Film Music Masters : Jerry Goldsmith !!
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
No to już wiecie kto wkłada kij w mrowiskoMystery Man pisze:A pamiętacie wielką bitwę kompozytorów?![]()
![]()
http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/3 ... torow.html

- Wojteł
- John Williams
Właśnie wyjaśniłem post wyżejKoper pisze: Ale właściwie o co chodzi?

Krull i Star trek II MegakultKoper pisze: A wgłębiliście się w jego muzę z lat 80-90?
Koper pisze:I dlaczego obaj macie problem z Williamsem? A co z Morricone?
Bo Williamsa znam sto razy lepiej od Morricone, więc się na jego temat wypowiadam ;p
To do mnie?Wojtek pisze:i wypowiadać się klarownie i sztywno niczym urzędnik państwowy

Nie, tak ogólnie

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wojteł
- John Williams
Ja. Czad. A jak Goldsmith rzucał te techniczne określania o legatach i crescendach to aż napływ dumy poczułem, że wiem o czym rozmawiabladerunner pisze:W ogóle mam pytanie obejrzał ktoś ten filmik o Goldsmithie co dawałem w temacie ?: >

I pierwszy raz słyszałem głos i akcent Rozsy i Verhoevena

No i podobało mi się, że omówili te jego skłonności do nowych brzmień, jak słucham planety małp czy pamięc absolutnej to ciągle sie zastanawiam, co to za dźwięk, skąd taki pomysł
- Wojteł
- John Williams
Znam więcej, ale te dwa mi się najbardziej podobały. Bravehearta też znam i tez megakult, ale jak go słucham to ciągle myślę o tych plagiatach, o których było napisane w recenzji na wszej stronie i w komentarzach pod nią.Koper pisze:Wojtek pisze:Krull i Star trek II MegakultKoper pisze: A wgłębiliście się w jego muzę z lat 80-90?
No to faktycznie, wieeeele żeś poznał.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Tak Bladu to jest fragment z tego DVDbladerunner pisze:W ogóle mam pytanie obejrzał ktoś ten filmik o Goldsmithie co dawałem w temacie ?: >
http://www.kqek.com/dvd_reviews/f/3057_ ... dsmith.htm
Bardzo fajny dokument, świetnie pokazujący pracę kompozytora na przykładzie sesji nagraniowej do Dzikiej Rzeki. Przedstawiający osobę samego Goldsmitha - jakiż to wspaniały, pogodny i na luzie człowiek był
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
No właśnie, poznałem go z innej strony.muaddib_dw pisze:Tak Bladu to jest fragment z tego DVDbladerunner pisze:W ogóle mam pytanie obejrzał ktoś ten filmik o Goldsmithie co dawałem w temacie ?: >
Bardzo fajny dokument, świetnie pokazujący pracę kompozytora na przykładzie sesji nagraniowej do Dzikiej Rzeki. Przedstawiający osobę samego Goldsmitha - jakiż to wspaniały, pogodny i na luzie człowiek był
P.S
Goldsmitha chyba więcej wydano, niż Williamsa ? też mamy 99% ?

Jestem zainteresowany Twoją kolekcją Muaddib.

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
No Goldsmitha wydali znacznie więcej płyt jeśli chodzi o muzykę do filmów, bo i więcej skomponował.bladerunner pisze:No właśnie, poznałem go z innej strony.muaddib_dw pisze:Tak Bladu to jest fragment z tego DVDbladerunner pisze:W ogóle mam pytanie obejrzał ktoś ten filmik o Goldsmithie co dawałem w temacie ?: >
P.S
Goldsmitha chyba więcej wydano, niż Williamsa ? też mamy 99% ?.
Jestem zainteresowany Twoją kolekcją Muaddib.![]()
.
No niewiele się pomyliłeś z tym procentem