jedno ''The Truth About Ruth'' jest lepsze niż połowa tego co skomponował JWWawrzyniec pisze:Dobrze, dobrze, fajnie fajnie, ale tez juz nie przesadzajmy z tym "Ghost Writerem" dobry, klasyczyny, trzymajacy w napieciu thriller, ale przynajmniej mnie z nog nie zwalil. Podobal mi sie, ale jeszcze zyje.
Oscary 2011
-
bladerunner
Akademia zlikwidowała kategorię "The Best Orginal Song". Jako powód podali, że ta kategoria jest mało filmowa. Może dlatego, że wygrywały piosenki, które leciały w napisach końcowych, gdy już na sali kinowej pozostajemy tylko my i obsługa kina, bo pozostali widzowie już dawno wyszli.Marek Łach pisze:Ale popatrzcie, że na swojej stronie Disney w ogóle nie udostępnił score'u z TS3 - jest udostępniona tylko piosenka, która na pewno zostanie nominowana.
Po tegorocznych ścieżkach słychać, że piosenki zupełnie olali. Przestali to komponować, a jak już coś się znajdzie to badziewie. Wyjątkiem są produkcje Disneya ("Toy Story 3", "Tangled").
Czy Desplat może mieć 2 nominacje za HP i Króla?
-
bladerunner
i dobrze, w ogóle nie lubie zbytnio scorów, gdzie są takowe durnowate piosenki. Z tego powodu nie mam żadnego Menkena i nie płaczę, choć Alladina bym chciałTomek pisze:Może mieć, nie jest to niewykluczone.
A co do likwidacji tej kategorii, to skąd masz takie info?
Jeżeli tak zrobili to bardzo dobrze, bo ta kategoria była coraz słabsza z roku na rok a i komponowanie piosenek do filmów (oprócz animacji) praktycznie w obecnej dobie wyginęło...
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
A co powiesz o tej piosence http://www.youtube.com/watch?v=9INUQd12XUA nie ma jej w filmie lecz Williams miał kaprys i takowa jest, jest lepsza od wszystkich które HGW napisał a raczej które chciałby napisaćbladerunner pisze:i dobrze, w ogóle nie lubie zbytnio scorów, gdzie są takowe durnowate piosenki. Z tego powodu nie mam żadnego Menkena i nie płaczę, choć Alladina bym chciałTomek pisze:Może mieć, nie jest to niewykluczone.
A co do likwidacji tej kategorii, to skąd masz takie info?
Jeżeli tak zrobili to bardzo dobrze, bo ta kategoria była coraz słabsza z roku na rok a i komponowanie piosenek do filmów (oprócz animacji) praktycznie w obecnej dobie wyginęło...:P.
-
bladerunner
-
bladerunner
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ja jestem jak najbardziej za piosenkami w filmie lecz nie na napisach tylko w filmie z obrazem, ale powiadam PIOSENKAMI a nie pitoleniem w stylu Hanki Montanki. Kiedyś się pisało PIOSENKI http://www.youtube.com/watch?v=BYOE_b4aYD0 - geniusz i jak to nazywacie megakult.