Znaczy sie jak widac, ja tam kilka plyt Williamsa posiadam. Ale zawsze moze sie ktos pojawic i napisac: "Ech Wawrzek, co z Ciebie za fanboy Williamsa, skoro nie masz "E.T." czy "Jaws"."Wojtek pisze:jeśli kolekcja jest wyznacznikiem tego, czy się jest czyimś fanem, to ja chyba nawet Johna Williamsa nie lubię
John Williams
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
-
bladerunner
Hm, ja byłem przekonany, aż do smokaPaweł Stroiński pisze:
Więcej, przeliczyłem creditsy z hans-zimmer.com. Na 20 kawałków, 12 (w tym Building the Crate) jest Powella, 2 to piosenki. Reszta to HGW:
Rats
A Really Big Truck Arrives
Cocktails and Flighty Thoughts
Up on the Roof
Rocky, A Fake All Along
Lift-Off
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Hmm, ciekawe:
Zajrzałem właśnie do Mrówki Z:
Zgodnie z tym, co piszą na hans-zimmer.com HGW zrobił następujące kawałki:
Opening Titles - Z's theme
Princess Bala
General Mandible
"There Is a Better Place"
Mandible and Cutter Plot.
Z wyjątkiem The Bar (Zanelli) i The Antz Marching Band (Jablonsky), resztę skomponował Powell.
Do Shreka danych nie ma.
Zajrzałem właśnie do Mrówki Z:
Zgodnie z tym, co piszą na hans-zimmer.com HGW zrobił następujące kawałki:
Opening Titles - Z's theme
Princess Bala
General Mandible
"There Is a Better Place"
Mandible and Cutter Plot.
Z wyjątkiem The Bar (Zanelli) i The Antz Marching Band (Jablonsky), resztę skomponował Powell.
Do Shreka danych nie ma.
-
bladerunner
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
-
bladerunner
kliszowo brzmi, można powiedzieć, że ograniczyliśmy nieco, że tak powiem ''symfoniczny'' wkład HGW w te prace ?Paweł Stroiński pisze:Temat Mandible'a musiał być HGW, Powell nigdy nie brzmiał aż tak MV. W zasadzie to brzmi jak Twierdza.
Chociaż jeszcze się okaże, że to Barton napisał Sinbada, to nie wiem co pocznę
-
bladerunner
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Słyszałem plotkę od osoby, która zna się na tym, kto co robi w świecie Remote Control i im podobnych, że Barton maczał palce (bo się skłócił z HGW i opuścił Wavecrest) w najbardziej orkiestrowych kawałkach HGW.bladerunner pisze:kliszowo brzmi, można powiedzieć, że ograniczyliśmy nieco, że tak powiem ''symfoniczny'' wkład HGW w te prace ?Paweł Stroiński pisze:Temat Mandible'a musiał być HGW, Powell nigdy nie brzmiał aż tak MV. W zasadzie to brzmi jak Twierdza.. Trochę się przestraszyłem, ale przecież On potrafi to robić
.
Chociaż jeszcze się okaże, że to Barton napisał Sinbada, to nie wiem co pocznę.
-
bladerunner
Shrek Forever After potwierdza, że potrafi pisać na orkiestrę i te wszystkie plotki mogą być tylko pomówieniami . Słuchałeś już ten score?Paweł Stroiński pisze:Do Shreka danych nie ma.
Bardzo dobra muzyka, okraszona ciekawymi rozwiązaniami i pomysłami. Totalnie zjechana przez tutejszych userów z niezrozumiałych dla mnie powodów? Uważam, że to po Sinbadzie najlepsza samodzielna rozpisana na orkiestrę partytura Gregsona