Re-recordingi jakich byście sobie życzyli.
Re-recordingi jakich byście sobie życzyli.
Jak w temacie. Po ostatnich świetnych re-recach, zwłaszcza Conanie można zastanawiać się co też czeka nas w przyszłości. A co byście chcieli w re-recu? Ja teraz czekam na
THE TEN COMMANDMENTS Elmera Bernsteina. Kocham ten score, ale to reckowane przez Marka wydanie ma kiepskawy już dźwięk i pewne braki materiału a w szczególności nieobecność tego utworu:
http://www.youtube.com/watch?v=nm4pmLhWG_M
Czemu do ciężkiej cholery Bernstein nie zrobił tego utworu nagrywając swój re-rec w 89 - NIE WIEM!!!
Usłyszeć "Exodus" z TTC w nowym nagraniu - to by musiało być cudowne!
THE TEN COMMANDMENTS Elmera Bernsteina. Kocham ten score, ale to reckowane przez Marka wydanie ma kiepskawy już dźwięk i pewne braki materiału a w szczególności nieobecność tego utworu:
http://www.youtube.com/watch?v=nm4pmLhWG_M
Czemu do ciężkiej cholery Bernstein nie zrobił tego utworu nagrywając swój re-rec w 89 - NIE WIEM!!!
Usłyszeć "Exodus" z TTC w nowym nagraniu - to by musiało być cudowne!
Ostatnio zmieniony pn gru 13, 2010 17:37 pm przez Turek, łącznie zmieniany 1 raz.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Chariots of Fire Vangelisa. Gdyby tak wywalili zbędne fragmenty, umieścili na płycie utwory, które się wcześniej nie pojawiły... byłoby pięknie. I jeszcze trochę by te, w dużej mierze nieco archaiczne motywy trochę odświeżyli...Ale to pewnie chyba zrobiłby tylko sam Vangelis, a jestem w 95% pewien, że tego nie zrobi.
Poza tym byłbym w siódmym niebie, gdyby wydali cokolwiek ze starszych (no bo nowych w sumie za bardzo nie ma) soundtracków Vangelisa, które nie zostały wydane w ogóle.
Poza tym byłbym w siódmym niebie, gdyby wydali cokolwiek ze starszych (no bo nowych w sumie za bardzo nie ma) soundtracków Vangelisa, które nie zostały wydane w ogóle.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Nie wiem czy re-recording elektroniki ma jakiś sens, gdy dodatkowo jej autorem był ktoś tak specyficzny jak Vangelis.
Próbkę 're-recording' dali na przykład Prażanie, gdy na albumie "Essential Music Collection" Zimmera spróbowali zagrać jego elektronikę - wyszło tragicznie...
Próbkę 're-recording' dali na przykład Prażanie, gdy na albumie "Essential Music Collection" Zimmera spróbowali zagrać jego elektronikę - wyszło tragicznie...
Mówisz o wydaniu Tadlow?Turek pisze: Usłyszeć Exodus w nowym nagraniu - bezcenne...

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak dla mnie nie ma...Tomek pisze:Nie wiem czy re-recording elektroniki ma jakiś sens, gdy dodatkowo jej autorem był ktoś tak specyficzny jak Vangelis.
"ORCA" Morricone. Jedyne wydanie Legend zarówno pod względem jakości dźwięku jak i zawartości w stosunku do tego, co w filmie to porażka. Japońskie dorzuca tylko piosenkę do tego, więc też nic tu nie ratuje.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie widzę najmniejszego sensu re-recordingu The Lion Kinga. Przecież taśmy nie spłonęły ani nic i pewnie jakby chcieli to by szło to wydać bez nagrywania na nowo. Tym bardziej, że to nie jest klasycznie orkiestrowa praca, by tak łatwo szło to re-recordingować.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
To chyba pomyliłem tematy ... 
chodziło mi o to,co chciałbym zobaczyć wydane jako complete
piosenki są integralną częścią tego soundtracku,trudno sobie wyobrazić tę pracę bez otwierającego całość " Circle of Life ",tak więc piosenki być powinny a co do dem to chodziło mi o osobną płytę z demami Eltona,wszak takie istnieją:
http://www.youtube.com/watch?v=pir_atlr_48

chodziło mi o to,co chciałbym zobaczyć wydane jako complete
piosenki są integralną częścią tego soundtracku,trudno sobie wyobrazić tę pracę bez otwierającego całość " Circle of Life ",tak więc piosenki być powinny a co do dem to chodziło mi o osobną płytę z demami Eltona,wszak takie istnieją:
http://www.youtube.com/watch?v=pir_atlr_48