Home Alone, Star Trek V 2CD, Batman Returns 2CD, Jade (LALA)

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#136 Post autor: Koper » śr lis 24, 2010 19:29 pm

Bucholc Krok pisze:Od biedy można ściągnąć mp3 i trzymać do oficjalnego wydania.
A skąd wiadomo, że będzie. Do dziś wielu rzeczy nie wydali i nie wiadomo czy kiedykolwiek wydadzą.
Bucholc Krok pisze:Poza tym nie bardzo rozumiem w czym problem. Przecież oficjalne wydanie już jest, nawet japońskie jak ktoś woli. Kompleta i tak ktoś kiedyś wyda a w międzyczasie można słuchać tego co już wydali.
Ale ja hipotetycznie a nie o tym.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#137 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 24, 2010 19:39 pm

Koper pisze:A skąd wiadomo, że będzie. Do dziś wielu rzeczy nie wydali i nie wiadomo czy kiedykolwiek wydadzą.
Pewności nie ma, ale... coś muszą wydawać, a Goldsmitha akurat najczęściej wydają. Przynajmniej ostatnio. Moim zdaniem nie ma sensu rzucać się na bootlegowy chłam. Zwłaszcza w przypadku znanych kompozytorów.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#138 Post autor: muaddib_dw » śr lis 24, 2010 19:41 pm

Wydadzą wydadzą bo lepiej cofać się w czasie i wydawać soundtracki z minionych dekad niż inwestować we współczesny shit który się nie może sprzedać.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#139 Post autor: Koper » śr lis 24, 2010 19:43 pm

Ale to będą wznawiać głównie najpopularniejsze prace znanych kompozytorów a te mniej znane mogą i bootlegów nie mieć.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#140 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 24, 2010 19:52 pm

muaddib_dw pisze:Wydadzą wydadzą bo lepiej cofać się w czasie i wydawać soundtracki z minionych dekad niż inwestować we współczesny shit który się nie może sprzedać.
8)
Koper pisze:Ale to będą wznawiać głównie najpopularniejsze prace znanych kompozytorów a te mniej znane mogą i bootlegów nie mieć.
Mniej znane prace znanych kompozytorów wydają. Zresztą tych mniej znanych też wydają, ale rzadziej.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#141 Post autor: Adam » śr lis 24, 2010 23:15 pm

muaddib_dw pisze:Wydadzą wydadzą bo lepiej cofać się w czasie i wydawać soundtracki z minionych dekad niż inwestować we współczesny shit który się nie może sprzedać.
hmmmm nieśmiało chciałbym zauważyć że ten wielki gigant muzyki filmowej jak Williams czy Goldsmith często na całym świecie nie mogą sprzedać bzdurnego nakładu 3 tys sztuk limitowanego kolekcjonersko :) a taki Djawadi czy Balfe z Hansem sprzedają po 300 tys sztuk w samym tylko usa :) więc nie demonizujmy że ludzie nowego szitu nie kupują bo to nie prawda - a jest wręcz przeciwnie - to staroci nie kupują i dlatego 3/4 tytułów wydawanych przez znane nam wytwórnie mają problem by sprzedać cokolwiek jeśli ma więcej niż 1,200 sztuk (a wyjątki jak predator, gunisy czy poseidon to pojedyncze przypadki w skali roku które liczymy na palcach jednej ręki) :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#142 Post autor: Koper » czw lis 25, 2010 00:26 am

No właśnie... więc mi tu nie ściemniajcie, że mi wydadzą jakieś telewizyjne skory Żorża itp. "bo wszystko wydadzą". :?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#143 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 25, 2010 08:56 am

Adam Krysiński pisze:hmmmm nieśmiało chciałbym zauważyć że ten wielki gigant muzyki filmowej jak Williams czy Goldsmith często na całym świecie nie mogą sprzedać bzdurnego nakładu 3 tys sztuk limitowanego kolekcjonersko :) a taki Djawadi czy Balfe z Hansem sprzedają po 300 tys sztuk w samym tylko usa :)
Kolejny raz pytam - co z tego? Czy to znaczy, że nie będą wydawać Goldsmitha? Bzdura.. :roll:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#144 Post autor: Adam » czw lis 25, 2010 08:56 am

a czy ja do tego to napisałem? nie - napisałem to bo ktoś stwierdził że tylko starocie się dobrze sprzedają :) a niestety jest przeciwnie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#145 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 25, 2010 09:01 am

Koper twierdzi, że mu nie będą wydawać, bo się nie sprzeda w kilku milionach. :)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#146 Post autor: muaddib_dw » czw lis 25, 2010 10:41 am

Adam Krysiński pisze: hmmmm nieśmiało chciałbym zauważyć że ten wielki gigant muzyki filmowej jak Williams czy Goldsmith często na całym świecie nie mogą sprzedać bzdurnego nakładu 3 tys sztuk limitowanego kolekcjonersko :) a taki Djawadi czy Balfe z Hansem sprzedają po 300 tys sztuk w samym tylko usa :) więc nie demonizujmy że ludzie nowego szitu nie kupują bo to nie prawda - a jest wręcz przeciwnie - to staroci nie kupują i dlatego 3/4 tytułów wydawanych przez znane nam wytwórnie mają problem by sprzedać cokolwiek jeśli ma więcej niż 1,200 sztuk (a wyjątki jak predator, gunisy czy poseidon to pojedyncze przypadki w skali roku które liczymy na palcach jednej ręki) :)
Bo to jest ta twoja Adami masowa świadomość pojmowania klasy muzyki. Większość lubi disco-polo nieliczni klasykę. Pisząc że lepiej cofać się do muzyki starej miałem na myśli , że prezentuje ona wyższy poziom od aktualnie powstającego shitu a co za tym idzie daje nam obraz gustu owej masowej świadomości.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#147 Post autor: Adam » czw lis 25, 2010 10:51 am

ale ja tego nie powiedziałem :) a Ty napisałes wprost że nikt nie kupuje nowości, więc dałem swój argument.. a że to jest NIESTETY prawda to co zrobić. Ważne że my wiemy co jest dobre a nie masy.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#148 Post autor: Tomek » czw lis 25, 2010 11:04 am

Bucholc Krok pisze:Jeśli nie ma bootlegów to nie ma wad, a jedynie braki. ;):)
Bucholc Krok pisze: Od biedy można ściągnąć mp3 i trzymać do oficjalnego wydania.
Tak też mam ten problem 'rozwiązany' ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#149 Post autor: Adam » czw lis 25, 2010 11:05 am

zapominacie że było kilka tytułów które przez lata były jako oficjalne a potem się okazało że to był bootleg (vide ostatnio Dragonslayer) :P i nikt się nie powiesił chyba ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#150 Post autor: muaddib_dw » czw lis 25, 2010 11:25 am

Adam Krysiński pisze: Ważne że my wiemy co jest dobre a nie masy.
Dokładnie.

ODPOWIEDZ