Intrada 23 XI 10 Goldsmith - First Blood, Plumeri - BSR
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Na japońskich płytach jeszcze tego nie widziałem..Adam Krysiński pisze:zresztą na japońcach to też jest - mam to chyba na 4 czy 5 Iwashiro..
Szkoda, że nie mam aparatu, bo bym Wam pokazał płytę z danymi z lat 90-tych. To jest dopiero masakra. Jej powierzchnia wygląda jak szyba, którą chwycił mróz. Wieczna "para" (nie na całej powierzchni), masa skrzących się, mikroskopijnych kropeczek, jakieś okragłe plamy. Jakby się jakieś życie na niej toczyło.muaddib_dw pisze:Spójrzcie jak się płyty szybko utleniają w odległości okolo 3,5-3,8 cm od osi często znajduje się pierścień utworzony z maleńkich kropek.

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
muaddib_dw pisze:Widziałem już coś takiego u kolegi. Jakby wierzchnia warstwa lakieru spękała jak szyba samochodowa
No właśnie.
Jeszcze działa. W zasadzie działają, bo mam 4-5 takich płyt - tylko z danymi. I to się nie stało od razu. Miałem je od nowości, były czyste jakiś czas i tak stopniowo coraz większa powierzchnia ulega "zabrudzeniu".no i ten mleczny nalot. A płyta odtwarza czy już nie da się jej odczytać?
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
To wszystko można było zmieścić na 1 cd - byłoby więcej miejsca na książeczkę. No ale ok, niech będzie pół-porażka.Tomek pisze:Masz complete score, 2-CD w cenie 60 zł, w sekwencji chronologicznej, z lepszych źródeł zremasterowany dźwięk, edycję kolekcjonerską z książeczką, bonusy, w tym logo wytwórni Carolco (skomponowane przez Goldsmitha) bodaj pierwszy raz na CD, plus naturalnie oryginalny album skompilowany przez Goldsmitha (to dla purystów). Trudno to nazwać porażką.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jakiś czas temu pisałem, że wygodniej będzie dla osób, które kiedyś będą przeglądać stare wątki, żeby okładki i tracklisty wklejac do wątku rozpoczynającego a nie gdzieś w środku (w zależności od długości dyskusji w wątku), co zmusza do kopania. No i co? I dalej trzeba kopać.Althazan pisze:Ktoś tu się opuszcza we wpisywaniu tytułów do tytułu wątku...
są takie płyty jak chocby to nowe rambo (czy ogólnie ente wznowienia wydanych wczesniej całkiem dobrze tytułów), że trzeba odpowiednio przesłuchac i zapoznać się z wydaniem zanim się je kupi, tak z audio jak i z książeczką.. nie ukrywam że będę miał trochę dylematu bo mam wersję varesową i to kupioną wiosną.. np nowy patton mnie kompletnie nie kręci, bo raz że muza dla mnie poza tematem nic nie oferuje, to na dodatek brzmi to jak mono i to jest łówny powód dla którego odpuszczam.Tomek pisze:Wkrótce Ci powiem czy miałeś rację, czy nie
No OK, to dobra propozycja, tyle, że w TYTULE WĄTKU też powinny się znaleźć tytuły, prawda?Bucholc Krok pisze:Jakiś czas temu pisałem, że wygodniej będzie dla osób, które kiedyś będą przeglądać stare wątki, żeby okładki i tracklisty wklejac do wątku rozpoczynającego a nie gdzieś w środku (w zależności od długości dyskusji w wątku), co zmusza do kopania. No i co? I dalej trzeba kopać.