ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#991 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 15:13 pm

Wawrzyniec pisze:
lis23 pisze:Ja tam myślę że nominacja może będzie ale na Oscara szans nie ma
Mam taka nadzieje. Gdyz to bylby naprawde smiech na sali, gdyby Desplat za tego Pottera dostal Oscara, a Williams za ani jednego ze swoich nie dostal. :roll:
Patrz Tobie każdy powtarza w kółko to samo a Ty nadal swoje. Desplat Pottera jest zdecydowanie lepszy od 1 i 2 Williamsa, która wieje nudą.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#992 Post autor: Adam » pt gru 03, 2010 15:14 pm

Wawrzyńcu, Twojego Big Dżona nawet Jan EjPi pozamiatał na gali :lol:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#993 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 03, 2010 15:16 pm

A dlaczego piszesz o tylko o Potterach 1 i 2, a co z trojka. Dla mnie akurat score Desplata jest nudny, pomijajac te kawalki a la "The Dark Knight". A naprawde nudne, to jest to ciagle powtarzanie, ze muzyka Williamsa jest nudna. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#994 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 15:17 pm

Wawrzyniec pisze:A dlaczego piszesz o tylko o Potterach 1 i 2, a co z trojka. Dla mnie akurat score Desplata jest nudny, pomijajac te kawalki a la "The Dark Knight". A naprawde nudne, to jest to ciagle powtarzanie, ze muzyka Williamsa jest nudna. :roll:
bo nad trójką można by ewentualnie pomyśleć, że jest lepsza, ale to po długich żmudnych debatach :P .

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#995 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 03, 2010 15:18 pm

Adam Krysiński pisze:Wawrzyńcu, Twojego Big Dżona nawet Jan EjPi pozamiatał na gali :lol:
A masz na mysli te pamietna gale :roll: Chyba juz nie raz pisalismy i wiekszosc osob sie ze mna zgadza, ze teoretycznie to Jan EjPi najmniej zasluzyl na te statuetke z tych nominowanych :roll:

bladerunner

#996 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 15:19 pm

Wawrzyniec pisze:
Adam Krysiński pisze:Wawrzyńcu, Twojego Big Dżona nawet Jan EjPi pozamiatał na gali :lol:
A masz na mysli te pamietna gale :roll: Chyba juz nie raz pisalismy i wiekszosc osob sie ze mna zgadza, ze teoretycznie to Jan EjPi najmniej zasluzyl na te statuetke z tych nominowanych :roll:
Za dużo dobrych prac, żeby Kaczmarek dostał tego oscara. Nie zasłużył i tyle w temacie.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#997 Post autor: DanielosVK » pt gru 03, 2010 15:23 pm

Wawrzyniec pisze:
Dostał pewnie, bo jego muzyka była trochę nietypowa dla Hollywoodu. Poza tym, też wolałbym Pasję i Osadę, ale Marzyciela stawiam nad Więźniem Azkabanu. W każdej kategorii.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#998 Post autor: Koper » sob gru 04, 2010 15:15 pm

Wawrzyniec pisze:A masz na mysli te pamietna gale :roll: Chyba juz nie raz pisalismy i wiekszosc osob sie ze mna zgadza, ze teoretycznie to Jan EjPi najmniej zasluzyl na te statuetke z tych nominowanych :roll:
Ty chyba sam się ze sobą zgadzasz.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#999 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 04, 2010 17:35 pm

To chyba zrozumiale.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1000 Post autor: Adam » ndz gru 05, 2010 10:23 am

Film Romka pozamiatał Europejskie Nagrody Filmowe.. otrzymał aż 6 nagród w kategoriach: Najlepszy Film, Reżyser (Polański), Scenarzysta (Polański i Robert Harris), Scenograf (Albrecht Konrad), Kompozytor (Alexandre Desplat) i Aktor (Ewan McGregor).

8)
#FUCKVINYL

bladerunner

#1001 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 10:26 am

Adam Krysiński pisze:Film Romka pozamiatał Europejskie Nagrody Filmowe.. otrzymał aż 6 nagród w kategoriach: Najlepszy Film, Reżyser (Polański), Scenarzysta (Polański i Robert Harris), Scenograf (Albrecht Konrad), Kompozytor (Alexandre Desplat) i Aktor (Ewan McGregor).

8)
film dobry, ale trochę za monotonny i długi.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#1002 Post autor: muaddib_dw » ndz gru 05, 2010 10:47 am

Koper pisze:
Wawrzyniec pisze:A masz na mysli te pamietna gale :roll: Chyba juz nie raz pisalismy i wiekszosc osob sie ze mna zgadza, ze teoretycznie to Jan EjPi najmniej zasluzyl na te statuetke z tych nominowanych :roll:
Ty chyba sam się ze sobą zgadzasz.
Tak to był pamiętny rok i bardzo dobre soundtracki były wówczas nominowane, osobiście bardzo mi się podoba Marzyciel lecz oscarowym soundtrackiem dla mnie nie jest.
Prace Williamsa zawsze mają wysoki poziom do którego akademia zwyczajnie się przyzwyczaiła jak i wiele osób na tym forum.
Szkoda mi natomiast J. N. Howarda który otarł się wówczas o statuetkę i podejrzewam, że jakby w tym roku lub ubiegłym wyskoczył z Osadą to by pozamiatał.
O Tomku i drugim Johnku nie wspominam bo dla mnie to były średniaki takie uzupełniacze aby 5 nominacji było :twisted:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1003 Post autor: DanielosVK » ndz gru 05, 2010 11:32 am

Pasja bije na głowę Więźnia Azkabanu, nie bluźnij.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1004 Post autor: Adam » ndz gru 05, 2010 11:33 am

no raczej :? ale znów fanboje ostro propagande sieją :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#1005 Post autor: bladerunner » ndz gru 05, 2010 11:34 am

DanielosVK pisze:Pasja bije na głowę Więźnia Azkabanu, nie bluźnij.
Amen.

ODPOWIEDZ