Intrada 23 XI 10 Goldsmith - First Blood, Plumeri - BSR

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#91 Post autor: Adam » śr lis 24, 2010 12:39 pm

aż tak się nie zamierzam doktoryzować ::) jeśli mastering jest dobry, nie ma po rozpakowaniu rys to jest git i tyle.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#92 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 24, 2010 12:42 pm

Adam Krysiński pisze:zresztą na japońcach to też jest - mam to chyba na 4 czy 5 Iwashiro..
Na japońskich płytach jeszcze tego nie widziałem..
muaddib_dw pisze:Spójrzcie jak się płyty szybko utleniają w odległości okolo 3,5-3,8 cm od osi często znajduje się pierścień utworzony z maleńkich kropek.
Szkoda, że nie mam aparatu, bo bym Wam pokazał płytę z danymi z lat 90-tych. To jest dopiero masakra. Jej powierzchnia wygląda jak szyba, którą chwycił mróz. Wieczna "para" (nie na całej powierzchni), masa skrzących się, mikroskopijnych kropeczek, jakieś okragłe plamy. Jakby się jakieś życie na niej toczyło. :o

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#93 Post autor: muaddib_dw » śr lis 24, 2010 12:47 pm

Widziałem już coś takiego u kolegi. Jakby wierzchnia warstwa lakieru spękała jak szyba samochodowa no i ten mleczny nalot. A płyta odtwarza czy już nie da się jej odczytać?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#94 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 24, 2010 12:53 pm

muaddib_dw pisze:Widziałem już coś takiego u kolegi. Jakby wierzchnia warstwa lakieru spękała jak szyba samochodowa

No właśnie.
no i ten mleczny nalot. A płyta odtwarza czy już nie da się jej odczytać?
Jeszcze działa. W zasadzie działają, bo mam 4-5 takich płyt - tylko z danymi. I to się nie stało od razu. Miałem je od nowości, były czyste jakiś czas i tak stopniowo coraz większa powierzchnia ulega "zabrudzeniu".

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#95 Post autor: muaddib_dw » śr lis 24, 2010 13:01 pm

Co to są za płyty jaki producent ?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#96 Post autor: Bucholc Krok » śr lis 24, 2010 14:33 pm

Produkcja UK, a płyty diabli wiedzą gdzie były tłoczone. Jakiś kod na nich jest, ale ciężko jest go odczytać.

Mefisto

#97 Post autor: Mefisto » śr lis 24, 2010 19:12 pm

Tomek pisze:Masz complete score, 2-CD w cenie 60 zł, w sekwencji chronologicznej, z lepszych źródeł zremasterowany dźwięk, edycję kolekcjonerską z książeczką, bonusy, w tym logo wytwórni Carolco (skomponowane przez Goldsmitha) bodaj pierwszy raz na CD, plus naturalnie oryginalny album skompilowany przez Goldsmitha (to dla purystów). Trudno to nazwać porażką.
To wszystko można było zmieścić na 1 cd - byłoby więcej miejsca na książeczkę. No ale ok, niech będzie pół-porażka.

bladerunner

#98 Post autor: bladerunner » śr lis 24, 2010 20:12 pm

Mefisto pisze:To wszystko można było zmieścić na 1 cd - byłoby więcej miejsca na książeczkę. No ale ok, niech będzie pół-porażka.
Znowu rambo :( , mogliby ''Bad Girlsy'' wydać :wink: .

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#99 Post autor: Tomek » śr gru 01, 2010 23:17 pm

Mefisto pisze:To wszystko można było zmieścić na 1 cd - byłoby więcej miejsca na książeczkę. No ale ok, niech będzie pół-porażka.
Śmieszny argument :) To czy jest jedna płyta czy dwie nie ma kompletnego wpływu na grubość książeczki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#100 Post autor: Althazan » śr gru 01, 2010 23:57 pm

Ktoś tu się opuszcza we wpisywaniu tytułów do tytułu wątku... ;)

Mefisto

#101 Post autor: Mefisto » czw gru 02, 2010 00:51 am

Tomek pisze:Śmieszny argument :) To czy jest jedna płyta czy dwie nie ma kompletnego wpływu na grubość książeczki.
Argument nie jest śmieszny - jest ironiczny :) A czy nie ma, to zależy jak wydadzą :)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#102 Post autor: Tomek » czw gru 02, 2010 07:51 am

Wkrótce Ci powiem czy miałeś rację, czy nie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#103 Post autor: Bucholc Krok » czw gru 02, 2010 09:28 am

Althazan pisze:Ktoś tu się opuszcza we wpisywaniu tytułów do tytułu wątku... ;)
Jakiś czas temu pisałem, że wygodniej będzie dla osób, które kiedyś będą przeglądać stare wątki, żeby okładki i tracklisty wklejac do wątku rozpoczynającego a nie gdzieś w środku (w zależności od długości dyskusji w wątku), co zmusza do kopania. No i co? I dalej trzeba kopać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#104 Post autor: Adam » czw gru 02, 2010 09:35 am

Tomek pisze:Wkrótce Ci powiem czy miałeś rację, czy nie :)
są takie płyty jak chocby to nowe rambo (czy ogólnie ente wznowienia wydanych wczesniej całkiem dobrze tytułów), że trzeba odpowiednio przesłuchac i zapoznać się z wydaniem zanim się je kupi, tak z audio jak i z książeczką.. nie ukrywam że będę miał trochę dylematu bo mam wersję varesową i to kupioną wiosną.. np nowy patton mnie kompletnie nie kręci, bo raz że muza dla mnie poza tematem nic nie oferuje, to na dodatek brzmi to jak mono i to jest łówny powód dla którego odpuszczam.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#105 Post autor: Althazan » czw gru 02, 2010 12:44 pm

Bucholc Krok pisze:Jakiś czas temu pisałem, że wygodniej będzie dla osób, które kiedyś będą przeglądać stare wątki, żeby okładki i tracklisty wklejac do wątku rozpoczynającego a nie gdzieś w środku (w zależności od długości dyskusji w wątku), co zmusza do kopania. No i co? I dalej trzeba kopać.
No OK, to dobra propozycja, tyle, że w TYTULE WĄTKU też powinny się znaleźć tytuły, prawda? :)

ODPOWIEDZ