Hans Zimmer - Superman

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#91 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 19:06 pm

Paweł Stroiński pisze:Mam jeszcze Mrówkę Z, ale na kasecie :D
A widzisz Mrówy nie mam, ale jakoś to przeżyję, gorzej, że kurczaków nie posiadam :shock: :? .

A to, że nie jesteś zadowolony z kolekcji to nic nie znaczy :!: :) .

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#92 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 19:07 pm

Nie mam też paru Hansów, których bym chciał mieć (np. Aniołów i demonów, chcę, bo mam Kod da Vinci, nie mam Frost/Nixona też z ostatnich prac)

Za to ostatnio udało mi się dostać Beyond Rangoon (WRESZCIE!) i K2 (jako prezent od kumpla z Kanady :D), więc o tyle fajnie.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#93 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 19:07 pm

Bladu, urodziny miałem 25.11 :D

bladerunner

#94 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 19:20 pm

Paweł Stroiński pisze:Bladu, urodziny miałem 25.11 :D
ale, fail :P .

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#95 Post autor: Althazan » czw gru 02, 2010 19:57 pm

bladerunner pisze:gorzej, że kurczaków nie posiadam :shock: :?
A chcesz Baldu moje? Wreszcie dorwałem japońskie kurczaki, więc moje szukają nowego domu... :)

bladerunner

#96 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 20:07 pm

Althazan pisze:
bladerunner pisze:gorzej, że kurczaków nie posiadam :shock: :?
A chcesz Baldu moje? Wreszcie dorwałem japońskie kurczaki, więc moje szukają nowego domu... :)
Jasne, że Chce :) , przecież to megakult.

Gratulacje japońca.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#97 Post autor: Althazan » czw gru 02, 2010 22:02 pm

bladerunner pisze:Jasne, że Chce :) , przecież to megakult.
OK! Są Twoje! :)

bladerunner

#98 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 22:19 pm

Althazan pisze:OK! Są Twoje! :)
Super :!: :) .

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#99 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 22:40 pm

Kurczaki bym chciał, nie powiem.

Wraith
Szofer w RCP

#100 Post autor: Wraith » pt gru 03, 2010 00:24 am

Dobra - nie chcę zawczasu oceniać, ale nie ukrywam, że mam obawy co do efektu końcowego. Jak już zauważono, Superman to nie Batman. Nie można potraktować ich muzycznie w ten sam sposób (choć nawet zimmerowskie Batmany w ogóle do mnie nie trafiają. Słuchając ich, zacząłem lubić Elfmanowskie :P).

Podejście Ottmana mi się podobało. Zachować pewne elementy z Williamsa i wokół nich budować własny pomysł. Zwróćcie uwagę jak się skończyła samowolka Thorne'a i Courage'a w Supermanach III i IV. Nie patrzę tu przez pryzmat "kiepskości" filmów, bo można napisać świetną muzykę do najgorszego kiczu (Goldsmith w Star Trek V). Nawet jeżeli ktoś nie jest zachwycony muzyką z Superman Returns, nie może powiedzieć, że była zła.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#101 Post autor: Paweł Stroiński » pt gru 03, 2010 00:50 am

Ja w ogóle nie rozumiem tego rebootu, szczerze mówiąc (o filmie Singera nic nie mówię, bo po pierwsze nie widziałem, a po drugie - z tego, co kojarzę - to był taki Superman 1,5, prawda? Fabuła działa się między jedynką a dwójką, z tego, co kojarzę?).

Czy jest cokolwiek w Supermanie, co pozwala na mroczniejszą wersję? Realistycznie a la Batman zrobić się tego nie da, chyba że Krypton znajdzie się gdzieś w stanie Missouri albo Północnej Dakocie, a tego raczej nie zrobią :D

Wraith
Szofer w RCP

#102 Post autor: Wraith » pt gru 03, 2010 01:26 am

Superman Returns dzieje się po dwójce. Tak jakby trójka i czwórka nie powstały.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#103 Post autor: muaddib_dw » pt gru 03, 2010 09:33 am

Ottman bardzo ładnie wplótł w swoją muzykę tematy Williamsa. posiadam ta płyte i jestem z niej bardzo zadowolony i również uważam że Zimmer powinien iść w tym kierunku.
Co do muzyki z Supermana IV Williams napisał do niego extra 3 kawałki które sa świetne :wink:

bladerunner

#104 Post autor: bladerunner » pt gru 03, 2010 11:45 am

Paweł Stroiński pisze:Kurczaki bym chciał, nie powiem.
a ja od lat kilku marze o autografie Hansa na gladiatorze :) .

Ulubiony film, ulubiona płyta, brakuje tylko ...

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#105 Post autor: Wawrzyniec » pt gru 03, 2010 15:01 pm

muaddib_dw pisze:Ottman bardzo ładnie wplótł w swoją muzykę tematy Williamsa. posiadam ta płyte i jestem z niej bardzo zadowolony i również uważam że Zimmer powinien iść w tym kierunku.
Chyba jestem ostatnia osoba na forum, ktorej mozna byloby zarzucic, ze nie uwielbiam Williamsa. Ale mimo to uwazam i po raz kolejny powtarzam, ze Zimmer powinien podejsc do tego projektu, tak jakby muzyka Williamsa w ogole nie istniala. Tabula rasa, dokladnie od poczatku. Muzyka Williamsa jest tak wyrazista i wybitna, ze wszelkie proby jej przearanzowania, czy tez kopiowania itd. skazane jest na porazke. To jest calkowicie nowy Superman, wiec potrzebuje calkowicie nowej muzyki. Zreszta jeszcze nie wiemy, jak ten film bedzie wygladac, wiec kto wie, ale mozliwe, ze do snyderowskiej wizji, muzyka Maestro w ogole by nie pasowala.

P.S. Nie mam juz 15 lat. Niestety, starosc nie radosc. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ