CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?
Świat wg. Kiepskich - odcinek pt. "Majty polskie". Dla mnie najlepszy odcinek w historii tego serialu, ze świetnymi tekstami ("arkadiusz zasrany", dialog łóżkowy Ferdka i Halinki na temat występu Haliny na wybiegu Paździocha). Fantastyczne aktorstwo (Grabowski - rządzi!), Paździoch ekstra, jest i Walduś, multum prześmiesznych scen -, paździoch po stracie gaci, rozmowa przy stole, przesłuchanie do kolekcji mody - i wejście tego dziadka -
Ferdek: "Biorę Pana do kolekcji"
Dziadek: "Jakiej kolacji?"
Ferdek : "Będziesz Pan modelem!"
Dziadek : "Jakim menelem chuliganie!"
Wszystko jest tak zagrane że miazga!
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Chyba wolę czapkę, niewidkę..Turek pisze:Świat wg. Kiepskich - odcinek pt. "Majty polskie". Dla mnie najlepszy odcinek w historii tego serialu, ze świetnymi tekstami ("arkadiusz zasrany", dialog łóżkowy Ferdka i Halinki na temat występu Haliny na wybiegu Paździocha). Fantastyczne aktorstwo (Grabowski - rządzi!), Paździoch ekstra, jest i Walduś, multum prześmiesznych scen -, paździoch po stracie gaci, rozmowa przy stole, przesłuchanie do kolekcji mody - i wejście tego dziadka -
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ta realizacja dodaje swojskości, swoistego uroku,l łatwiej uwierzyć że wszystko jest prawdziwe. Na dodatek wszystko tam zdaje się być takie realne - Kiepscy nie mają w domu mebli kolorowych z Ikei, męczą ich przyziemne kłopoty, nie chodzą na obcasach po domu ani w markowych ciuchach nie gadaja do siebie per "kochanie", itd Wszystko jest takie ludzki i prawdziwe przez toKoper pisze:Nie przepadam za Kiepskimi (zdecydowanie wolę Bundych), drażni mnie chałupnicza realizacja.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jak to? A Mariolka i Walduś?Turek pisze:ani w markowych ciuchach

Moim zdnaiem jest trochę przegięcie w drugą stronę.nie gadaja do siebie per "kochanie", itd Wszystko jest takie ludzki i prawdziwe przez to
Co do Bundych to też mi się bardziej podobali, chociaż z tych wszystkich "rodznnych" seriali to chyba Bill Cosby Show najbardziej.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No już bez przesady z tą prawdziwością. O ile samo mieszkanie prezentuje się żulersko-realistycznie, to już akcja niekoniecznie. Wszystko w duży nawias pewnej metafory wzięte. Ale mnie drażnią te fatalne efekty, te szyldy jedną czcionką na tekturce, Mariusz Czajka w pierwszych odcinkach w kilkunastu rolach itp. itd.Turek pisze:Ta realizacja dodaje swojskości, swoistego uroku,l łatwiej uwierzyć że wszystko jest prawdziwe. Na dodatek wszystko tam zdaje się być takie realne - Kiepscy nie mają w domu mebli kolorowych z Ikei, męczą ich przyziemne kłopoty, nie chodzą na obcasach po domu ani w markowych ciuchach nie gadaja do siebie per "kochanie", itd Wszystko jest takie ludzki i prawdziwe przez to
A najlepsze seriale komediowe kręcili i kręcą Brytyjczycy. Koniec kropka.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński