Hans Zimmer - Superman

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#76 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 16:18 pm

Mystery Man pisze:
Koper pisze:Panowie, jest jeszcze szansa, że Snyder zrobi jak przy Watchmenach. Nawciska piosenek a score będzie tylko dopełnieniem. :P
Hansu tak łatwo się nie wywinie, nowy temat Supermana musi być, chyba, że Snyder wstawi piosenkę Superman Eminema :wink:
Wywinie się. Zrobi ambient, Clemmensen da *, a 15-letnie dzieciaki będą się zachwycać, album się sprzeda, film się sprzeda i jest gites.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#77 Post autor: Mystery » czw gru 02, 2010 16:21 pm

Paweł Stroiński pisze:Wywinie się. Zrobi ambient, Clemmensen da *, a 15-letnie dzieciaki będą się zachwycać, album się sprzeda, film się sprzeda i jest gites.
I właśnie dlatego jest Hans, a nie nikt inny :) Ciekawe czy weźmie Balfe? :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#78 Post autor: Koper » czw gru 02, 2010 16:22 pm

Ambient pod sceny w slom-mo? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#79 Post autor: Tomek » czw gru 02, 2010 16:49 pm

Mefisto pisze:
Paweł Stroiński pisze:Poza tematem (Williamsa) ten score to szajs, jak 90% twórczości Ottmana (poza Valkyrie, ale to też bywa podróba Monachium).
Usual suspects, Pumpkin, Goodbye Lover, Astro boy, X2, Apt Pupil, Cruel intentions, Lake Placid, Incognito... - to tak na dobry początek. Ottman może wybitnym kompozytorem nie jest, ale daje chłop radę, a często ma świetne przebłyski, szczególnie biorąc pod uwagę jego wykształcenie.
Paweł ocenia całą twórczość Ottmana na podstawie tego, że X2 nie zrobiło na nim wrażenia ;-)
Paweł Stroiński pisze:Wywinie się. Zrobi ambient, Clemmensen da *, a 15-letnie dzieciaki będą się zachwycać, album się sprzeda, film się sprzeda i jest gites.
Dla tych, którzy wymagają od muzyki filmowej czegoś innego, gites to nie jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#80 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 17:03 pm

Ale to nie my się tu liczymy, Tomek. Właśnie doskonale przedstawiłem (z wyjątkiem nieświadomości istnienia Clemmensena) uzasadnienie studia filmowego.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#81 Post autor: muaddib_dw » czw gru 02, 2010 18:28 pm

Kolejny kompozytor który pisze w cieniu geniuszu Williamsa :D Oby temat lotu nie był zbyt ciężki, bo nawet superbohater go nie udźwignie. Williams w tematach lotu jest mistrzem :twisted:
Ostatnio zmieniony czw gru 02, 2010 18:34 pm przez muaddib_dw, łącznie zmieniany 1 raz.

bladerunner

#82 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 18:29 pm

Wiedziałem, że Muaddib nie wytrzyma co z Ciebie za fanboj gorszy ode mnie ? :)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#83 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 18:30 pm

Mystery Man pisze:
I właśnie dlatego jest Hans, a nie nikt inny :) Ciekawe czy weźmie Balfe? :)
W Remote Control Balfe jest teraz drugi po Bogu (Hansie). Oczywiście, że go weźmie.

bladerunner

#84 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 18:33 pm

O właśnie Paweł, a może Ty wkleisz zdjęcia swojej kolekcji :?: :) .

Zimmer się starzeje, ale to obecnie l nr 1 muzyki filmowej, więc bez problemu przekształci temat Williamsa na swój elektroniczny :P, no chyba że mu fanboje Williamsa czyt. Muaddib będą grozić jak Ottmanowi :) .
Ostatnio zmieniony czw gru 02, 2010 18:33 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#85 Post autor: muaddib_dw » czw gru 02, 2010 18:33 pm

bladerunner pisze:Wiedziałem, że Muaddib nie wytrzyma co z Ciebie za fanboj gorszy ode mnie ? :)
:twisted:

bladerunner

#86 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 18:34 pm

muaddib_dw pisze:
bladerunner pisze:Wiedziałem, że Muaddib nie wytrzyma co z Ciebie za fanboj gorszy ode mnie ? :)
:twisted:
Ty masz lepsze zawiasy niż ja z Gregsonem :twisted:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#87 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 18:46 pm

bladerunner pisze:O właśnie Paweł, a może Ty wkleisz zdjęcia swojej kolekcji :?: :) .

Zimmer się starzeje, ale to obecnie l nr 1 muzyki filmowej, więc bez problemu przekształci temat Williamsa na swój elektroniczny :P, no chyba że mu fanboje Williamsa czyt. Muaddib będą grozić jak Ottmanowi :) .
Nie jestem z niej wcale zadowolony i nie mam żadnego Gregsona (choć chciałbym tylko Kingdom of Heaven. Nie, Sinbad mnie nie zachwycił :D )

Ani jednego Powella też. Dużo ścieżek mam w kartonach jako recenzenckie kopie od Varese. Nic takiego. Limitów też tylko 6 (The Egyptian, Goonies, Lonely Are the Brave, Black Sunday, The Matrix Deluxe, North by Northwest)

Chciałbym Family Plot, ale mnie nie stać :(

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#88 Post autor: muaddib_dw » czw gru 02, 2010 18:49 pm

A może tandem Zimmer/Snyder stworzą nowy wizerunek superbohatera http://www.youtube.com/watch?v=4l3Ic2Cb8cw :lol:

bladerunner

#89 Post autor: bladerunner » czw gru 02, 2010 18:58 pm

Paweł Stroiński pisze:
bladerunner pisze:O właśnie Paweł, a może Ty wkleisz zdjęcia swojej kolekcji :?: :) .

Nie jestem z niej wcale zadowolony i nie mam żadnego Gregsona (choć chciałbym tylko Kingdom of Heaven. Nie, Sinbad mnie nie zachwycił :D )
:D:D. Ja niedługo wrzucę swoją kolekcję Gregów bo ostatnio się mocno powiększyła .
Paweł Stroiński pisze: Chciałbym Family Plot, ale mnie nie stać :(
Nic nie bój Paweł, zrobimy zrzutę na forum :) . Tylko musimy wiedzieć kiedy masz urodziny :P.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#90 Post autor: Paweł Stroiński » czw gru 02, 2010 18:59 pm

Mam jeszcze Mrówkę Z, ale na kasecie :D

ODPOWIEDZ