THE TREE OF LIFE - ALEXANDRE DESPLAT
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jestem ich bardzo ciekaw. Producenci już wciskają kit, że podobno te dinozaury będą lepsze niż w "Jurassic Park". Taa, bo uwierzęTomek pisze:Są w filmie. Po co zdradzać od razu takie rzeczy w trailerze.Wawrzyniec pisze:Zdjęcia bardzo ładne, ale nie ma tych dinozaurów z Jurassic Park o których miało być tak głośno.

Na pewno na nowe "Journey to the Island" nie ma co liczyć. Na "Journey to the Line" tym bardzi

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Na nowe "Forbidden Corn" też nie ma co liczyćWawrzyniec pisze:Na pewno na nowe "Journey to the Island" nie ma co liczyć. Na "Journey to the Line" tym bardziW ogóle ciekawe ile naprawdę tej oryginalnej muzyki Desplata zostanie wykorzystane
Gdyż na razie to muzycznie brzmi to jak druga "2001 Odyseja kosmiczna"

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Stan Winston nie żyje. Nie będzie już lepszych dinozaurów jak w Jurassic Parku.Wawrzyniec pisze:Jestem ich bardzo ciekaw. Producenci już wciskają kit, że podobno te dinozaury będą lepsze niż w "Jurassic Park". Taa, bo uwierzę
Tak samo mówiono przy "King Kongu", a dinozaury nie były wcale lepsze
![]()
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Co ma piernik do wiatraka??? Ja też ubóstwiam "Jurassic Park" Johna, ale podejrzewam, że nie widziałeś żadnego filmu Malicka jak gadasz takie rzeczy...Wawrzyniec pisze:To przecież mówię, że opowiadają bajki, że dinusie będą lepsze. Wiadomo, że nie będę. Zresztą właśnie przesłuchałem sobie "Jurassic Park" i naprawdę z całym szacunkiem, ale wątpię, aby te dinusie z "The Tree of Life" miały tak dobry podkład muzyczny

I gdzie to niby opowiadają (że dinozaury lepsze)? Pewnie na forach filmowych snują domysły i się nakręcają nawzajem.
Mystery Man pisze:Niemowlę już jest

Się uczepił tej "Odysei kosmicznej"...Wawrzyniec pisze:Ale czy w takim razie to nie będzie trochę kopiowanie "Odysei Kosmicznej", jak do ujęć kosmosu użyją klasykiCiekawe czy czarny monolit i małpy z kośćmi też się pojawią
![]()

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie. Co to za podłe insynuacjeKoper pisze:No teraz go obrażasz. Wawrzek miałby TTRL nie widzieć?Tomek pisze:ale podejrzewam, że nie widziałeś żadnego filmu Malicka jak gadasz takie rzeczy...![]()
:D

A po za tym widziałem jeszcze dwa filmy, ale tytuły jakoś nie pamiętam. Ten Domek na Prerii i to Pocahontas z byłym Alcicji Bachledy Curuś oraz z muzyką Hornera i klasyką też widziałem. Ale mi się mniej podobały.
Ostatnio zmieniony czw gru 16, 2010 23:46 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 3 razy.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Czytałem gdzieś wypowiedź, jakoby Malick nakręcił sceny "narodzin Wszechświata", które miałyby rozpoczynać film - nie wiem czy to prawda, ale w sumie takie coś pasowałoby do tak ambitnego tematu, jakiego reżyser się podjął w tym filmie. Trochę szkoda, że wciąż kompletnie nic nie wiadomo (trailer ma niezwykłą cechę, że pomimo tej dwuminutowej zajawki nie wiemy nic więcej niż choćby miesiąc temu
), choć z drugiej strony jest to na swój sposób fascynujące.
Intryguje mnie bardzo ujęcie "klęczącego" Penna w 1:45 - zastanawiam się, co będzie reprezentować ta scena. Jakieś zaświaty w Malickowym wydaniu? Skoro porywa się na opowieść o życiu i śmierci, to można się chyba i tego spodziewać. Oby nie wyszło pretensjonalnie, bo przy tak ambitnej tematyce o porażkę nietrudno.

Intryguje mnie bardzo ujęcie "klęczącego" Penna w 1:45 - zastanawiam się, co będzie reprezentować ta scena. Jakieś zaświaty w Malickowym wydaniu? Skoro porywa się na opowieść o życiu i śmierci, to można się chyba i tego spodziewać. Oby nie wyszło pretensjonalnie, bo przy tak ambitnej tematyce o porażkę nietrudno.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tego to się boję najbardziej. Gdyż nie wiem czy komuś nawet grupie Monty Python udało się odpowiedzieć na pytanie "nad sensem życia". W sumie może nietrafne porównanie, ale pamiętam zapowiedzi "The Fountain", jak to wizualnie wyglądała, jaka tematyka itd. a wyszedł tradycyjny przerost formy nad treścią. Ale to niby Malick, więc liczę, że będzie dobrze.Marek Łach pisze:Oby nie wyszło pretensjonalnie, bo przy tak ambitnej tematyce o porażkę nietrudno.