Bez echaAdam Krysiński pisze:błądMarek Łach pisze:Narnii jeszcze nie słuchałem.
Złote Globy 2011
-
bladerunner
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Raczej czwórkowa bym rzekł.Marek Łach pisze:Wiem, że dla Ciebie Alicja jest piątkowa, tak jak Ty wiesz, że dla mnie jest trójkowa.Wawrzyniec pisze:Proszę w takim razie uprzejmie o tytuły, tych lepszych?
Wiem, że "Smok", co jeszcze?
"Airbender" i "Daybreakers" to dobre, nawet bardzo dobre score'y, ale do słabych filmów. I niestety nagradzanie ich byłoby też w jakimś stopniu nagradzanie słabych filmów. I tutaj jury jestem w stanie zrozumieć. "Oceans" to dokument, a nie wiem czy kiedyś jakiś dokument miał nominację do Globa.Marek Łach pisze:Airbender, Potter, z symfonicznych rzeczy jeszcze Daybreakers, Let Me In czy Oceans. To z takich najgłośniejszych rzeczy. Narnii jeszcze nie słuchałem.
A co do "Pottera" to jak mówiłem score technicznie dobry, ale niestety bez większych walorów, to już lepsza praca Desplata jest nominowana. Zresztą "Pottery" jak "Narnia" już miały nominacje do Globów.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
bladerunner
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Z Oceans się może zagalopowałem.Wawrzyniec pisze:"Airbender" i "Daybreakers" to dobre, nawet bardzo dobre score'y, ale do słabych filmów. I niestety nagradzanie ich byłoby też w jakimś stopniu nagradzanie słabych filmów. I tutaj jury jestem w stanie zrozumieć. "Oceans" to dokument, a nie wiem czy kiedyś jakiś dokument miał nominację do Globa.
A co do "Pottera" to jak mówiłem score technicznie dobry, ale niestety bez większych walorów, to już lepsza praca Desplata jest nominowana. Zresztą "Pottery" jak "Narnia" już miały nominacje do Globów.
-
bladerunner
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Bladu musisz się niestety pogodzić z faktem, że HGW nigdy nie dostanie nominacji do najważniejszych nagród, bo:
a) nigdy już nie napisze nic wybitnego
b) nigdy nie napisze nic rewolucyjnego
c) nigdy nie napisze nic reprezentatywnego dla któregoś trendu gatunku
d) zawsze już będzie zaszufladkowany do crapowatych thrillerów Scotta i jemu podobnych.
Życie. Na pocieszenie: Poledouris poza jedną Emmy też nic nie wygrał

d) zawsze już będzie zaszufladkowany do crapowatych thrillerów Scotta i jemu podobnych.
Życie. Na pocieszenie: Poledouris poza jedną Emmy też nic nie wygrał
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A i słusznie, że nie pamiętasz, gdyż nominacji do Globa nigdy nie miał. Tylko dwie do OscaraMarek Łach pisze:A kiedy Potter miał nominację, bo nie pamiętam?
A "Alicja" to ma w sumie aż trzy nominacje. Za muzykę, dla Deppa i najlepszą komedią, albo musical.
"Inception" też na szczęście sporo zgarnęło, ale szkoda, że jeżeli chodzi o nominacje aktorskie zero.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bladu specjalnie z tym HGW prowokuje, więc ja już nawet nie staram się reagować na te zaczepkiMarek Łach pisze:Bladu musisz się niestety pogodzić z faktem, że HGW nigdy nie dostanie nominacji do najważniejszych nagród, bo:
Życie. Na pocieszenie: Poledouris poza jedną Emmy też nic nie wygrał![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
-
bladerunner
a ) nie skreślajmy Go jeszcze .Marek Łach pisze:Bladu musisz się niestety pogodzić z faktem, że HGW nigdy nie dostanie nominacji do najważniejszych nagród, bo:
Życie. Na pocieszenie: Poledouris poza jedną Emmy też nic nie wygrał![]()
b ) potencjał ma , więc kto wie..?
c ) a kino przygodowe Narnia czy Prince of Persia? może coś jeszcze napisze, też bym go nie skreślał. Można nie znać Gregsona, ale motyw Narnii kojarzy masa osób, uwierz.
d) tu się zgodzę.
Fakt Basil nie dostał Oscara za Conana, tak jak Gregsona za Królestwo
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nie ma.bladu pisze:b ) potencjał ma , więc kto wie..?
"He's a Pirate" Badelta (Zimmera) zna jeszcze więcej osób. Czy to o czymś świadczy?j.w. pisze:c ) a kino przygodowe Narnia czy Prince of Persia? może coś jeszcze napisze, też bym go nie skreślał. Można nie znać Gregsona, ale motyw Narnii kojarzy masa osób, uwierz.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.