Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jak to nie oceniasz?nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Dlatego , jak już mówiłem, każdy postępuje wedle własnego uznania. Ja nikomu w portfel nie zaglądam, nikogo nie oceniam i tego też oczekuję od innych.
"Mnie folia na płycie, jest zasadniczo obojętna i nie traktuje tego jak fetysz."
To jest ocena.

Każdą istniejącą płytę można dostać. Kwestia ceny.nadszyszkownik Kilkujadek pisze: Airbendera też możesz dostać,ale wiadomo, że nie będzie to za 20$

- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Nie, to jest stwierdzenie, które mówi, jaki mam stosunek do celafonu na płycie. Gdybym jednak dodał zdanie, że: 'głupi są Ci, którzy zafoliowane płyty kupuj albo Ci, którzy ich nie kupują, to byłaby ocenaBucholc Krok pisze:
Jak to nie oceniasz?
"Mnie folia na płycie, jest zasadniczo obojętna i nie traktuje tego jak fetysz."
To jest ocena.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Oczywiście, przede wszystkim informuje o Twoim stosunku, ale też ocenia innych, którzy mają odmienne zdanie. Bo samo stwierdzenie "jak fetysz" z czegoś wynika. Zaraz się pojawia pytanie - a kto traktuje jak fetysz? To jest stary chwyt w debacie politycznej.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Nie, to jest stwierdzenie, które mówi, jaki mam stosunek do celafonu na płycie.

Inny przykład:
pytanie - czy jeżdżąc samochodem ma pan zapięte pasy bezpieczeństwa?
odpowiedź - tak, nie jestem głupi.
Przecież w tej odpowiedzi nie ma stwierdzenia "ci, którzy nie robią tak jak ja są głupi". Ale ta odpowiedż w rzeczywistości to stwierdzenie zawiera. Wystarczyło odpowiedzieć "tak".
To byłaby otwarta ocena.Gdybym jednak dodał zdanie, że: 'głupi są Ci, którzy zafoliowane płyty kupuj albo Ci, którzy ich nie kupują, to byłaby ocena

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully