wg mnie od poprzedniego 2-CD z "Batmana". Słychać również, że w ciągu tych 3 lat Elfman muzycznie poszedł do góry, muzyka jest chyba bardziej przemyślana, wyrafinowana, technicznie zaawansowana od pierwszego "Batka", mimo że tamten zdecydowanie wygrywa słuchalnością. Mimo wszystko pozycja raczej dla kolekcjonerów Elfmana. Jeżeli chodzi o utwory bonusowe (głównie alternatywne), to zupełnie nie potrafię odróżnić ich od wersji finalnych/filmowych/płytowych, pewnie różnią się zaledwie niuansami, więc jak dla mnie zbędne.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully